-
BIST 100
18087,87%-0,13
-
DOLAR
46,75% 0,16
-
EURO
53,51% 0,00
-
GRAM ALTIN
6276,76% 1,33
-
Ç. ALTIN
10055,28% 1,19
İran’da Hamaney’e veda: 6 gün sürecek cenaze merasimi başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İran İslam Cumhuriyeti’nde ABD saldırısında şehit edilen İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamaney için düzenlenen 6 günlük cenaze süreci Tahran’da başladı. Törenlere 100’e yakın ülkeden katılım sağlanıyor.
İran İslam Cumhuriyeti’nde dün düzenlenen devlet töreninin ardından, ABD saldırısında şehit edilen İslam İnkılabı Rehberi Seyyid Ali Hamaney için geniş katılımlı cenaze süreci başladı. Tahran’da İmam Humeyni Musalla Camisi önünde başlayan törenlerin 6 gün boyunca süreceği bildirildi.
Binlerce kişinin bayraklarla katıldığı törende, Hamaney’in naaşının ülke genelinde farklı kentlerde düzenlenecek programlarla taşınacağı açıklandı. Planlamaya göre 7 Temmuz’da Kum kentinde, 9 Temmuz’da ise Meşhed’de defin merasimi gerçekleştirilecek.
Törene bölgesel ve uluslararası düzeyde yoğun katılım olurken, Irak yönetimi yalnızca Kerbela ve Necef kentlerinde anma programlarına izin verileceğini duyurdu. Organizasyona yaklaşık 100 ülkeden hükümet ve parlamento temsilcileri ile dışişleri yetkililerinin katıldığı belirtildi.
Türkiye’den de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki heyet törene katıldı. Heyette TBMM üyeleri ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri de yer aldı.
Tören alanında ayrıca Türkiye’deki bazı siyasi partilerden temsilcilerin de bulunduğu bildirildi.
HÜDA-PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir ve Genel Başkan Vekili İshak Sağlam da törene katıldı.
Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti lideri Ali Hamaney’in oğlu Ayetullah Mücteba Hamaney’in, güvenlik gerekçeleriyle törenlere katılamayabileceği iddia edildi. İranlı yetkililere dayandırılan açıklamalarda, bölgedeki tehditler nedeniyle üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı aktarıldı.
ABD Başkanı Donald Trump ise yaptığı açıklamada, cenaze süreci gerekçesiyle yürütülen bazı diplomatik temasları durdurduğunu belirtti. Trump, İran’ın anlaşma konusunda istekli olduğunu öne sürerek sürece ilişkin sert ifadeler kullandı.
Törenlere yönelik güvenlik endişeleri de sürüyor. İran İslam Cumhuriyeti ordusunun, olası bir saldırıya karşı sert karşılık verileceği yönünde uyarı yaptığı aktarıldı. Buna rağmen cenaze sürecinin planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi. (İLKHA)
Bakan Fidan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü
Bingöl'de su tankeri uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Siyonist işgalcilerin Gazze saldırılarında can kaybı 73 bin 90'a yükseldi
Evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi kapsamında ödemeler devam ediyor
Tokat’ta kene ısırması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
Dmitriy Medvedev: Katillerin şerefi lekelendi
Akıncılar Hareketi: Türkiye NATO'da yer almamalı
Rusya’dan Batı dünyasına net mesaj
Al Arabiya: İran-ABD görüşmeleri için yeni tur 11 Temmuz'da Pakistan'da yapılabilir
Ankara Milletvekili Adnan Beker CHP’den istifa etti
Madagaskar Cumhurbaşkanı Randrianirina'ya yönelik suikast engellendi
Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor
"Dumansız Kampüs, Sağlıklı Gelecek" projesi tanıtıldı
Samsun'da denize girmek yasaklandı
BM'den Nijerya için açlık uyarısı: 17 milyondan fazla kişi risk altında
Batman'da pamuk zararlılarına karşı feromon tuzaklı mücadele başlatıldı
Hazreti Nuh'u anma programı Cizre Hazreti Nuh Camii'nde başladı
Portekiz'de orman yangınları kontrolden çıkıyor: AB'den acil destek talebi
İşgal rejimi Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlçelerde birinci önceliğimiz grup yollarını sağlıklı hale getirmek
Müttefikler bölündü: NATO'nun rekor bütçeli yakıt projesi çıkmaza girdi
Sudan ordusu Kurmuk'u geri almak için operasyon başlattı
İstanbul'da sağanak etkili oldu
Pasifik adaları Süper Tayfun Bavi nedeniyle alarma geçti
Üniversitelerde "Dumansız Kampüs Sağlıklı Gelecek" uygulaması başlatıldı
Söğütlü Camii için "kot" uyarısı: Camimiz çukurda kalıyor!
Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası heyecanı başladı
Maysak Tayfunu Çin'in Hainan eyaletini vurdu
Fransa'daki orman yangınında 115 hektar alan küle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü
Yükleniyor







