-
BIST 100
16165,75%1,32
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,12
-
GRAM ALTIN
7133,92% 0,35
-
Ç. ALTIN
11567,55% 0,27
İşgalci siyonistler, Cenin'e saldırılarını 34. gününde sürdürüyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist işgal kuvvetleri, Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırılarını 34. gününde de sürdürüyor.
Bu saldırılar sonucunda şu ana kadar 27 Filistinli şehit olurken, onlarca kişi yaralandı ve çok sayıda kişi esir alındı. Aynı zamanda geniş çaplı yıkım meydana geldi; altyapı ve mülkler büyük zarar gördü.
İşgal kuvvetleri, Cenin'in güneyinde yer alan Kabatiya kasabasına baskın düzenleyerek yolları kazdı, altyapıyı tahrip etti ve şehrin girişinde bulunan yolu kapattı. Ayrıca, binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi ve Filistinli sivillerin evlerine baskın yaparak onları sorguya çekti.
Kabatiya Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle Kabatiya ve Üç Şehitler Kavşağı köyündeki tüm okullarda eğitim sistemini vardiyalı sisteme çevirdi.
Dün işgalciler, Cenin mülteci kampının batısındaki Filistinli sivillerin evlerini dikenli tellerle çevirerek, zorla tahliye etti.
İşgal ordusu, Celame askeri kontrol noktasından büyük askeri takviyelerle birlikte buldozerler göndererek Cenin kentine ve mülteci kampına giriş yaptı.
İşgal buldozerleri, Cenin mülteci kampının mahallelerinde geniş çaplı yıkım gerçekleştirerek, evleri ve mülkleri tahrip etti, kampın coğrafi yapısını büyük ölçüde değiştirdi ve bazı sokakları genişletti.
İşgal askerleri, Şirin Ebu Akile Meydanı, Talet el-Ghabz ve Yeni Kamp bölgesi başta olmak üzere Cenin Mülteci Kampı’nın birçok noktasında konuşlandı.
Saldırıların başlangıcından bu yana işgalciler, Filistinli sivillerin evlerine el koyarak bunları askeri karargâha dönüştürdü. Özellikle mülteci kampına yakın ve kampı gören binalarda bu durum yaygınlaştı. Bölgede keskin nişancıların sürekli varlığı nedeniyle, sivillerin evlerine girip çıkmaları ve günlük hareketleri büyük tehlike arz ediyor.
Cenin Belediyesi ve Cenin Mülteci Kampı Hizmet Merkezi kaynaklarına göre, işgal kuvvetleri şu ana kadar yaklaşık 120 evi tamamen yıktı, onlarca evi ise kısmen tahrip etti.
Tahminlere göre, Cenin’de şu ana kadar yaklaşık 160 Filistinli esir alındı. İşgal, kent ve çevresindeki kasaba ve köylerde hemen her gün geniş çaplı gözaltı saldırganlıklar düzenlemeye devam ediyor.
Ayrıca, gece saatlerinde işgal askerleri Arabe kasabasına da baskın düzenleyerek sokaklarda konuşlandı. (İLKHA)
"İşgal rejimi Kudüs üzerindeki stratejik emellerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte"
Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasına tepki gösteren kadınlardan Fatih Camii'nde sembolik eylem
Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 22 şüpheli yakalandı
Türkiye-Kanada enerji iş birliği görüşmesi
Bayram öncesi şeker ve lokuma yoğun ilgi
Şanlıurfa’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak
79 ilde yasa dışı tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem
Malatya'da el emeği tatlılar bayrama hazırlanıyor
Ramazan Bayramı ulaşımı için ek otobüs seferleri
Almanya'da restoranda silahlı saldırı: 2 ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile görüştü
HÜDA PAR'dan mezhepçilik uyarısı: Bombalar Şii-Sünni ayrımı yapmıyor
İzmir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2,1 milyonu aştı
Bayramda aşırı şeker ve tatlı tüketimi diş sağlığını tehdit edebilir
Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan Halepçe Katliamı Mesajı: "Birlik olursak hiçbir güç yıkamaz"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er’den Çanakkale Zaferi mesajı
İzmir’de kiralar 3 yılda yüzde 297 arttı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Çanakkale Zaferi mesajı
İzmir’de bayram hareketliliği umutları artırıyor
Batman'da Sakal-ı Şerif ziyareti yoğun ilgi gördü
Evinde asidi su zannedip içen adam öldü
Siirt’te çıkan yangın söndürüldü
Mersin’de tartışma kanlı bitti: 2 kişi hayatını kaybetti
Hukukçu Atlı: Velayet ve eğitim hakkının kısıtlanması anayasal zedelenmeye yol açar
Eskişehir’de 90 üreticiye 38 ton nohut tohumu dağıtıldı
Batman'da eğitim ve din hizmetlerine yönelik iki önemli proje hayata geçiriliyor
Batman'da plastik poşet denetimleri sürüyor
Batman Havalimanı şubat ayında 53 binin üzerinde yolcuya hizmet verdi
Elazığ’da kuaförlük kursiyerlerinden öğrencilere bayram öncesi anlamlı etkinlik
Umut Kervanı yüzlerce aileye bayram sevinci yaşattı
Yükleniyor






