• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

İşgalci rejim, Filistinli esirlerin serbest bırakmayı geciktirerek ateşkesi ihlal ediyor

22 Şubat 2025, Cumartesi 20:50
22 Şubat 2025, Cumartesi 20:50
İşgalci rejim, Filistinli esirlerin serbest bırakmayı geciktirerek ateşkesi ihlal ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgalci Siyonist rejimi, "Aksa Tufanı" anlaşması kapsamında serbest bırakılacak yedinci grup esirlerin tahliyesini geciktiriyor.

İşgal kuvvetleri, bu akşam "Özgürlerin Tufanı" anlaşması kapsamında serbest bırakılacak esirlerin yedinci grubunun tahliyesini, Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında yapılacak güvenlik istişareleri sonrasına erteledi.

Siyonist Yayın Kurumu'ndan aktarılan bilgiye göre, bir işgal rejiminden yetkili, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının Netanyahu'nun başkanlık edeceği güvenlik görüşmelerinin ardından gerçekleşeceğini duyurdu.

Öte yandan, HAMAS Hareketi Şehitler, Yaralılar ve Esirler Bürosu Medya Sorumlusu Nâhid el-Fâhûrî, işgal kuvvetlerinin esirleri serbest bırakma sürecinde gecikmelere ve ihlallere yol açtığını belirtti. Fâhûrî, işgal kuvvetlerinin serbest bırakılmadan önce esirlere saldırdığını da açıkladı.

Ayrıca işgal yönetiminin, serbest bırakılacak esirlerin isimleriyle oynayarak süreci manipüle etmeye çalıştığını dile getiren Fâhûrî, HAMAS'ın, tüm esirlerin karşılıklı olarak serbest bırakılmasına hazır olduğunu vurguladı.

Serbest bırakılacak mahkumlar

Gazze Anlaşması'nın birinci aşaması kapsamında serbest bırakılacak esirlerin yedinci grubunun, Ofer ve Ketziot hapishanelerinden çıkması planlanıyor.

Filistin Esir İşleri Komisyonu, siyonist işgal yönetiminin 620 Filistinli mahkumu serbest bırakacağını açıkladı. Bu mahkumlardan 151’inin eski tutuklular ve ağır hükümlü mahkumlar olduğu, bunların 43’ünün Batı Şeria ve Kudüs'ten, 11’inin ise 7 Ekim 2023’ten önce Gazze’den tutuklandığı bildirildi. Ayrıca, 97 esirin ilk aşamada Mısır’a sürgün edileceği belirtildi.

Açıklamada, serbest bırakılacak esirlerin 445’inin 7 Ekim sonrası Gazze’ye yönelik soykırım saldırıları sırasında esir alınan kişiler olduğu, ayrıca 24 çocuk ve kadın esirin de serbest bırakılacağı ifade edildi.

Esir Bilgilendirme Ofisi, 50’si müebbet hapis cezasına çarptırılmış, 60’ı uzun süreli mahkûmiyet almış ve 2011’deki "Özgürlüğe Kavuşanların Sadakati Anlaşması" (Şalit Takası) ile serbest bırakıldıktan sonra 2014’te işgal tarafından tekrar esir alınan 47 kişinin de bu takas kapsamında serbest kaldığını belirtti. (İLKHA)

Gazze'de anne ve oğlu siyonist rejimin ateşiyle şehit oldu

Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Orban: AB, 2030’a kadar Rusya ile savaşa hazırlanıyor

Batman'da "Yeni Selahaddinler Arıyoruz!" programı düzenlendi

Kamyonet ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yunanistan'da çiftçilerin protestosuna polis müdahalesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de anne ve oğlu siyonist rejimin ateşiyle şehit oldu

Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Orban: AB, 2030’a kadar Rusya ile savaşa hazırlanıyor