• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir

13 Ekim 2024, Pazar 20:36
13 Ekim 2024, Pazar 20:36
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, siyonist israil rejimidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamadı, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist israil rejimidir. Biz savaş durumuna tamamen

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Körfez ülkeleri turu kapsamında Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Erakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ile görüştükten sonra ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erakçi, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bölgenin tehlikeli ve hassas olduğu bir dönemde Irak gibi bölge ülkeleri ile istişare etmemiz gerekiyordu. İkili ilişkiler dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası önemli gelişmelerde Tahran ve Bağdat arasında işbirliği ve iletişim her zaman devam etti” dedi.

Erakçi, “Biz savaş durumuna tamamen hazırız ve savaştan korkmuyoruz. Ancak savaş arayışında da değiliz. Gazze ve Lübnan'da adil bir barış için çalışıyoruz. Siyonist İsrail rejiminin durdurulması ve bölgede ateşkesin sağlanması konularında başta Irak olmak üzere dostlarımızla aynı düşüncedeyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede askeri gerilimin yüksek olduğu ve çatışmaların bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunan Arakçi, “Bölgedeki artan askeri gerilimin kaynağı, Gazze ve Lübnan'a yönelik işgal başlatan siyonist İsrail rejimidir. Mevcut askeri gerilim bölgeyi geniş kapsamlı bir savaşa sürükleyebilir. Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmalıdır” dedi.

Erakçi, İran'a yönelik muhtemel bir siyonist rejim misillemesi karşısında Bağdat yönetiminin tutumuna önem verdiklerini belirterek, “Irak'ın İran'a karşı bir girişimde hava sahasını hiçbir ülkeye açmayacağını doğrudan Irak Dışişleri Bakanından duymak memnuniyet verici. Bağdat yönetimi ile her türlü alanda, özellikle diplomaside işbirliğine devam edeceğiz” diye belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarının yeni bir savaşın çıkmasına yol açabileceğini, bölgedeki çatışmaların yayılmasının deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini ve bir enerji krizi oluşturabileceğini belirtti.

Gazze ve Lübnan'daki savaşın devam etmesinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirten Hüseyin, Irak hükümetinin ülkenin hava sahasının savaş amaçlı kullanılmasına izin vermeyeceğini kaydetti. 

Hüseyin, siyonist rejimin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini, barışın sağlanması ve ateşkesin tesis edilmesi için ülkesinin çaba gösterdiğini ifade etti.

Hüseyin, “Filistin ve Lübnan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız Lübnan ve Filistin'den gelen kardeşlerimize açık. Irak olarak israil saldırıları nedeniyle savaşın bölgeye yayılabileceği uyarısında bulunmuştuk. israil açık bir şekilde İran'ı savaşla tehdit ediyor ve komşumuz olan bir ülkede belirtilen hedefleri vuracağını ilan ediyor. İsrail'in bu tehditleri Irak'ı da savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm çabamız savaş olmaması yönünde” diye kaydetti. (İLKHA)

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Şanlıurfa’da 3 ilçede ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Tunceli’de drone destekli denetimde yasa dışı avcılık yapan 3 kişi tespit edildi

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 365'e yükseldi

Gaziantep’te dron destekli trafik denetimi: 63 bin araç sorgulandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı