• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İşgal gazetecisi Yemini: Büyük sıkıntı dönemine giriyoruz; israili bir çöküş bekliyor

17 Eylül 2025, Çarşamba 18:26
17 Eylül 2025, Çarşamba 18:26
İşgal gazetecisi Yemini: Büyük sıkıntı dönemine giriyoruz; israili bir çöküş bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal gazetecisi Ben Dror Yemini, işgal medyası Yediot Ahronot'ta yer bulan yazısında, işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri saldırısını eleştirerek, bunu bir stratejik, politik ve toplumsal başarısızlık olarak tanımladı.

Yemini'n yayınlanan yazısına göre, HAMAS, işgal rejiminin Gazze kentine girmesini istiyor; işgal rejiminin sahada daha büyük kayıplar vererek “zayıf ve cüzzamlı” bir hale gelmesini hedefliyor. Yani HAMAS, çatışmayı kendi lehine bir tuzak olarak kurgulamış durumda.

İşgal rejiminin, HAMAS’ın bu niyetini anlamakta başarısız olduğunu kaydeden Yemini, işgal rejiminin tuzağa düşme ısrarını “gözler kör, akıl görmez hâlde” diyerek eleştiriyor.

Yemini, HAMAS’ın hareketlerini sadece askeri bir çatışma değil, aynı zamanda işgal rejiminin stratejik ve diplomatik konumunu zayıflatacak bir politik hamle olarak görüyor.

Yemini’ye göre işgal rejimi, sahadaki gücüne rağmen, HAMAS’ın uzun vadeli stratejisini hesaba katmadığı için ulusal ve bölgesel güvenlik açısından tehlikeli bir duruma sürükleniyor.

İşgal rejiminin, kabinenin ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nin etkisizliğini vurgulayan Yemini, kararların tek bir kişinin, işgalci Netanyahu’nun insiyatifinde olduğunu, diğer profesyonel aktörlerin görüşlerinin göz ardı edildiğini belirtiyor.

Yemini, "'Tüm profesyonel değerlendirmelerin hiçbir önemi kalmadı. Söz bitti. Protestolar görmezden gelindi. Danışmanlar susturuldu. Umutlar boşa çıktı. Ve ordu, gelmiş geçmiş en tartışmalı savaşa girişiyor. Büyük Sıkıntı dönemine giriyoruz. israilin maruz kalacağı zarar, elde edilecek faydadan çok daha büyük ve bu bile belirsiz."

Yemini bunun, işgal rejiminin askeri ve siyasi karar alma mekanizmasında ciddi bir kriz olduğuna işaret ediyor.

İşgal rejiminin askeri müdahalesinin uluslararası politik arenada ters teptiği vurgulayan Yemini, Netanyahu’nun saldırıları bir başarı olarak sunmasını alaycı bir dille eleştirerek işgal kararlarını tek taraflı, riskli ve ülkeyi derin bir kriz içine sürükleyen bir strateji olarak çerçeveliyor.

Yemini, "Mart ayı başında sunulan Mısır planını kabul etmek mümkündü. Ve birkaç hafta önce, ortak bir belgede yalnızca HAMAS iktidarının sonunu değil, aynı zamanda silahsızlandırılmasını da öneren Arap ülkeleri de aynı fikirdeydi." diyen Yemini, işgal rejimini siyasi bir çöküşün beklediğini öngörüyor.

Katar'a yönelik saldırıya da değinen Yemini, saldırını jeopolitik ve stratejik bir eleştiri çerçevesinde değerlendirerek diplomatik ve stratejik risklerini ön plana çıkarıyor.

Yemini, "israil, uzun yıllar sonra ilk kez, kendisiyle barış anlaşmaları imzalayan ülkeleri, onu ortadan kaldırmayı hedefleyen ülkelerin kollarına itmeyi başardı. Ve Netanyahu bu stratejik başarısızlığı bir başarı olarak adlandırıyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi