• BIST 100

    15827,36%-0,29
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,27% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6337,76% 1,47
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

İran halkından Kudüs Günü yürüyüşüne yoğun katılım: Pezeşkiyan da yürüyüşe katıldı

13 Mart 2026, Cuma 15:00
13 Mart 2026, Cuma 15:00
İran halkından Kudüs Günü yürüyüşüne yoğun katılım: Pezeşkiyan da yürüyüşe katıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle başkent Tahran başta olmak üzere İran genelinde düzenlenen yürüyüşler başladı. Katılımcılar, ABD ve işgalci rejimin Gazze'deki "cinayetlerini" protesto ederken, İran İslam Cumhuriyetine bağlılıklarını ifade ediyor.

Tesnim Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Dünya Kudüs Günü yürüyüşü bu sabah Tahran'da on farklı güzergahtan başlayarak Tahran Üniversitesi'ne doğru ilerliyor. Toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, vatandaşların Şehit Lider İmam Hamanei'nin fotoğrafları, İran ve Filistin bayrakları taşıdığı, ABD ve işgalci rejimin "cinayetlerini" kınadığı gözlemlendi.

Halk, ABD ve işgalcilerin Gazze'deki soykırım, 12 günlük savaş ve Ramazan ayında dayatılan savaşı kınadıklarını ve bu iki rejime yönelik muamelenin sertleştirilmesi çağrısında bulundu.

Soğuk havaya rağmen Kudüs Günü yürüyüşüne yoğun katılım gösteren halk, törenin başlamasıyla birlikte İnkılap Meydanı'nda toplandı. Halkın, duyulan bazı patlama seslerine "Allahu Ekber" nidalarıyla karşılık vermesi dikkat çekti.

Katılımcıların ayrıca İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Seyyid Mücteba Hamanei'nin fotoğraflarını taşıdığı ve sloganlarla kendisine bağlılıklarını ifade ettiği görüldü.

Kudüs Günü'ne geniş katılım

Habere göre, bu yılki Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri dünyanın birçok noktasında olduğu gibi İran İslam Cumhuriyeti'nde de 900'den fazla şehir ve on binlerce köyde düzenleniyor. Tahran Üniversitesi'ndeki ana tören programında Kur'an-ı Kerim tilaveti, mersiyeler, konuşmalar ve bildirilerin okunması yer alıyor.

Törene katılanlar, imzaladıkları dilekçelerle İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Seyyid Mücteba Hamanei'ye bağlılıklarını ifade ettiler.

Yetkililerden ve siyasetçilerden katılım

Yürüyüşe, İmam Humeyni'nin Vasiyetini Uygulama Merkezi Başkanı Peruz Fettah, Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Seyyid Muhammed Etabek'in yanı sıra bakanlar, milletvekilleri ve çeşitli kurumların yetkilileri de katıldı.

Pezeşkiyan da yürüyüşe katıldı

İran medyasına göre, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da bugün öğle saatlerinde, halkıyla birlikte Kudüs Günü yürüyüşüne katıldı.

Cumhurbaşkanı, bu yürüyüş sırasında, emperyalizm karşıtı sloganlarla alana inen halkın çeşitli kesimleriyle bir araya geldi ve bir kısmıyla sohbet etti.

Geçmiş yıllara kıyasla katbekart coşkulu geçen bu törende, bakanlar ve hükümet üyeleri de Cumhurbaşkanı'na eşlik ederek milletin fertleriyle omuz omuza yürüdü. Diplomatik ve savunma kapasitelerine vurgu yaparak direniş yolunun devamı ve hakikat cephesine destek mesajı verdiler. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı

BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor

Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı

Güney Kore'de enerji alarmı

Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor

SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı

Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi

Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon

Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor

siyonist rejimin  Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”

Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı

Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti

İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı

Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti

Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi

İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır

APP plaka değişimi yoğunluğu sürüyor

Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan "ateşkes diplomasisi"

Yaşlılara Saygı Haftası’nda anlamlı etkinlik

Teknolojik bağımlılığa karşı insan merkezli çözümler

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İşgalcilerin Batı Şeria'da saldırıları sürüyor: Kudüs'te bir şehit

Brent petrol 101,62 dolardan işlem görüyor

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

Gaziantep’te hızlı müdahale felci önledi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapay zekâ destekli dijital içerik yarışması

Belediye personeli yolda bulduğu 200 bin TL'yi sahibine ulaştırdı

Trump yönetiminin krizi: Ücretsiz çalıştırılan görevliler, saatler süren kuyruklar

2024-2025 bitkisel ürünlerde üretim yeterliliği açıklandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı

BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor

Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı

Güney Kore'de enerji alarmı

Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor

SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı