• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

İşgalci rejim, Suriye'de rejimin ordusunun çekilmesinin ardından Hermon Dağı'nı işgal etti

DÜNYA 8.12.2024 19:45:26 0
İşgalci rejim, Suriye

İşgalci siyonist rejim, Hermon Dağı'nın Suriye tarafındaki Cebel Eş-Şeyh karakolunun bulunduğu bölgeyi işgal etti.

Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından oluşan boşluğu fırsat bilen işgalci rejim, Suriye ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından "işgal edilmemiş" olarak görülen Hermon Dağı'na yöneldi.

İşgal ordusu, Hermon Dağı ile Suriye arasında bulunan BM denetimindeki "tampon bölgeyi" işgal altına aldı.

İşgal başbakanı Netenyahu'nun işgali genişletme talimatlarına uyan işgal ordusu, Levant'a bakan en yüksek nokta olan ve 2.800 metreden fazla yükselen ana üssü ele geçirdi.

Zirve, Hermon Dağı'nın diğer sırtlarına hakim bir görüş ve atış poligonu sunarak onu gözlem ve savunma için kritik bir varlık haline getiriyor.

Suudi Arabistan'ın El Hadas gazetesi de işgal kuvvetlerinin Suriye'deki Hermon Dağı'ndaki Cebel Şeyh karakolunun kontrolünü ele geçirdiğini doğruladı.

Haberde ayrıca işgal ordusunun, "israil ile Suriye arasındaki 1974'teki çekilme hattı üzerindeki silahsızlandırılmış bölgedeki tesislerin" işgal altına alındığı ifade edildi.

Bu arada Netanyahu, Pazar sabahı sınıra yakın işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mount Bental bölgesine ayak bastı. siyonist Savunma Bakanı Israel Katz'ın eşlik ettiği Netanyahu, Kuzey Komutanlığı şefi Tümgeneral Ori Gordin'den brifing aldı.

Suriye'de Esad rejiminin düştüğüne işaret eden Netenyahu, " Bu, Esad rejiminin birincil destekçileri olan İran ve Hizbullah'a indirdiğimiz darbelerin doğrudan bir sonucudur." iddiasında bulundu.

Netanyahu, gelişmelerin kendileri için "risksiz olmadığını" belirterek,  “Öncelikle sınırlarımızı güvence altına almak için hareket ediyoruz. Bu alan, artık çökmüş olan 1974 Ayrılma Anlaşması uyarınca yaklaşık 50 yıl boyunca bir tampon bölge olarak tanımlanmıştı ama Suriye güçleri mevzilerini terk etti." diye konuştu.

Netenyahu'dan muhaliflere tehdit!

"Savunma bakanıyla birlikte ve kabinenin tam desteğiyle, dün IDF'ye tampon bölgenin ve yakındaki baskın konumların kontrolünü ele geçirmesi talimatını verdim." diyen işgalci Netenyahu, HTŞ öncülüğündeki muhalifleri kast ederek, "Sınırımızda hiçbir düşman gücünün varlık göstermesine izin vermeyeceğiz." tehdidinde bulundu. (İLKHA)

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 1 Ölü

Gazze’de çocuklar ve aileler felaketin eşiğinde

Brent petrolün varili 74 dolar seviyesinde

Akdeniz’de fırtına uyarısı

Siyonist rejim Gazze’yi aralıksız bombalıyor

Altın fiyatlarında son durum

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kaza orucu bulunanların bilmesi gereken "11 Mesele"

Kurumlar vergisi beyan ve ödeme dönemi başladı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

İşgalciler, Cenin halkının bayramda sokağa çıkmasını engelledi

İnternet alışverişlerinde yeni dönem: Ürün güvenliği için yeni düzenlemeler yürürlükte

Çöpe domates döken pazarcı ve hal esnafına 17,2 milyon TL’ye kadar ceza

Yemen, ABD'ye ait MQ-9 İHA'sını düşürdü

Siyonist rejimden Beyrut’a hava saldırısı: 3 şehit, 4 yaralı

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ