GÜNDEM 15.04.2025 16:35:44 0

İnzar Turizm: Hacı adaylarımıza sünnete uygun bir hac yapmalarını tavsiye ediyoruz

İnzar Turizm: Hacı adaylarımıza sünnete uygun bir hac yapmalarını tavsiye ediyoruz
Haberi Sesli Oku

Hac mevsimine girdiğimiz bu günlerde hacı adaylarının takip etmesi gereken aşamaları paylaşan İnzar Turizm Genel Müdürü Şeyhmus Taş, hacda yapılacak ibadetlerin söylentilerden ziyade sünnete uygun şekliyle yerine getirilmesi gerektiğini belirterek önemli

Nisan ayının son haftası itibariyle ilk hac kafileleri kutsal topraklara hareket edecek. Hac öncesi tamamlanması gereken aşamalar, hac ve umrelerde takip edilecek ibadetlerin sıralanışı gibi birçok konuda önemli detayları aktaran İnzar Turizm Genel Müdürü Şeyhmus Taş, İnzar Turizm olarak ilk kafilelerinin 21 mayısta kutsal topraklara yolcu edeceklerini ifade etti.

Genel hac kontenjanları hakkında konuşan Taş, "Suudi Arabistan dünya genelinde 150 ülkenin hacı adaylarını hac mevsiminde Beytullah'a davet ediyor ve her ülkenin kendi nüfusunun yüzde 1'i oranında bir kontenjan sağlıyor. Türkiye'mizin de 86 milyon nüfusu olduğundan 85 binlik kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanın yüzde 60'ını Diyanet, 40'ını da yetkilendirilmiş özel acenteler tarafından götürülüyor. İnzar Turizm olarak bizlerde bu alanda yetkilendirilmiş acentelerden biriyiz. Kısmet olursa 2025 döneminde hacı adaylarımızı inşallah 21 Mayısta Beytullah'a götüreceğiz. 2025 yılında toplam hac başvurusu bir milyon 849 bin 584'dür. Bunların içerisinde 84 bin 942 kişi hacı adayı olmak için hak kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

"21 Mayısta Diyarbakır ve İstanbul'dan Mekke'ye uçuşumuzu sağlayacağız"

Kurada ismi çıkan hacı adaylarından kimilerinin Diyanet, kimilerinin de özel acentelerle gideceğini kaydeden Taş, "Bu adaylarımız pasaportlarını çıkarttı. Suudi Arabistan'da herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için adaylarımızın parmak izlerini alarak sisteme yükledik. Bundan sonraki süreçte inşallah aşı dönemi olacak. Belirtilen takvimlerde adaylarımızı aşıya göndereceğiz. Ardından vereceğimiz seminerle hacda yapılması gerekenler; farz, sünnet ve vacip olan ibadetler konularında hacı adaylarımızı bilgilendireceğiz. Kendilerine vereceğimiz valiz ve çantalarla inşallah 21 Mayıs günü Diyarbakır ve İstanbul olmak üzere iki ayrı noktadan Mekke'ye uçuşumuzu sağlayacağız." dedi.

İnzar Turizmle hac farizasını yerine getirecek hacı adaylarının başka illerden uçuş noktalarına transferlerinin şirket tarafından sağlanacağını belirten Taş, adayların vize, uçak bileti, konaklama, yemek, oradaki ziyaretler, umre ve diğer hizmetlerin pakete dahil olduğunun altını çizdi.


Şeyhmus Taş

"Görevli hocalarımız rehberliğinde adaylarımızla ibadetlerimizi yerine getiriyoruz"

Hac yolculuğunun aşamalarını sıralayan Taş, şunları söyledi:

"Adaylarımız havaalanında ihramlarını giyip niyet ve ardından sünnet olan kılınacak 2 rekât ihram namazıyla yolculukları başlayacak. Mekke'de yapılan konaklamanın ardından görevli hocalarımız rehberliğinde adaylarımızla ilk farz olan umreyi yerine getiriyoruz. Farz olan ilk umrenin ardından yapılacak konaklamadan sonra Hudeybiye, Cirane ve Tenim gibi sünnet umrelerle beraber yakın ve uzak olmak üzere iki ayrı ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Arefeden bir gün önce Arefe'ye giderek orada hazırlanmış çadırlarda konaklıyor, arefe günü vakfeyi yaptıktan sonra akşam ezanı müteakip orayı terk edip Müzdelife'ye geliyoruz. Müzdelife'de akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonra şeytan taşlamak üzere Cemerat'a geçiyoruz. İlk gün orada sadece büyük şeytan taşlanır. Taşlamanın ardından Beytullah'a gelinerek tekrardan umre yapılır, ikinci ve üçüncü günlerde yapılacak 3 şeytan taşlamayla hac görevi tamamlanmış olur."

"Önerimiz, hacılarımızın hiçbir şeyi öncelemeden ibadete odaklanmalarıdır"

Taş, "Mekke'deki görevimizi tamamladıktan sonra Medine'ye geçiş yapıyoruz. İlk olarak Peygamberimizin kabrinin bulunduğu Ravza'ya sonrasında Uhud, Bedir, Hendek ve Allah Resulü'nün bulunduğu diğer makamları ziyaret ediyoruz. Ardından memleketimize geri dönüyoruz." diye belirtti.

Hac ibadetini yapacak adaylara önemli bir takım öneri ve tavsiyelerde bulunan Taş, "Hacca gidecek kardeşlerimizden istirhamımız orada sabırlı olmalarıdır. Otel ve yemek gibi bazı konulara takılmamaları, tamamen ibadete yönelmeleridir. Oradaki rehberlerimizin doğrultusunda hareket etmeleri, Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselam umre ve haccını nasıl yapmışsa o şekilde yapmalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Konya'da 4 katlı binada yangın: 2 ölü

Fransa ile Cezayir arasında "diplomat" gerginliği

ABD'den FAS'a 825 milyon dolar değerinde silah satışı

CHP'nin kurultay iptali ve kayyım iddialarına soruşturma

Trump'ın sınır dışı etme programı belli oldu

Rusya: Ukrayna enerji altyapılarına peş peşe saldırılar düzenledi

Bingöl'de hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

Finlandiya Rusya sınırını kapattı

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: 127 ölü

UAEA Başkanı Rafael Mariano İran'da

ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme

Bakan Yumaklı zirai donun etkilerini sahada görmek için Malatya'da

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan kadınların desteklendiği gibi ev hanımları da desteklenmeli

Yapıcıoğlu'ndan vefat eden İlçe Başkanı Kaplan için başsağlığı mesajı

Katar Emiri ile Lübnan Cumhurbaşkanı görüştü

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 51 bini aştı

Gabar Dağı'nda akaryakıt tankeri alev aldı

Baklava imalatçısında tonlarca bozulmuş ceviz ele geçirildi

HÜDA PAR Doğanşehir İlçe Başkanı Kaplan vefat etti

Mardin’de tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Bakan Bolat, Suriyeli mevkidaşıyla ulaştırma altyapısının yeniden inşasını görüştü

Rusya, Donetsk'te 1 yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Çin yapay zekâ eğitimini zorunlu hale getiriyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın deniz planlamasına sert tepki

Bakan Uraloğlu, Slovenya Başbakanı Golob ile görüştü

Ramanlı kardeşlerden Gazze'ye anlamlı yardım

Ukrayna'da sıkıyönetim 3 ay daha uzatıldı

Kanada'da boru hattında patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor