• BIST 100

    9398,93%-1,21
  • DOLAR

    38,85% -0,05
  • EURO

    44,10% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4158,59% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6662,82% 0,00

İşgalci ABD, siyonist katilleri korumak için Ortadoğu'da askeri gücünü artırıyor

DÜNYA 1.10.2024 15:54:10 0
İşgalci ABD, siyonist katilleri korumak için Ortadoğu

Lübnan'ın karadan işgal edilmesini destekleyen ABD, siyonist işgalci katilleri korumak amacıyla Orta Doğu'ya askeri sevkiyat yapıyor.

İşgal rejiminin Güney Lübnan’a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırması ve Beyrut’un güney banliyösüne yönelik kara işgalini başlatacağını açıklamasıyla birlikte ABD, Ortadoğu'ya ek asker göndereceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, siyonist katillerinin Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı şehid etmesinin ardından artan endişeler nedeniyle ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) Orta Doğu’daki ABD kuvvetlerinin durumunu yeniden gözden geçirme talimatı vermesinden birkaç gün sonra bu açıklama yapıldı.

Pentagon yetkilileri, ek kuvvetlerin, bölgede halihazırda konuşlandırılmış olan 40 bin ABD askerinin güvenliğini artıracağını ve "israili savunmaya yardımcı olacağını" belirtti.

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh, ek kuvvetlerin esas olarak savaş uçağı filolarından oluşacağını ve bölgedeki bazı birimlerin planlanandan daha uzun süre kalacağını söyledi.

Singh, ABD'nin bölgedeki vatandaşlarını korumak ve gerekirse işgalci katilleri savunmak için daha fazla kuvvet bulundurduğunu, ancak ABD vatandaşlarını tahliye etmediğini ve Beyrut'taki büyükelçiliğin normal çalışma saatlerinde faaliyet gösterdiğini vurguladı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre ise, gönderilecek kuvvetler arasında F-15, F-16 ve F-22 savaş uçaklarının yanı sıra A-10 savaş uçakları da yer alacak.

Halihazırda 40 bin ABD askeri, Irak, Suriye ve diğer ülkelerdeki askeri üslerde konuşlandırılmış durumda. Ayrıca, USS Abraham Lincoln uçak gemisi, bölgedeki görev süresi uzatılarak Umman Körfezi’nde bulunuyor ve USS Harry S. Truman uçak gemisi, Virginia eyaletindeki Norfolk Deniz Üssü’nden bir hafta önce Akdeniz’e doğru yola çıktı. (İLKHA)

Battalgazi Belediyesi'nden çocukların dijital dünyada kaybolmamasına yönelik etkinlik

Elazığ-Diyarbakır tren seferinde vagonlar raydan çıktı

Belediye Başkanı Geçit: Üretim, istihdam ve ihracat odaklı iş birliklerine büyük önem veriyoruz

Merkez Bsı, yıl sonu enflasyon tahminini sabit tuttu

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Özaslan'dan kurban bağışı çağrısı

SGK Haftasında BESO’ ya ziyaret

Bakan Bayraktar Şam'da

"Gençler okusun" diye geldi, Gazzeli çocuklar için bağış yaptı

Tırnak mantarını önlemek için yapılması gerekenler

Şanlıurfa'da otel çatısında yangın paniği

Onlarca suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

İstanbul'un 7 ilçesinde 10 saatlik su kesintisi

Gazze'de 16 binden fazla çocuk katledildi: "Bir nesil yok ediliyor"

Genç İmam Hatipliler yılsonu pikniğinde buluştu

Ensarullah, işgal altındaki 2 bölgeyi füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Gaziantep'te "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" etkinliği düzenlendi

HÜDA PAR’dan öğrenci affı hamlesi: Kanun teklifi Genel Kurul’a sunulacak

Kurban pazarlarında fiyatlar düşük olmasına rağmen talep azaldı

Minik öğrenciler için Kur'an'a geçiş programı düzenlendi

İstanbul'a kurbanlık hayvan girişi başladı

Açlığı silah olarak kullanan işgal, neden şimdi Gazze'ye yardım girişine izin veriyor?

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 4 kişiye 67 bin TL ceza kesildi

Güvenli parola oluşturmanın yolları

Çin'de maden çöktü: 4 ölü

Batman'da "Son Kale: Aile" paneli yoğun ilgi gördü

81 günlük ablukanın ardından Gazze'ye sınırlı yardım girişi

Pakistan, Hintli diplomatı sınır dışı etti

Ücretlerde yüksek artış, sanayide düşüş dikkat çekti

Batman’da 75 bin metrekare parke taşı döşendi

Batman Belediyesinden toplu taşımada hijyen seferberliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ