• BIST 100

    9707,31%0,50
  • DOLAR

    39,18% -0,01
  • EURO

    44,98% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4199,67% 0,30
  • Ç. ALTIN

    6756,52% -0,19

İş ve Kariyer Merkezi, kentteki istihdam oranını artırıyor

GÜNDEM 25.04.2023 14:00:05 0
İş ve Kariyer Merkezi, kentteki istihdam oranını artırıyor

İş ve Kariyer Merkezi, kentteki istihdam oranını artırıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı İş ve Kariyer Merkezi kent genelindeki istihdam oranını artırmak ve gençlerin kariyer planlamasına destek olmak için yoğun mesai harcıyor.
Gaziantep’te günde 18 bin kişiye hizmet verecek bin 875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin hizmete açılmasına sayılı günler kala, kurum bünyesinde temizlik, hasta yönlendirme, refakat, resepsiyon, tıbbi artık, çevre ve gıda mühendisi gibi alanlarda işe alımı yapılacak vatandaşların iş başvuru ve mülakat takvimleri GBB’ye bağlı İş ve Kariyer Merkezi tarafından planlanıyor.
İş ve Kariyer Merkezi’nin takibinde yürütülen personel alımları çerçevesinde hastanede istihdam edilecek güvenlik, temizlik, laborant, veri giriş ve hasta taşıma personellerinin işe alım süreçleri tamamlandı. Mülakat takvimine göre hasta yönlendirme, refakat ve resepsiyon departmanlarında çalışacak kişiler için GBB Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda mülakatlara devam edildi.
Mülakat öncesi, gençlerle bir araya gelen GBB Başkan Vekili Halil Uğur, yaptığı konuşmada işe alım süreciyle ilgili herkes için hayırlısını temenni ederek, “Hepimiz, bir iş güç sahibi olmak için gece-gündüz mücadele ediyoruz. Rabbim bu yolda bize kolaylıklar versin, hayırlısını nasip etsin. Bu sürecin birebir takibin yapan arkadaşlarımıza güveniyoruz. Ne gerekiyorsa onu yapacaklarını da biliyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne olan güveni, her zaman siz değerli katılımcılarımızın burada olmasıyla tanıklık ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İş ve Kariyer Merkezi, çalışmalarıyla istihdam oranına katkı sağlıyor” dedi.
İş ve Kariyer Merkezi’nin görev ve sorumluluğun çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Vekili Uğur, “İş alanlarına göre alınacak personel sayısı belli, müracaat sayısı da keza belli oldu. Siz gençlerimizin mücadelesi devam ediyor. Hiç kimse niye olmadı diye üzülmesin. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak 38 bini aşkın müracaat olduğunu biliyoruz. Biz İş ve Kariyer Merkezi olarak sadece şehir hastanesine değil, özel sektörde işlev gösteren birçok kuruma personel alımı için köprü görevi görüyoruz. Biz personel alımlarında yürüttüğümüz hassasiyetten dolayı birçok özel kuruluş mülakat süreçlerinin belediyemiz tarafından yürütülmesini istiyor” diye konuştu.

Küresel yürüyüş için gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı

"Direniş Kervanı" yolunu sürdürüyor, işgalci rejime meydan okuyor

Malatya'da tarım aracı devrildi: 1 ölü

Bakan Göktaş: Aileyi evrensel bir değer olarak yeniden tanımlamalıyız

Malatya'da 41 noktada yangın çıktı

İşgalci rejimin Lübnan'a saldırısında bir şehit 3 yaralı

Çorum'da  ormanlara girişler yasaklandı

Tarım alanında 2025’te 60 yeni çeşit tescillendi

Batman'da anız yangını

Şırnak'ta tır şarampole devrildi: Şoför ağır yaralandı

Şırnak'ta yaklaşık 100 küçükbaş, yıldırım düşmesi sonucu telef oldu

Batman’da Diş Hastanesi Fakültesi inşaatında yangın

HAMAS'tan Ramallah'ta yüzlerce dönüm araziye el konmasına tepki

Öğretmenler, haziran dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek

Polonya hükümeti güven oylamasını kazandı

Tartıştığı şahsı silahla vurarak yaraladı

Akkuyu NGS'de su besleme sistemi pompalarının elektrik motorları devreye alındı

Sınav öncesi kaygıyı kontrol etmenin yolları

İran'da metanol tankerinde çıkan yangında 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Yardım filolarının güvenliği savaş gemileriyle sağlanmalı

Saadet Partisi'nden “Özgür Gazze” mitingi

Zirai donun vurduğu Malatya'da kayısı ihracatında sert düşüş!

Fahrettin Altun, Türkiye'nin savaş uçağı ihracatını değerlendirdi

Siirt’te kuvvetli rüzgâr işyerini vurdu: Ağaç devrildi, esnaf zarar gördü

Malatya'da çiftçilerin talepleri ve destekler masaya yatırıldı

Adana'da ıslah programına alınacak meralarda etüt çalışması yapıldı

Otomobil refüje çarparak takla attı: 1 kişi yaralandı

Bursa’da orman yangınlarına karşı seferberlik başladı

Gaziantep'te trafik kazası:  Bir ağır yaralı

YÖS sonuçları açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR