-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,04
-
EURO
53,48% 0,20
-
GRAM ALTIN
6596,83% 0,30
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
İşgalci siyonistler Batı Şeria baskınlarında çok sayıda kişiyi alıkoydu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgalci siyonistler, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yer alan şehir ve kasabalara baskın düzenlemeye, evlere zorla girmeye, alıkoyma yapmaya ve Filistin direnişiyle çatışmaya devam ediyor.
Yerel kaynaklar, işgalin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine düzenlediği baskın sırasında bir vatandaşın yaralandığını bildirdi. Filistin Kızılayı, ekiplerinin, eski Nablus bölgesine yapılan baskın sırasında kalça ve ayağından gerçek mermiyle yaralanan bir genci hastaneye kaldırdığını duyurdu.
Ayrıca işgalciler, Nablus’un doğu bölgesine, Balata, Asker ve El-Ayn mülteci kamplarının çevresine baskın düzenledi. Bu sırada gerçek mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı ve çatışmalar yaşandı.
İşgalci siyonistler dün akşam Nablus’un kuzeybatısındaki Sebastiya kasabasında bir vatandaşı ve oğlunu alıkoydu.
Nablus’un doğusundaki Beyt Furik kasabasında, dün akşam işgalcilerin düzenlediği baskında bir genç ve bir çocuk gerçek mermilerle yaralandı. Kaynaklara göre, işgal devriyeleri kasabadaki çeşitli mahallelere baskın yaparak yoğun şekilde ateş açtı ve göz yaşartıcı gaz kullandı.
Cenin’in güneyindeki Kabatiya kasabasında, Filistin direnişi ile işgalciler arasında silahlı çatışmalar yaşandı.
İşgalci siyonistler, Batı Şeria’nın kuzeydoğusunda yer alan Celbun köyünde bir aileyi evlerini terk etmeye zorladı. Ahmed Ömer Ebu'r-Rub ailesi, işgalcilerin evlerine baskın düzenlediğini, oğulları Ömer ve eşinin yaşadığı üçüncü katı askeri bir üsse dönüştürdüğünü ve evin dört gün boyunca boşaltılmasını istediğini belirtti. Celbun köyü, işgalcilerin sık sık baskın düzenlediği bir bölge olarak biliniyor. Bu baskınlarda evler askeri üsse dönüştürülüyor ve aileler zorla tahliye ediliyor.
Aynı şekilde, işgalciler, Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil’in Beyt Ava kasabasına baskın düzenledi. İşgalciler, Batı Şeria'nın farklı bölgelerine baskınlarını sürdürüyor. (İLKHA)
Diyarbakır’da dört yardım kuruluşunun kurban kesimleri başladı
Ağrı Dağı’nda fırtına geçit vermedi dağcı grubu mahsur kalmaktan son anda kurtuldu
Brezilya'da kritik reform Meclis’ten geçti: Çalışma saatleri kısalıyor
Almanya'da Başbakan Merz'in yerine gelebilecek isimler tartışılıyor
Yapıcıoğlu: Silahın çözüm yöntemi olmadığı konusunda herkes hemfikir
Emlak vergisi ödemelerinde son gün 1 Haziran
Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü
Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı
Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı
Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı
Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak
Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı
Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı
Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı
Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı
Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek
Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma
Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu
Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi
Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti
Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor
Yükleniyor







