DÜNYA 3.03.2025 22:57:14 0

İran'dan nükleer görüşmelere ilişkin açıklama

İran
Haberi Sesli Oku

İran Dışişleri Bakanlığı, E3 olarak adlandırılan İngiltere, Almanya ve Fransa ile nükleer görüşmeleri sürdürme konusunda mutabakata vardıklarını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ile Rusya liderleri arasında görüşmelerde İran'ın nükleer konusunun da görüşülüp görüşülmediğine ilişkin olarak, "ABD ile Rusya arasında bu konuda görüşmelerin olması doğaldır ancak önemli olan İran nükleer meselesinde ne yapılacaksa İran'ın görüşü alınmadan yapılmayacak olması ve Rus dostlarımızın mutlaka bizimle istişare edecekleridir." açıklamasını yaptı.

Bekayi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İran ile ABD arasında arabuluculuk yapacağına dair iddialara ilişkin ise "Bu konuların önemi göz önüne alındığında birçok taraf, sorunların gündeme getirilmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade edebilir. Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında ülkelerin arabuluculuk önermeleri doğaldır." dedi.

Bekayi, nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Almanya ve Fransa ile nükleer görüşmelere ilişkin olarak, "Bu görüşmelerin devam etmesi konusunda mutabakata varıldı. Şu anda yeni bir müzakere turunu istişare ediyoruz. Biz ve üç Avrupa ülkesi görüşmelerin gerekli olduğuna inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bekayi, işgal rejjiminin Suriye'deki saldırıları ile ilgili olarak "Bizim görüşümüze göre, Suriye'nin toprak bütünlüğünü baltalayacak herhangi bir eylem kesinlikle kabul edilemez. Bu konu bölgedeki tüm ülkeler tarafından dikkate alınmalı ve rejimin güvensizliği yayma komplolarını ilerletmesine izin verilmemelidir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çiftçi çökerse, memleket çöker

Yükleniyor