• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

İşgalciler, 23 gündür Gazze'nin kuzeyini yakıp yıkıyor

27 Ekim 2024, Pazar 14:37
27 Ekim 2024, Pazar 14:37
İşgalciler, 23 gündür Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivillere yönelik zorla yerinden etme ve soykırım politikasını 23 gündür sürdürüyor.

İşgalci rejimin 23 gündür sürdürdüğü zulüm nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde binlerce kişi şehit olup yaralanırken, insani yardımların girişine izin verilmemesi insani facialara neden oluyor.

Bölgedeki yaşam koşullarını ortadan kaldıran işgal, altyapıyı yok ediyor, insani hizmetlerin sağlanmasını durduruyor, tahliye zorbalığını kabul etmeyen bölge sakinlerini zorla yerinden ediyor.

Bu sabah işgal, Cebaliye kampı, Beyt Lahiy kasabası, El Tavam civarı ve Saftavi'ye havadan ve karadan bombardımanda bulundu.

İşgal ayrıca kuzeydeki iletişim ve internet ağlarını bir haftadan fazla bir süre boyunca kesmeye devam ediyor; bu da gerçeğin gizlenmesine, bu suçların basında yer almasının engellenmesine ve bölge sakinlerinin bunları iletmesine ve kendi aralarında iletişim kurmasına engel oluyor.

İşgal ordusu, hizmet ve sağlık sistemini aksatma çabalarının bir parçası olarak, geçtiğimiz Cuma günü aralarında hastalar ve yaralılar, refakatçiler ve sağlık ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 600 kişinin barındığı Kemal Edvan Hastanesi'nin duvarlarını yıktıktan sonra bahçesini hedef alarak baskın düzenledi. Kadınlar erkeklerden ayrılarak sorgulanırken, hastalar da dahil olmak üzere binadaki herkesin gitmesi emredildi.

Kemal Edvan Hastanesi, işgalin "Endonezya" ve "Avda" hastanelerini sıkı kuşatma altına alarak hizmet dışı bırakmasının ardından kuzeydeki vatandaşlara asgari sağlık hizmetini sunmaya devam eden tek hastane oldu.

İki gün süren bu saldırılarda işgalciler, elektrik üretmek için kullanılan güneş enerjisi hücreleri ve ana jeneratörü yok ederken, ayrıca ulaşım için kullanılan ambulansları ve araçları da imha etti. Saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi şehit olurken bölgede büyük bir yıkım da gerçekleştirildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü dün, savaşın harap ettiği kuzey Gazze Şeridi'nde durumun "felaket" olduğu uyarısında bulunarak, "çok sınırlı erişimin yanı sıra ciddi bir tıbbi malzeme sıkıntısının da yaşandığına" dikkat çekti.

5 Ekim'de işgal ordusu, kampı, Cebeliye kasabasını ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki geniş alanları benzeri görülmemiş bir bombardımana tabi tuttu ve ertesi gün nüfusu zorla yerinden etmek amacıyla burayı işgal etti. (İLKHA)

Kongo'da sağlık merkezine silahlı saldırı: 20 ölü

Park halindeki otomobil alev aldı

Gazze’de ateşkese rağmen can kayıpları artıyor: Son 72 saatte 17 şehit

Güneydoğu'da 10 ayda 2,9 milyar dolarlık hububat ihracatı yapıldı

Siirt’te karayoluna çok sayıda kaya düştü: Facianın eşiğinden dönüldü

Kubbe Dağı beyaza büründü

Asırlara meydan okuyan kalaycı ustası Deveci, 4'üncü kuşak olarak sanatını devam ettiriyor

Gaziantep'te 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İşgalciler, Filistinlilere ait 135 zeytin ağacını kökünden söktü

Siirt’te kar yağışı etkili oldu: Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Muğla’da orman yangını

Bakan Tekin'den Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Siirt’te kayganlaşan yolda otomobil devrildi: 1 yaralı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: Cizre halkı hizmet beklerken çileye mahkûm edildi

Güven kaybı siyonistleri göçe zorluyor: On binler işgal topraklarından ayrıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Şanlıurfa’da inşaat çöktü: 1 ölü, 3 kişi kurtarıldı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de 900 hasta, tıbbi tahliye gecikmesi nedeniyle hayatını kaybetti

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını tahrip etti

Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı

Kırmızı bültenle ve ulusal düzeyde aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sakurajima Yanardağı’nda patlama: Kül bulutu 4,4 kilometreye ulaştı

Dünyanın en büyük arpa üreticileri açıklandı

Bingöl'de yetim çocuklara kışlık giyim desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da sağlık merkezine silahlı saldırı: 20 ölü

Park halindeki otomobil alev aldı

Gazze’de ateşkese rağmen can kayıpları artıyor: Son 72 saatte 17 şehit

Güneydoğu'da 10 ayda 2,9 milyar dolarlık hububat ihracatı yapıldı

Siirt’te karayoluna çok sayıda kaya düştü: Facianın eşiğinden dönüldü

Kubbe Dağı beyaza büründü

Asırlara meydan okuyan kalaycı ustası Deveci, 4'üncü kuşak olarak sanatını devam ettiriyor