Tarih: 28.10.2024 14:55

İran: Türkiye ile birlikte siyonist rejime karşı silah ambargosu girişimini takip ediyoruz

Facebook Twitter Linked-in

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, düzenlediği haftalık basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mehr'e göre İran’ın hava savunma sistemleri tarafından siyonist rejim saldırısının püskürtüldüğüne değine Bekayi, bu savunmanın İran’ın tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Siyonist rejimin suçlarına karşı eylemsiz kalan BM'yi eleştiren Bekayi "Bu durumun sorumluluğu siyonist rejimi destekleyenlerdedir ve bunun başında, Güvenlik Konseyi'nin Siyonist rejimin suçlarını durdurmaya yönelik her türlü eylemini engelleyen ABD var." dedi.

İran ve Türkiye'den siyonist rejim silah ambargosu girişimi

İşgalci siyonistlere yönelik silah ambargosuna işaret eden Bekayi, "Siyonist rejimin silahlarına ambargo uygulama yönünde Türkiye'yle girişimimiz sürüyor ve bu kampanyaya daha fazla ülkenin katılacağını umuyoruz. Önemli olan, siyonist rejimin, ABD ve destekçileri tarafından siyonist rejime verilen bu silahları öldürmeye devam etmek için kullanamamasıdır." diye konuştu.

İran'ın Siyonist rejimin askeri saldırısına tepkisinin askeri mi yoksa diplomatik mi olacağı sorusuna yanıt veren Bekayi, tutumlarının açık olduğunu ve siyonist rejimin saldırısına güçlü ve uygun bir şekilde yanıt vermek için mevcut tüm araçları kullanacaklarını vurguladı.

Bekayi, Irak'taki dostlarının bu ülkenin hava sahası ihlalinin bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini umduklarını kaydetti.

Siyonist rejimin İran'ın saldırısı sırasında Rusya'nın İran'ı yalnız bıraktığını ve İran'ın bu suça karşı tek başına durduğunu iddia eden bir muhabirin sorusuna Bekayi, “İran son 45 yıldır en ağır yaptırımlara karşı karşıya ancak biz kendi güvenliğimiz için kendi gücümüze, cesur silahlı kuvvetlerimize güvenmemizle gurur duyuyoruz. Güvenliğimizi hiçbir yerden satın almıyoruz ve bizi, insanlarımızı güvence altına alan şey kendi yeteneklerimize güvenmektir.” diye yanıt verdi.

İşgal savaş uçakları İran hava sahasına girmedi

Bekayi, bir soru üzerine işgal rejiminin savaş uçaklarının İran hava sahasına girmediğini bildirdi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —