• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

IPARD Hibe Programı GTO’da anlatıldı

04 Eylül 2024, Çarşamba 17:16
04 Eylül 2024, Çarşamba 17:16
IPARD Hibe Programı GTO’da anlatıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

IPARD Hibe Programı GTO’da anlatıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan ve pek çok sektöre yönelik hibe desteği, vergi muafiyeti gibi avantajlar sağlayan IPARD III Hibe Programı’nın tüm detayları Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısıyla anlatıldı.
81 ilin tümünde uygulanarak 785 milyon Euro’luk hibe sağlanacak olan IPARD III Hibe Programı’nın anlatıldığı toplantıya GTO üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, kalkınmanın bütüncül bir kavram olduğunu ve endüstriyel üretimin tek başına kalkınmanın aktörü olamayacağını belirterek, “Tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretimin bütüncül bir şekilde ele alınması gerekiyor. Tarım ve hayvancılığın da sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için modern tarım tekniklerine geçiş ve verimlilik artırıcı önlemlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Kırsal kalkınma, sadece tarımsal üretimi artırmakla kalmaz, aynı zamanda kırsal bölgelerde yaşayan halkın yaşam standartlarını yükseltir ve ekonomik çeşitliliği destekler. Bu nedenle kırsal kalkınma, bölgesel ve ulusal kalkınma açısından büyük bir öneme sahiptir. IPARD III programı da işte tam bu noktada devreye giriyor” dedi.
IPARD III Programı’nın kırsal kalkınma için sunduğu finansal desteklerle, sadece tarımın modernleşmesine ve verimliliğin artmasına değil, aynı zamanda kırsal kesimdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Yıldırım, bu hibe programının kırsal kalkınmayı tarım, hayvancılık, kırsal turizm, zanaatkârlık, yenilenebilir enerji gibi çok yönlü ele aldığını söyledi.
“25 bini aşkın proje desteklendi”
TKDK Bölge Koordinatörü Harun Reşit Genç ise IPARD programlarıyla 25 bini aşkın projenin desteklendiğini söyleyerek, “IPARD programları kapsamında bugüne kadar 25 bini aşkın proje desteklenmiş ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 100 milyar Türk Lirası olan bu yatırımlara 46 Milyar Türk Lirası hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. 102 bin civarında istihdam oluşturan yatırımlarımız tüm vergilerden muaftır, bu da ayrıca önemli ilave bir destek olarak değerlendirilmektedir. IPARD Programı kapsamında tarım ve hayvancılık başta olmak üzere, turizm, imalat ve enerji sektörlerini de içeren 16 farklı alanda yatırımlara yüzde 40 - yüzde 70 arasında hibe imkânı sunduk. 2024-2030 yıllarını kapsayacak şekilde 81 İlimizin tümünde uygulanacak olan IPARD III programı ile 785 Milyon Avro tutarında hibenin faydalanıcılarımıza ulaştırılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
IPARD III Hibe Programı kapsamında 3 temel alanda yatırımcılara önemli destekler verileceğini belirten TKDK Bölge Koordinatörü Genç, “Kurumumuz tarafından, hayvancılık yatırımları, tarım ve gıdaya dayalı işleme sektörü ve kırsal alanlarda gerçekleştirilmek suretiyle arıcılık, bitkisel üretim, zanaatkârlık ve el sanatları, kırsal turizm, balıkçılık, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsayan çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi olmak üzere 3 temel alanda yatırımcılarımıza önemli destekler sağlıyoruz. Bu destekler ve IPARD III’le ilgilenen bütün GTI üyelerini Gaziantep Ticaret Borsası’nın yeni idari hizmet binasında bulunan TKDK Gaziantep İrtibat Ofisine davet ediyoruz” diye konuştu.
Programın devamında TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi Sorumlusu Dr. Fırat Karaköy, IPARD III Hibe Programı hakkında bir sunum gerçekleştirerek GTO üyelerini bilgilendirdi.
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü

Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı

Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli

Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu

Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı

Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü

Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı

Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı

ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez

Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı

Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi

Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu

İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı

Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı

Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi

Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da kuyumcudan altın çalınması olayına ilişkin 5 şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Pazar günü sandıklar kuruluyor: Fransa’daki belediye seçimleri siyasi barometre olacak

Meteoroloji, Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı yaptı

Gaziantep'te araması bulunan bir şahıs yakalandı

Komutan Musevi: İran Füzelerinin Hedefe İsabet Oranı Kat kat arttı

11 ilde yatırım dolandırıcılığı operasyonu: 13 şüpheli yakalandı

Ezgi Apartmanı davasında firari sanık Muğla’da yakalandı

Pir-i fani Fethi Bilici: 10 yaşından bu yana oruçlarımı aksatmadım

Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı

İran, ABD ve siyonist rejime karşı gösterdiği destek için Çin’e teşekkür etti

Siirt Valisi Kızılkaya’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Konya semalarında leylek göçü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü

Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı

Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli

Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu

Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı

Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü

Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı