• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

İş kadını Atik’ten CHP Genel Başkanı Özel’e sert eleştiri

GÜNDEM 14.02.2024 14:10:11 0
İş kadını Atik’ten CHP Genel Başkanı Özel’e sert eleştiri

İş kadını Atik’ten CHP Genel Başkanı Özel’e sert eleştiri

Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı iş kadını ve siyasetçi Emel Uslu Atik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i zehir zemberek sözlerle eleştirerek, “Gecenin bir yarısı genel merkezi basıp, netleşen adayları bile değiştirebiliyorlar” dedi.
31 Mart yerel seçimleri öncesi değerlendirmelerde bulunan Atik, iyi bir lider olunmak isteniyorsa iç, dış, duygu, düşünce ve davranışın bir olması gerektiğini söyledi. Sırf kadın oldukları için ötekileştirildikleri bir coğrafyada bunun mücadelesini verdiklerini belirten Atik, 'Kadınlar gelmiyor, kadınlar katılamaz gibi cümlelerle fetva verip her türlü çabanın önüne set kuranların önünü açıp, öte yandan kadın haklarını ve Atatürkçülüğü kullanarak aday adayı olanları destekleyen genel başkanın tanıdığı ya da MYK’dan birisinin arkadaşı, dostu, ailesi veya bir bağı varsa aday oluyor. Gecenin bir yarısı, genel merkezi basıp, netleşen adayları bile değiştirebiliyorlar” dedi.
Atik, şöyle konuştu:
“Anlatacak ve konuşacak çok şey var. Önümüze bakma ve güçlenme zamanı diyerek ayağa her kalkışımızda çöküşümüz biraz daha acıtıcı oluyor. Siyaset kirlidir deyip işin içinden çıkanlara ne demeli? Siyasetin amacı ise makamları gereksiz doldurup, yapışıp kalmak değildir. Halka hizmet sunmaktır. Milletvekili olmuş, PM’ye girmiş, MYK’ya girmiş insanları belediye başkan adayı olarak göstermek hiç doğru değildir. Bu tüm partiler için geçerlidir. Siyaset ayrı bir şey, belediyecilik ayrı bir şeydir. Kısacası kirli olan siyaset değil, kirli olan siyaset yapanların kalbidir.”
“Değişim değişim diye öncülük edenlerin değişim sadece Kılıçdaroğlu’nu değil, ideolojik, politik ve yapısal olarak tepeden tırnağa bütün partiyi kapsama alanına almak zorunda değil midir?” sorusu üzerine Atik, “Öyle oldu mu? Olmadı. Hançer meselesine hiç girmiyorum. Zira, hançeri de geçtik ortalık kılıç kalkan. Sayın Özel adaylarla görüşmeme kararı almış. Güleyim mi ağlayayım mı. İnsan beraber çalışacağı arkadaşlarını tanımak istemez mi? Bu neyin kafası? O zaman çık ortaya ’Benim adaylarım belli’ de, insanları yorma. Aday olmak için yatırılan harçlar ve ayrıca bağış adı altında alınan ikinci harçlar da belki bir öğrencinin bursu olurdu” karşılığını verdi.

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ