• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

İşgalci siyonistlerin katlettiği 17 bin çocuğu temsilen Kürecik NATO Radar Üssü'ne kanlı kefenler bırakıldı

06 Ekim 2024, Pazar 19:59
06 Ekim 2024, Pazar 19:59
İşgalci siyonistlerin katlettiği 17 bin çocuğu temsilen Kürecik NATO Radar Üssü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'da, Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından "soykırıma lanet, direnişe bin selam" sloganıyla Akçadağ ilçesinde bulunan Kürecik NATO Radar Üssü'ne araç konvoyu düzenlenip, sonrasında basın açıklaması yapıldı.

Malatya Mişmiş Park'ta bir araya gelen halk, yüzlerce araçlık konvoyla Kürecik NATO Radar Üssü'ne doğru yola çıktı.

Kürecik üssüne giden yol trafiğe kapatılırken, yöğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. 

Burada toplanan binlerce kişi attıkları sloganlarda işgalci siyonist rejim ve destekçilerine lanet, bir yıldır her türlü imkansızlığa rağmen dünya tarihine geçecek izzetli bir direniş sergileyen Başta Gazzeli mücahitler olmak üzere zulme karşı cihad eden tüm mücahitlere desteklerini dile getirdiler, Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için yetkililere çağrıda bulundular.

Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kudüs Kardeşlik Platformu adına Ömer Derin'in okuduğu basın açıklamasıyla devam etti.

Derin, "Bugün, dünyada eşine az rastlanır bir ittifakla, toprakları gasp edilen Filistinli kardeşlerimize destek olmak, yaşanan soykırıma isyan etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi. Derin, bu soylu eylemde yer alan herkese teşekkür ederek, insanlığa karşı sorumluluklarını hatırlattı.

"Dünyanın suskunluğu kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor"

Sözlerine devam eden Derin, siyonist rejimin Gazze’de tam 365 gündür soykırım gerçekleştirdiğini belirterek, "Dünya kör, sağır ve suskun. Bu suskunluk, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor," diyerek uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

Derin, resmi verilere göre, 42 binden fazla masum insanın katledildiğini ve bu kayıpların çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu ifade ederek, "Hastaneler, okullar, ibadethaneler bile bombalanıyor. Soykırımcı bir devletin karşısında durmak zorundayız," dedi.

"Uluslararası sistem ahlaken, fikren ve fiilen çökmüştür"

Uluslararası sistemin, ahlaken, fikren ve fiilen çökmüş olduğunu dile getiren Derin, "Bugün, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız kalmıştır," şeklinde konuştu.

Batılı emperyalist güçlerin, siyonist rejim aracılığıyla İslam'a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını açıkça gösterdiğini belirten Derin, "Kendilerinin dışındakilere 'insanımsı' diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı rejim ile karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör inanç, emperyalizmin desteğiyle dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor" ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl Gazze'de başlayan vahşet, bugün Lübnan ve Yemen'e sıçramış durumda"

"siyonist israil, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı. Geçen yıl Gazze'de başlayan vahşet, bugün Lübnan ve Yemen'e sıçramış durumda," diyen Derin, "Vakit teyakkuz vakti. Vakit, insanlık haysiyetini sahiplenme, vicdanın sesi olma vakti. Vakit, kardeşlerimize sahip çıkma vakti" şeklinde sözlerini sürdürdü.

"siyonizme kan pompalayan markaların boykot edilmesi gerek"

Derin, Filistin dostları olarak insanlık onurunun bu katil sürüsüne karşı galip geleceğine inandıklarını belirtti. "Ancak önce direniş hatlarını güçlü bir şekilde tahkim etmek zorundayız," diyerek siyonizme kan pompalayan markaların boykot edilmesi gerektiğini vurguladı. "İsrail malı almazsan ölmezsin; alırsan çocukları öldürürler," ifadesini kullandı.

"Gazze'de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz"

Açıklamanın sonunda, Gazze'de direnen mücahitleri selamlayan Derin, "Umutlar sönmesin, haysiyetimiz çiğnenmesin. Zulme karşı göğsünü siper edenlere selam olsun," diyerek, "Birinci yılına giren soykırımı lanetliyoruz. Gazze'de direnen yiğitleri ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" mesajıyla açıklamayı tamamladı. (İLKHA)

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı