DÜNYA 12.02.2025 10:09:27 0

İran, BM'yi Trump'ın güç kullanma tehdidi konusunda uyardı

İran, BM
Haberi Sesli Oku

İran, BM'yi Trump'ın güç kullanma tehdidi konusunda uyardı. Herhangi bir saldırganlık eyleminin ağır sonuçları olacağını belirtti.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi, Birleşmiş Milletler'e, ABD Başkanı Donald Trump'ın güç kullanma tehdidinde bulunan "pervasız ve kışkırtıcı açıklamaları" hakkında bildirimde bulunarak, "herhangi bir saldırganlık eyleminin ağır sonuçları olacağı" uyarısında bulundu.

Emir Said İravani, Trump'ın pervasız ve kışkırtıcı açıklamalarının uluslararası hukuku ve BM Şartı'nı açıkça ihlal ettiğini söyledi.

İravani, "Hükümetimizin talimatı üzerine, ABD Başkanı'nın İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı açıkça güç kullanma tehdidinde bulunduğu son derece endişe verici ve sorumsuz açıklamalarına Güvenlik Konseyi'nin dikkatini çekmek için yazıyorum." dedi.

Trump, cumartesi günü yayınlanan bir medya röportajında, “İran'ı cehenneme çevirmektense anlaşmayı isterim." demişti.

İravani, Trump'ın "pervasız ve kışkırtıcı açıklamalarının uluslararası hukuku ve BM Şartı'nı, özellikle egemen devletlere karşı tehdit veya güç kullanımını yasaklayan maddeyi açıkça ihlal ettiğini" söyledi.

İravani, Güvenlik Konseyi'ni bu küstah söylemler karşısında sessiz kalmamaya çağırdı ve "İslam Cumhuriyeti İran bu pervasız tehdidi kesin bir şekilde reddediyor ve kınıyor. BM Güvenlik Konseyi, bu tür küstah söylemler karşısında sessiz kalmamalı, çünkü güç kullanma tehdidini normalleştirmek tehlikeli bir emsal teşkil ediyor ve açıkça kınanmalıdır." dedi.

İran'a yönelik herhangi bir saldırganlık eyleminin ağır sonuçları olacağı ve bunun tüm sorumluluğunun ABD'ye ait olacağı uyarısında bulundu.

İran'ın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve ulusal çıkarlarını her türlü düşmanca eyleme karşı kararlılıkla savunacağını vurgulayan İravani, "İran İslam Cumhuriyeti, herhangi bir saldırganlık eyleminin ABD'nin tüm sorumluluğunu taşıyacağı ciddi sonuçları olacağı konusunda uyarıyor. Birleşmiş Milletler'in barışı, güvenliği ve uluslararası iş birliğini korumaya kararlı sorumlu bir üyesi olarak İran, egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve ulusal çıkarlarını her türlü düşmanca eyleme karşı kararlılıkla savunacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

“SGK ile protokol krizi eczaneleri zor durumda bırakıyor”

Meteorolojiden Diyarbakır ve 3 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden Siverek için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Sudan ordusu Hartum'da HDK mevzilerine operasyon başlattı

Şanlıurfa’da afet sağlık grubu hazırlık toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da eriyen kar bazı cadde ve sokakları sular altında bıraktı

Bakan Şimşek, Barzani ile Dubai’de ekonomik işbirliğini görüştü

Diş Hekimi Çelik: Sigara dişlerinizi çürüten, gülüşünüzü bozan sessiz düşman!

"Döviz piyasası iki aydır stabil, vatandaşlar mağdur olmamak için dikkatli hareket etmeli"

İç Anadolu’nun doğusuna kuvvetli kar uyarısı

Kahve fiyatları artıyor, tüketim azalmıyor

Kervan FM Genel Yayın Yönetmeni Korkmaz: Radyo güncelliğini koruyor

BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri değeri görmüyor!

Bingöl’de firari olan 70 kişi yakalandı

Antalya Havalimanı’nda ocak ayında bir milyona yakın yolcu ağırladı

Mısır, Gazze'nin yeniden inşası için "kapsamlı bir plan" sunmayı planlıyor

Prof. Dr. Başpınar: Yılda 10 bin bebek kalp hastası olarak doğuyor

Sağlam: Kürt meselesi sürekli gündemimizde olan bir konu

Açıkbaş: Serbest piyasa savunmasıyla yakın gelecekte insanlar kira dahi ödeyemeyecekler

Mardin’de kardan kapanan 20 mahallenin yolu açıldı

Gaziantep'te 81 yıl hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

Doğuda 9 kente "kuvvetli" kar uyarısı

Yunanistan’ın yeni cumhurbaşkanı Konstantinos Tasulas oldu

Çağrı FM: "Yayınlarımızla sürekli Filistin'in sesi olmaya çalıştık"

Kuzey Kore, ABD Başkanı Trump'ın Gazze planını kınadı

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaralandı

STK'lar: Gazze için yardım seferberliği devam etmeli

Antalya Körfezi için fırtına uyarısı

Konya’da iş yerine silahlı saldırı

Şanlıurfa’nın 4 ilçesinde ruhsatsız silah operasyonu

Yükleniyor