-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İşgal basını açıkladı: Filistinli esirler için idam hazırlığı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgal basınında yer alan haberlere göre siyonist rejime bağlı Cezaevi İdaresi, Filistinli esirlere yönelik idam cezasının uygulanması için hazırlıklara başladı. Knesset'te görüşülen yasa, Batı Şeria'da kasıt aranmaksızın ölümle sonuçlanan eylemler için i
İşgal basınında yayın yapan Kanal 13, siyonist rejime bağlı Cezaevi İdaresi'nin Filistinli esirlere yönelik idam cezasının uygulanması için son günlerde özel hazırlıklara başladığını duyurdu. Habere göre bu adımlar, Knesset'te ilk oylamadan geçen idam yasasının hayata geçirilmesine yönelik somut planları içeriyor.
Raporda, idam cezalarının infazı için özel bir kompleks kurulmasının planlandığı, gerekli prosedürlerin hazırlandığı ve görev alacak personelin eğitime tabi tutulacağı belirtildi. Söz konusu alanın kurum içinde "israilin yeşil koridoru" olarak adlandırıldığı aktarıldı.
İnfaz yönteminin ise asma yoluyla gerçekleştirileceği, üç gardiyanın aynı anda infaz mekanizmasını çalıştıracağı ifade edildi. Görev alacak cezaevi personelinin gönüllülük esasına göre seçileceği ve özel psikolojik ile teknik eğitimden geçirileceği kaydedildi.
İşgal kaynakları, idam kararlarının kesinleşmesinden itibaren en geç 90 gün içinde infazların gerçekleştirileceğini öne sürdü. Uygulamanın ilk aşamada 7 Ekim 2023'teki saldırılarla ilişkilendirilen HAMAS mensuplarını hedef alacağı, daha sonra Batı Şeria'da "ağır saldırı" suçlamasıyla yargılanan Filistinli esirleri kapsayacağı belirtildi.
Haberde ayrıca, Cezaevi İdaresi'nden bir heyetin, idam cezasının uygulanma süreçlerini incelemek üzere Doğu Asya'daki bir ülkeye gitmesinin planlandığı aktarıldı.
Öte yandan Birleşmiş Milletlere bağlı 12 uzman, kısa süre önce siyonist rejime çağrıda bulunarak bu yasa tasarısının geri çekilmesini istemişti. Uzmanlar, işgalcilerin askeri hukukunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve idam cezasının temel yaşam hakkını ihlal ettiğini vurgulamıştı.
Yasa tasarısında, Batı Şeria'da kasıtlı olsun ya da olmasın, bir "israilli"nin ölümüyle sonuçlanan eylemler için idam cezası öngörülmesi dikkat çekiyor. Bu düzenlemenin yalnızca Filistinlilere uygulanabileceği, buna karşılık Filistinli birini öldüren işgalciler için hiçbir şekilde idam cezası öngörülmediği ifade ediliyor.
İnsan hakları çevreleri, söz konusu yasanın açık bir ayrımcılık ve kolektif cezalandırma anlamına geldiğini, Filistinli esirlere karşı yürütülen baskı ve intikam politikasının yeni bir aşamaya taşındığını belirtiyor. (İLKHA)
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı
İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti
Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı
İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu
Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı
Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip
Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı
Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği
TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
ABD’de milyonlar Trump’a karşı sokaklara döküldü
İran, işgal rejimini ve ABD üslerini gece boyunca füzelerle vurdu
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde
Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak
İran’dan Lübnanlı gazeteciler için taziye mesajı
İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu
Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı
Bursa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
İran, Suudi Arabistan'daki ABD askeri üssünü vurdu: 15 yaralı
Katar ve Mısır’dan kritik zirve: Bölgesel gerilim masada
Yükleniyor







