Tarih: 12.10.2024 15:42

İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnan'da

Facebook Twitter Linked-in

Bu ziyaret, işgal rejiminin Gazze'de işlediği soykırımın kapsamını genişleterek Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın birçok bölgesine eşi benzeri görülmemiş hava ve güney Lübnan'a kara saldırısı başlattığı bir dönemde gerçekleşti.

Muhammed Bakır Kalibaf Lübnan yetkilileriyle görüşmek ve siyonist rejiminin işlediği suçlara karşı İslami direnişe destek vermek amacıyla, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin daveti üzerine Beyrut'a geldi.

Kalibaf, Beyrut'a varışında yaptığı açıklamada, "Rehber'imizden, Cumhurbaşkanı'mızdan ve halkımızdan Lübnan halkına ve direnişe destek mesajı getirdim" dedi ve "Cenevre'ye gideceğim ve Lübnan ve Filistin halklarının meselelerini yanımda taşıyacağım" diye ekledi.

Kalibaf, Beyrut'tan Cenevre'ye geçerek, aynı gün Uluslararası Parlamentolar Birliği zirvesine katılacak. Beklentilere göre, zirve sırasında yapacağı görüşmeler ve konuşmalarla İşgalin işlediği suçları dile getirecek ve İran'ın direniş gruplarına desteğini açıklayacak.

Uluslararası Parlamentolar Birliği'nin 149. dönemi ve ona eşlik eden toplantılar 13-17 Ekim 2024 tarihlerinde Cenevre'de yapılacak. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —