DÜNYA 12.02.2025 10:09:27 0

İran, BM'yi Trump'ın güç kullanma tehdidi konusunda uyardı

İran, BM
Haberi Sesli Oku

İran, BM'yi Trump'ın güç kullanma tehdidi konusunda uyardı. Herhangi bir saldırganlık eyleminin ağır sonuçları olacağını belirtti.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi, Birleşmiş Milletler'e, ABD Başkanı Donald Trump'ın güç kullanma tehdidinde bulunan "pervasız ve kışkırtıcı açıklamaları" hakkında bildirimde bulunarak, "herhangi bir saldırganlık eyleminin ağır sonuçları olacağı" uyarısında bulundu.

Emir Said İravani, Trump'ın pervasız ve kışkırtıcı açıklamalarının uluslararası hukuku ve BM Şartı'nı açıkça ihlal ettiğini söyledi.

İravani, "Hükümetimizin talimatı üzerine, ABD Başkanı'nın İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı açıkça güç kullanma tehdidinde bulunduğu son derece endişe verici ve sorumsuz açıklamalarına Güvenlik Konseyi'nin dikkatini çekmek için yazıyorum." dedi.

Trump, cumartesi günü yayınlanan bir medya röportajında, “İran'ı cehenneme çevirmektense anlaşmayı isterim." demişti.

İravani, Trump'ın "pervasız ve kışkırtıcı açıklamalarının uluslararası hukuku ve BM Şartı'nı, özellikle egemen devletlere karşı tehdit veya güç kullanımını yasaklayan maddeyi açıkça ihlal ettiğini" söyledi.

İravani, Güvenlik Konseyi'ni bu küstah söylemler karşısında sessiz kalmamaya çağırdı ve "İslam Cumhuriyeti İran bu pervasız tehdidi kesin bir şekilde reddediyor ve kınıyor. BM Güvenlik Konseyi, bu tür küstah söylemler karşısında sessiz kalmamalı, çünkü güç kullanma tehdidini normalleştirmek tehlikeli bir emsal teşkil ediyor ve açıkça kınanmalıdır." dedi.

İran'a yönelik herhangi bir saldırganlık eyleminin ağır sonuçları olacağı ve bunun tüm sorumluluğunun ABD'ye ait olacağı uyarısında bulundu.

İran'ın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve ulusal çıkarlarını her türlü düşmanca eyleme karşı kararlılıkla savunacağını vurgulayan İravani, "İran İslam Cumhuriyeti, herhangi bir saldırganlık eyleminin ABD'nin tüm sorumluluğunu taşıyacağı ciddi sonuçları olacağı konusunda uyarıyor. Birleşmiş Milletler'in barışı, güvenliği ve uluslararası iş birliğini korumaya kararlı sorumlu bir üyesi olarak İran, egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve ulusal çıkarlarını her türlü düşmanca eyleme karşı kararlılıkla savunacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Kolombiya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Tellerin arasına sıkışan yaban keçileri kurtarıldı

Yozgat'ta trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Siyonist rejimden Gazze yolundaki Madleen gemisine küstah tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

İşgalcilerden Batı Şeria'da yeni yıkım tebligatları

Yetimler Vakfı kurban etlerini Diyarbakır'daki yetim ailelere ulaştırıyor

Mardin’de Kurban Bayramı denetimleri artırıldı

HÜDA PAR heyetinden bayramda görev başındaki personellere ziyaret

Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti

"Hayırseverlerin desteğiyle muhtaçların sofralarına aş olmaya devam edeceğiz"

Bingöl’de aynı bölgede iki ayrı trafik kazası

Trump'tan "akıl dışı" karar: Los Angeles'a binlerce ulusal muhafız gönderme emri

Bayramın ilk üç gününde 2 bin 238 trafik kazası: 26 ölü, 3 bin 590 yaralı

Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

Yükleniyor