• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

İşgal rejimi, Gazze'deki yerleşim bölgelerinde 80 bombalı robot patlattı

31 Ağustos 2025, Pazar 15:30
31 Ağustos 2025, Pazar 15:30
İşgal rejimi, Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, siyonist işgal kuvvetlerin son üç hafta içinde Gazze'deki yerleşim bölgelerinde 80'den fazla bombalı robot patlattığını açıkladı.

Ofis, Gazze ve kuzey bölgelerinde yaşayan bir milyondan fazla Filistinlinin güneye göç etmeyi reddettiğini vurguladı.

Açıklamada, işgal ordusunun Filistin halkına yönelik sistematik ve ağır suçlar işlemeye devam ettiği belirtilerek, bu durumun uluslararası hukuk ve insani hukukun açık ihlali olduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin savunmasız sivil halkı, çocuklar ve kadınlar dahil olmak üzere hedef aldığı ve kitlesel göçe zorladığı kaydedilen açıklamada, bunun tam teşekküllü bir zorunlu göç ettirme suçu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, bombalı robotların kullanımının, işgal kuvvetlerinin kara faaliyetleri sırasında "yakıp yıkma politikasını" yansıtan suç niteliğinde bir davranış olduğu belirtilerek, bu durumun evlerde ve mülklerde geniş çaplı yıkıma yol açtığı ve sivil hayatını ciddi risklere maruz bıraktığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, işgal kuvvetlerinin Gazze'deki 2,4 milyondan fazla insana yönelik açlık suçunu işlemeye devam ettiği vurgulandı. Bunların bir milyondan fazlasının Gazze şehri ve kuzey bölgelerinde yaşadığı, yiyecek ve su girişinin kasıtlı olarak engellendiği belirtilen açıklamada, bu durumun Cenevre Sözleşmeleri Ek Protokolü'nün 54. Maddesi'nin açık ihlali olduğu kaydedildi.

Medya Ofisi, işgalin açlık politikası nedeniyle 332 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların 124'ünün çocuk olduğunu hatırlatarak, aynı zamanda, sağlık sisteminin kalan kısımlarının sistematik olarak yok edildiği ve sivil yaşamın imkânlarının kasıtlı olarak hedef alındığını vurguladı.

Gazze şehri ve kuzey bölgelerinde bir milyondan fazla Filistinlinin zorunlu göç ve etnik temizlik politikalarına boyun eğmeyi reddettiği belirtilerek, halkın siyonist savaş makinesine karşı efsanevi direnişi selamlandı.

Açıklamanın sonunda, uluslararası toplum ve ilgili kuruluşlar, bu suçları derhal durdurmak, sivil halkı korumak ve işgal liderlerini uluslararası mahkemelerde yargılamak için ciddi ve etkili adımlar atmaya çağrıldı. (İLKHA)

STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Eylül 2025: Filistin'i tanıma dalgası, diplomatik zirveler ve Türkiye'de anayasa ile iç politika gündemi

OSB’ler için 2026 yılı elektrik dağıtım bedelleri belirlendi

BESO'dan dijital ticaret hamlesi: "Esnaf72.com" lansmanı yapılacak

Bitlis’te hayat durdu, kırsal alanlarla iletişim kesildi

Nijerya’da mayın patlaması: 9 ölü

Alkollü sürücü zincirleme kazaya neden oldu: 4 yaralı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, rüzgâr ve don uyarısı

Ankara'da suç örgütüne operasyon; 16 gözaltı

Memur ve emekli zammı 5 Ocak'ta belli olacak

Plastik poşet fiyatına zam  

Ankara’da Uluslararası Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi düzenlendi

Siirt’te hasta çocuk ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Vicdan Gemisi belgesel oldu: Galası siyasiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Kanada'dan Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık ek yardım

Esenyurt'ta servis aracı şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 6 yaralı

BMGK "Somaliland" gündemiyle acil toplanacak

Hafif ticari araç şarampole yuvarlandı; 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Vietnam’da yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 9 yaralı

Endonezya'da tur teknesi battı: Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

ABD’de adliye binasında silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı

Guatemala’da otobüs kazası: 15 ölü, 19 yaralı

Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz

Malatya'da 11 bin 367 konut ve işyeri teslim edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


STK'lar Sudan için seferber oldu

HAMAS: Somaliland adımı tehlikeli ve meşruiyet arayışıdır

Kosova, sandık başında

Gümrüklerden zehir satıcılarına ağır darbe

İlk kura yarın çekilecek: 500 bin sosyal konutta süreç başlıyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Belediyenin yaptığı hizmet değil, ifsat çalışmasıdır

Van ve Hakkari’de 591 yerleşim yeri ulaşıma kapandı