• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,87% -0,11
  • EURO

    40,87% -0,18
  • GRAM ALTIN

    3795,88% -0,39
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

İran, AB ve İngiltere'nin yaptırımlarını kınadı

DÜNYA 19.11.2024 17:30:51 0
İran, AB ve İngiltere

İran, Rusya'ya askeri yardım yaptığı iddiasıyla AB ve İngiltere'nin uyguladığı yaptırımları kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekaî, Avrupa Birliği ve İngiltere'nin İran'a yönelik yaptırımlarını, özellikle de sivil havacılığa yönelik yaptırımları ve son dönemde gemicilik şirketine uygulanan yaptırımları, sistematik insan hakları ihlalinin açık bir örneği olduğunu nitelendirdi.

Bekaî, Londra ve bloğun yaptırım uygulamasını "uluslararası hukuk ilkeleri ve düzenlemeleriyle çelişen haksız bir eylem" ve iki tarafın İran ile 2015'te imzalanan nükleer anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal etmek olarak nitelendirdi.

AB ve İngiltere'nin İran'a uyguladığı yaptırımların, özellikle ülkenin havayolu ve nakliye sektörünü hedef alan yaptırımların "İran vatandaşlarının çıkarlarını ve temel haklarını etkilediğini" belirten Bekaî, bunun "sistematik insan hakları ihlallerinin" açık örnekleri olduğunu ve bu yaptırımları uygulayanlara uluslararası sorumluluk yüklediğini söyledi.

Bekaî, AB ve İngiltere'nin askeri ve savunma alanlarında hükümetler arasındaki "meşru ve yasal" ilişkilere yönelik izlediği "müdahaleci" politikaları kınayarak, İran'ın ulusal çıkarlarını ve güvenliğini korumak için ortaklarıyla iş birliği içinde tüm kapasitelerini kullanacağını vurguladı.

AB ve İngiltere, pazartesi günü İran Nakliye Hatları (IRISL) ve Direktörü Muhammed Rıza Modares Hiabani de dahil olmak üzere İranlı kişi ve kuruluşlara Ukrayna'ya karşı kullanılmak üzere Rusya'ya balistik füze transfer edildiği yönündeki iddialara dayanarak yaptırım uygulama kararı aldı.

Bu arada İngiltere, aynı iddialar nedeniyle IRISL ve İran'ın ulusal havayolu şirketi Iran Air'e yaptırım uyguladı. (İLKHA)

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ