• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

İşgal parlamentosu Filistinli esirlerin idamına ön onay verdi!

28 Eylül 2025, Pazar 17:24
28 Eylül 2025, Pazar 17:24
İşgal parlamentosu Filistinli esirlerin idamına ön onay verdi!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal parlamentosu (Knesset yaptığı ilk oturumda, ölümcül saldırıları düzenleyen Filistinli esirlerin "idam" edilmesine olanak tanıyan yasayı onayladı.

Knesset ulusal güvenlik komitesi, Filistinli esirlere idam cezası uygulanmasını öngören bir yasa tasarısını onayladı.

Siyonist Başbakanlık Mahkumlar ve Kayıp Kişiler İşleri Koordinatörü Gal Hirsch ve diğer meslek kuruluşlarının muhalefetine rağmen, yasa tasarısının ilk okuma için genel kurula sunulması bekleniyor.

İbrani medyasına göre, komite, işgal başbakanı Binyamin Netanyahu'nun muhalefetine ve Hirsch'in müzakereleri iptal edip yalnızca kabineyle sınırlandırma çabalarına rağmen yasa tasarısını görüşmek üzere bir toplantı düzenledi.

Komitenin hukuk danışmanının, oylamanın Knesset tatilinde yapılamayacağını vurgulamasına rağmen, tasarı dört üye tarafından kabul edildi, bir üye ise karşı çıktı. Muhalefet güçleri, tasarıyı "yasadışı" olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Komitenin hukuk departmanı, esirlerin infazı yasasıyla ilgili oylamanın "geçersiz ve hükümsüz" olduğunu belirterek, komitenin hukuk danışmanı ile Knesset'in hukuk danışmanının, Knesset tatilinde oylama yapılmaması konusunda anlaştıklarını ve komite üyelerinin oylamadan önce güvenlik ve meslek kuruluşlarının görüşlerini duymaları gerektiğini açıkladı; ancak bu iki koşulun yerine getirilmediğini belirtti.

Komite Başkanı Zvika Fogel (Otzma Yehudit), Knesset'in hukuk danışmanının kendisinden oylama yapılmamasını istediğini doğrulayarak, "Konuyu değerlendireceğimi söylemiştim ve bugün her zamankinden daha fazla oy kullanma yükümlülüğüm olduğunu anlıyorum" dedi.

Siyonist ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir, Knesset oturumunda şunları söyledi: "Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yakın kişiler, zamanın uygun olmaması nedeniyle görüşmeyi ertelememi istediler. Cevap kesinlikle hayır. Bu yasa, ağır bir caydırıcılık yaratmak ve mahkumlara idam cezası vermek için gündemde."

İşgalci Ben-Gvir, "Bence tam tersi doğrudur. Şu anda (Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş gruplarına atıfla) şunu bilmeliler ki, kaçırılan herhangi bir kişinin saçından bir tel düşerse, işgal hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara idam cezası verilecektir." ifadelerini kullandı.

Sözde yasa, 2022 yılı sonlarında Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu ve Yahudi Gücü lideri Ben-Gvir liderliğinde bir hükümet koalisyonu kurulması için imzalanan anlaşmaların bir parçası.

Mart 2023'te işgal parlamentosu, Filistinli esirler için idam cezasını yetkilendiren bir yasa tasarısını ön okumada onayladı. Ben-Gvir tarafından önerilen ve Başbakan Netanyahu tarafından desteklenen yasa tasarısı kabul edildi.

Yasa tasarısında, "ırkçı veya nefret dolu amaçlarla ve israile zarar vermek amacıyla bir israil vatandaşının ölümüne kasten veya pervasızca neden olan herkese ölüm cezası verilir" hükmü yer alıyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İletişim Başkanı Duran’dan Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ilişkin açıklama

Amasya'da 3 işçi gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Bakan Bolat Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek'ten "yemin" paylaşımı

Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır

Batman'da seyir halindeki panelvan alev aldı

Dışişleri Sözcüsünden Bakan Fidan'ın "Irak" hakkındaki ifadelerine açıklama

TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

İzmir’de denize düşen kişi sudan çıkarılarak kurtarıldı

Sel ve su baskınlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

İran İslam İnkılâbı 47 yaşında: Emperyalizme ve siyonizme meydan okuma devam ediyor

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı

Siverek’te 5 ton bozuk ürün imha edildi

Endonezya'da havaalanında silahlı saldırı: 2 pilot öldü

Bursa'da yaban kedisi foto kapanla görüntülendi

Uludere'de ana dilimi seçiyorum standında vatandaşlar bilgilendirildi

Bakan Göktaş: 15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi elzem

Ramazan ayına bir hafta kala pazar esnafı: Ramazan’ın bereketi yavaştan oluşmaya başladı

RTÜK'ten 2 TV kanalına ceza

Madagaskar'da Gezani Kasırgası'nda ölü sayısı 20'ye ulaştı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

Batman'da nadir 7 parmaklı ayak vakası başarıyla tedavi edildi

Tacikistan'da hac yolculuğu yapan öğretmenler yönetici olamayacak

TBMM’de yemin töreni öncesi gerginlik: AK Parti ile CHP’li vekiller arasında arbede

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran’dan Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ilişkin açıklama

Amasya'da 3 işçi gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Bakan Bolat Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek'ten "yemin" paylaşımı

Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır

Batman'da seyir halindeki panelvan alev aldı

Dışişleri Sözcüsünden Bakan Fidan'ın "Irak" hakkındaki ifadelerine açıklama