Tarih: 26.08.2024 15:44

İşgalci bakan Ben Gvir'dan skandal plan: Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etmek isterim

Facebook Twitter Linked-in

israil radyosunun haberine göre Ben Gvir, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesine izin verdiğini iddia ederek, "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" şeklindeki soruya "Evet" yanıtını verdi.

Yaklaşık iki hafta önce Ben Gvir, Binyamin Netanyahu hükümetinin bir başka üyesi ve yaklaşık 3.000 yerleşimci ile birlikte Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Ben Gvir daha önce, siyasi düzeyi temsil ettiği için Mescid-i Aksa'da Yahudilerin ayin yapmasına izin vermeye karar verdiğini açıklayarak, "Buranın idaresi ve egemenliğiyle ilgili büyük gelişmeler var. Yahudilerin burada ibadet ettiği görülüyor. Daha önce söylediğim gibi politikamız, burada ibadete izin vermek." demişti.

Ben Gvir'in açıklaması işgal hükümetindeki bazı bakanların muhalefetiyle karşılandı, ancak bu fikri reddettikleri için karşı çıkılmadı. Nitekim siyonist eğitim bakanı da bu planı onayladı ancak şunları söyledi: "Tapınak Tepesi'ndeki statükoda yapılacak herhangi bir değişiklik, tüm sonuçları dikkate alınarak 'profesyonelce' yapılmalıdır." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —