• BIST 100

    10331,31%1,61
  • DOLAR

    40,06% 0,06
  • EURO

    46,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4275,55% 0,22
  • Ç. ALTIN

    6833,05% 0,21

İşgalci siyonistler, ekim ayında 23 kez Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

03 Kasım 2024, Pazar 01:33
03 Kasım 2024, Pazar 01:33
İşgalci siyonistler, ekim ayında 23 kez Mescid-i Aksa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, işgalci kuvvetlerinin ve siyonist sömürgecilerin Ekim ayı boyunca mübarek Mescid-i Aksa'ya yönelik en az 23 kez saldırı ve baskın düzenlediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa'nın işgal kuvvetlerinin sıkı koruması altında, Yahudi bayramlarıyla bağlantılı olarak siyonist sömürgeciler tarafından 23'ten fazla saldırıya maruz kaldığını, camiyi basan siyonistlerin sayısının hahamlar, çocuklar ve gençler de dahil olmak üzere 9 bin 721 siyoniste ulaştığını söyledi.

Açıklamada, Aksa'nın doğu bölgesinin de "İbrani Yeni Yılı" gerekçesiye siyonist ritüellere tanık olduğu ifade edildi.

Siyonist işgalci yerleşimciler, sözde özel günlerinde kitlesel baskınlar düzenlemek için yoğun çağrılar yaptı ve onları Mescid-i Aksa'ya götürmek için ücretsiz ulaşım sağladı. İşgal kuvvetleri  Kudüs ve Eski Şehir'i adet askeri kışlaya dönüştürdü ve alarm durumunu yükseltti.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın aşırılık yanlısı bakanı Itamar Ben Gvir'in, Taht Günü'nün ilk günü olan 17 Ekim'de, bir grup haham ve yerleşimcinin huzurunda, Kudüs'te yeni bir gerçeklik empoze etmeyi ve Mescid-i Aksa'daki statükoyu değiştirmeyi amaçlayan açıklamalar yaptığı baskına işaret edildi.

Bakanlık açıklamasında, İbrahimi Camii ile ilgili olarak, işgal kuvvetlerinin Ekim ayı boyunca 95 kez ezan okunmasına engel olduğu, zamansal ve mekânsal bir bölünme dayatılmaya çalışıldığı ve Patrik Türbesi'nin 7 gün süreyle kapatıldığı belirtildi.

İşgalcilerin yerleşkenin içinde kışkırtıcı turlar düzenlediği, siyonist rejimi temsil eden paçavraları diktiği ve Tevrat "standları", ahşap bölmeler, plastik sandalyeler, çadırlar, hoparlörler ve müzik ekipmanları da dahil olmak üzere dini ekipmanlar yerleştirdiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, işgal kuvvetlerinin Salfit'teki eski Marada Camii'ne düzenlediği baskın da dahil olmak üzere mukaddes mekanlara yönelik diğer saldırıların da belgelendiği, burada caminin içindekilerin tahrif edildiği, içeriye göz yaşartıcı gaz kapsülleri atıldığı ve ibadet edenlerin 8 saat boyunca alıkonulduğu hatırlatıldı.

Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, bu uygulamaların yetkilerine açık bir saldırı ve İslami dini mekanların kutsallığına ciddi bir ihlal olduğunu ve yeni bir gerçeklik empoze etmek olduğunu vurguladı.

Bakanlık, Müslümanların duygularına bir provokasyon ve Kudüs'ün kimliğini ve İslami mukaddesatları değiştirme girişimini temsil eden bu ihlalleri durdurmak için uluslararası toplumu acilen müdahale etmeye çağırdı. (İLKHA)

Gazze'de yeni katliam: Çoğu çocuk ve kadın 17 şehit

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!

Rusya'dan Ukrayna'ya rekor sayıda insansız hava aracı ile saldırı

Rubio ile Lavrov Malezya’da bir araya geldi

Kamyon uçuruma devrildi: 2 ölü

Siyonist işgalciler Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti

Bakan Kacır: Türkiye'nin 81 şehrini kalkınma yolculuğuna dahil ettik

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 3 gzaltı

Malatya'da bir mobilya deposunda yangın

BM: israil sivillere yönelik ayrım gözetmeksizin saldırılarına devam ediyor

AB: Gazze'ye insani yardım için yeni geçiş noktaları açıklacak

Sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil bariyere çarptı: 3 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü

Fransa ile İngiltere'den nükleer caydırıcılık anlaşması

Diyarbakır’da trafik kazası: 1’i ağır, 4 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

ABD'de tünel inşaatı çöktü: Mahsur kalan 31 işçi kurtarıldı

Bilecik'te orman yangını

Ebu Ubeyde: Batı Şeria ve Kudüs’te direniş eylemlerini tırmandırın

Mardin'de 8 yıllık husumet yapılan törenle sona erdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi

Yunan limanı işçileri, işgal rejimine giden askerî yükü boşaltmayı reddetti

Yunanistan'da orman yangını

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 762'ye yükseldi

MSB: Bedelli askerlik 280 bin 850 lira

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de yeni katliam: Çoğu çocuk ve kadın 17 şehit

Nijerya'da silahlı saldırı: 13 ölü

Mardin’de iki grup arasında kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Endonezya'daki feribot kazasında can kaybı 12'ye yükseldi

Yoon Suk Yeol yine tutuklandı

Gazze'de yardım sırası ölüm tuzaklarına dönüştü: 773 sivil katledildi!