-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,36% 0,03
-
EURO
51,15% -0,07
-
GRAM ALTIN
6420,91% 0,05
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
İşgal basını açıkladı: Filistinli esirler için idam hazırlığı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgal basınında yer alan haberlere göre siyonist rejime bağlı Cezaevi İdaresi, Filistinli esirlere yönelik idam cezasının uygulanması için hazırlıklara başladı. Knesset'te görüşülen yasa, Batı Şeria'da kasıt aranmaksızın ölümle sonuçlanan eylemler için i
İşgal basınında yayın yapan Kanal 13, siyonist rejime bağlı Cezaevi İdaresi'nin Filistinli esirlere yönelik idam cezasının uygulanması için son günlerde özel hazırlıklara başladığını duyurdu. Habere göre bu adımlar, Knesset'te ilk oylamadan geçen idam yasasının hayata geçirilmesine yönelik somut planları içeriyor.
Raporda, idam cezalarının infazı için özel bir kompleks kurulmasının planlandığı, gerekli prosedürlerin hazırlandığı ve görev alacak personelin eğitime tabi tutulacağı belirtildi. Söz konusu alanın kurum içinde "israilin yeşil koridoru" olarak adlandırıldığı aktarıldı.
İnfaz yönteminin ise asma yoluyla gerçekleştirileceği, üç gardiyanın aynı anda infaz mekanizmasını çalıştıracağı ifade edildi. Görev alacak cezaevi personelinin gönüllülük esasına göre seçileceği ve özel psikolojik ile teknik eğitimden geçirileceği kaydedildi.
İşgal kaynakları, idam kararlarının kesinleşmesinden itibaren en geç 90 gün içinde infazların gerçekleştirileceğini öne sürdü. Uygulamanın ilk aşamada 7 Ekim 2023'teki saldırılarla ilişkilendirilen HAMAS mensuplarını hedef alacağı, daha sonra Batı Şeria'da "ağır saldırı" suçlamasıyla yargılanan Filistinli esirleri kapsayacağı belirtildi.
Haberde ayrıca, Cezaevi İdaresi'nden bir heyetin, idam cezasının uygulanma süreçlerini incelemek üzere Doğu Asya'daki bir ülkeye gitmesinin planlandığı aktarıldı.
Öte yandan Birleşmiş Milletlere bağlı 12 uzman, kısa süre önce siyonist rejime çağrıda bulunarak bu yasa tasarısının geri çekilmesini istemişti. Uzmanlar, işgalcilerin askeri hukukunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve idam cezasının temel yaşam hakkını ihlal ettiğini vurgulamıştı.
Yasa tasarısında, Batı Şeria'da kasıtlı olsun ya da olmasın, bir "israilli"nin ölümüyle sonuçlanan eylemler için idam cezası öngörülmesi dikkat çekiyor. Bu düzenlemenin yalnızca Filistinlilere uygulanabileceği, buna karşılık Filistinli birini öldüren işgalciler için hiçbir şekilde idam cezası öngörülmediği ifade ediliyor.
İnsan hakları çevreleri, söz konusu yasanın açık bir ayrımcılık ve kolektif cezalandırma anlamına geldiğini, Filistinli esirlere karşı yürütülen baskı ve intikam politikasının yeni bir aşamaya taşındığını belirtiyor. (İLKHA)
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Yükleniyor







