• BIST 100

    15065,12%1,00
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,42% 0,40
  • GRAM ALTIN

    6355,36% 1,68
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 1,01

Irak’a yönelik ticari diplomasi atağı hız kesmeden sürüyor

13 Kasım 2023, Pazartesi 15:15
13 Kasım 2023, Pazartesi 15:15
Irak’a yönelik ticari diplomasi atağı hız kesmeden sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Irak’a yönelik ticari diplomasi atağı hız kesmeden sürüyor

Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney himayelerinde planlanan ve gerçekleştirilen, Irak’ın Necef ve Kerbela kentlerine yapılan ziyarette heyet, Iraklı yerel yöneticiler, sanayici ve iş insanlarıyla bir araya gelerek iki ülke arasındaki iş hacminin arttırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, verimli geçen görüşmelerin her iki ülkenin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ve farklı sektörlere mensup İş Konseyi üyeleri Irak’a çıkarma yaptı. Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney himayelerinde planlanan ve gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında, Irak’ın Necef ve Kerbela kentlerinde incelemeler yapan heyet, her iki kentte Iraklı iş insanlarıyla bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra, vakıf ve ticaret potansiyeli yüksek projeleri ziyaret etti. Gerçekleştirilen ikili görüşmelerde iki ülke arasındaki iş hacminin arttırılmasına yönelik projeler masaya yatırılırken, Irak’ta Türk iş insanları için var olan iş fırsatları da değerlendirildi.
İki gün süren ziyaretler kapsamında heyet, birinci gün Necef Valisi Macid El Vaili ve Necef Belediyesi Başkanı Udey Abdulsahib Tuveyr ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlerin ardından El Alameyn Enstitüsü’nde düzenlenen konferansta iki ülke arasındaki karşılıklı iş birliği ve ticaret konuları ele alındı.
Konferansın ardından Necef Ticaret Odası ve Sanayi Odası üyeleriyle yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Programın ikinci gününde Kerbela Valisi Nasif Khattabi ile bir araya gelen heyet, kentin dokusu ve iş hacmi hakkında bilgiler aldı. Heyet daha sonra Kerbela Ticaret Odası ve Sanayi Odası üyeleriyle yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi.
Irak ziyaretinin çok verimli geçtiğini ifade eden Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Irak’ın Necef ve Kerbela kentlerinde bürokratlar ve iş insanlarıyla düzenlenen toplantıların iki ülkenin karşılıklı ticaret hacminin arttırılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek ziyaretler sorasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve elçilik görevlilerine teşekkür etti.

'Aldığımız çok güzel bir haber programımıza anlam kattı'
Acar, “Toplam iki güne yayılan yoğun toplantı ve görüşmelerimiz son derece verimli geçti. Bu arada aldığımız çok güzel bir haber programımıza anlam kattı. Ekim 2023 ihracat verilerine göre, Irak en çok ihracat yaptığımız ülkeler sıralamasında ikinciliğe yükselmiş durumda. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz ticari diplomasi faaliyetlerimizin sonuç verdiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu süreçte biz iş insanlarının hep yanında olan Irak Büyükelçimiz Ali Rıza Güney’e ye tekrar şükranlarımı sunuyorum. Durmuyor, yorulmuyor, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güzel günlere taşımak için yılmadan çalışıyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den Bingöl TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama

Kilauea Yanardağı'nda yeni patlama

Bulgaristan'ın en büyük siyasi partisi hükümetten yetki alamadı, erken seçimler yaklaşıyor

Trump’ın ICE ajanları ve yetkileri: ICE operasyonları ABD’yi ayağa kaldırdı

Bingöl’de 192 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor

Libya'da trafik kazası: 10 ölü

AB, İran'a karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor

Umut Kervanı'ndan Afrin'e acil yardım

Batman Valisi Canalp: 2025 yılında 359 projenin 255'ini bitirdik

AKAMİB 2025’te 1 milyar doları aşan ihracata ulaştı

Gaziantep coğrafi işaretli ürünlerde 2025'te de ilk sırada yer aldı

2026 yılı yönetici görevlendirme ve öğretmen yer değiştirme takvimleri belirlendi

Siyonist abluka altındaki Gazze'de çocuklar soğuktan can veriyor

“Öldün mü?” uygulaması Çin’de gündem oldu: Yalnız yaşayan gençler akın ediyor

Telegram 2025 yılında 44 milyondan fazla kanal ve grubu engelledi

Malatya Umut Kervanı'ndan 100 aileye destek

Meteorolojiden Diyarbakır ve 4 il için kar yağışı uyarısı

Bingöl–Elazığ karayolunda kaza: 3 yaralı

Kazak alimlerden "Deep Nostalji" fetvası

Gaziantep'te bin 300 kilogram sakatat imha edildi

Bingöl'de mahsur kalan vatandaş hayvanlarıyla birlikte kurtarıldı

Mescid-i Aksa'ya 270'ten fazla siyonist Yahudi baskın düzenledi

Vatandaşlardan katlamalı artan su faturalarına tepki

Moskova'dan Batı'ya gözdağı: Oreshnik yeniden ateşlendi

Şanlıurfa’da kuvvetli yağışlara karşı tedbir çalışmaları

Irak ve Katar Dışişleri Bakanları Halep'i görüştü

Şanlıurfa’da 1,5 milyon TL’lik tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Hollanda'da Filistin için dayanışma programı düzenlendi

İngiltere’den Ukrayna için uzun menzilli balistik füze hamlesi

Han Yunus'ta suikast: Filistinli istihbarat subayı şehit edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Demir’den Bingöl TOKİ konutlarıyla ilgili açıklama

Kilauea Yanardağı'nda yeni patlama

Bulgaristan'ın en büyük siyasi partisi hükümetten yetki alamadı, erken seçimler yaklaşıyor

Trump’ın ICE ajanları ve yetkileri: ICE operasyonları ABD’yi ayağa kaldırdı

Bingöl’de 192 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor

Libya'da trafik kazası: 10 ölü

AB, İran'a karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor