Tarih: 01.10.2024 15:54

İşgalci ABD, siyonist katilleri korumak için Ortadoğu'da askeri gücünü artırıyor

Facebook Twitter Linked-in

İşgal rejiminin Güney Lübnan’a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırması ve Beyrut’un güney banliyösüne yönelik kara işgalini başlatacağını açıklamasıyla birlikte ABD, Ortadoğu'ya ek asker göndereceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, siyonist katillerinin Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı şehid etmesinin ardından artan endişeler nedeniyle ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) Orta Doğu’daki ABD kuvvetlerinin durumunu yeniden gözden geçirme talimatı vermesinden birkaç gün sonra bu açıklama yapıldı.

Pentagon yetkilileri, ek kuvvetlerin, bölgede halihazırda konuşlandırılmış olan 40 bin ABD askerinin güvenliğini artıracağını ve "israili savunmaya yardımcı olacağını" belirtti.

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, ek kuvvetlerin esas olarak savaş uçağı filolarından oluşacağını ve bölgedeki bazı birimlerin planlanandan daha uzun süre kalacağını söyledi.

Singh, ABD'nin bölgedeki vatandaşlarını korumak ve gerekirse işgalci katilleri savunmak için daha fazla kuvvet bulundurduğunu, ancak ABD vatandaşlarını tahliye etmediğini ve Beyrut'taki büyükelçiliğin normal çalışma saatlerinde faaliyet gösterdiğini vurguladı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre ise, gönderilecek kuvvetler arasında F-15, F-16 ve F-22 savaş uçaklarının yanı sıra A-10 savaş uçakları da yer alacak.

Halihazırda 40 bin ABD askeri, Irak, Suriye ve diğer ülkelerdeki askeri üslerde konuşlandırılmış durumda. Ayrıca, USS Abraham Lincoln uçak gemisi, bölgedeki görev süresi uzatılarak Umman Körfezi’nde bulunuyor ve USS Harry S. Truman uçak gemisi, Virginia eyaletindeki Norfolk Deniz Üssü’nden bir hafta önce Akdeniz’e doğru yola çıktı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —