İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

Tarih: 19.06.2025 08:42 Güncelleme: 19.06.2025 08:42
İşgalciler, Batı Şeria
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejim, Batı Şeria'da ezan hoparlörlerini topladı, imamları sorgulayıp alıkoydu. Bu adım, Müslümanların ibadetlerini engelleme ve seslerini kısmaya yönelik sistematik baskı kampanyasının parçası olarak görülüyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da siyonistler, Mecd el-Kurum köyünde camilerden hoparlörleri topladı, ezan sesinin duyulmasını engellemek amacıyla imamları sorgulayıp alıkoydu.

Yerel kaynaklar, işgal polisinin bölgedeki birçok ezan görevlisini çağırarak sorguladığını ve hoparlörlerin kaldırıldığını belirtti. Arabs48 haber sitesine göre, işgal güçleri hoparlörlerin yeniden kurulması halinde 10 bin şekel para cezası uygulanacağı tehdidinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta Ramle, Lydd, Kafr Kasim, Tira ve Tayibe bölgelerinde de benzer saldırılar düzenlenmiş; işgal polisi, "gürültü yasağı" bahanesiyle üç camiye para cezası kesmişti.

Mecd el-Kurum Halk Komitesi, bu uygulamaların ibadet özgürlüğüne yönelik ciddi bir ihlal olduğunu, Müslümanların dini sembollerine sistematik ve planlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Komite, özellikle İç Güvenlik Bakanı İtmâr Ben Gvir'in talimatları doğrultusunda artan baskıların durdurulmasını talep etti.

Bu operasyonların, Arap kasabalarında yıkım emirleri, ayrımcı uygulamalar ve vatandaşlık haklarına yönelik kısıtlamalarla birlikte genişleyen bir baskı dalgasının parçası olduğu ifade edildi. Komite, toplumu bu baskılara karşı birlik olmaya çağırdı.

İşgal rejiminde yayımlanan Haaretz gazetesindeki habere göre, sözde İç Güvenlik Bakanı Ben Gvir, Müslümanların hoparlörle ezan okumasını "rahatsız edici gürültü" olarak nitelendirerek engellenmesini emretti.

Ben Gvir, bu talimatı uygulayan Orta Bölge Komutanı Ya'ir Hezroni'yi övmesine karşın, diğer komutanların yetersiz kaldığını söyledi. (İLKHA)

Yangın söndürme uçağı Seyhan Barajı’na düştü: Pilot sağ kurtarıldı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye'ye geliyor

Karne notları çocuğun değerini belirlemez!

Hafta sonu nüfus müdürlüklerinde YKS mesaisi

"Medeniyet Okumaları Projesi" kapsamında İstanbul'da 135 bin kitap okutuldu

Meksika'da Erick Kasırgası alarmı

Alev alan saman yüklü kamyon akaryakıt istasyonuna girdi

Antalya'da 15 kilogram eroin ele geçirildi: 1 tutuklama

Türkiye'de ilk defa uyanık bir hastaya koklear implant ameliyatı yapıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Şırnak’taki orman kesimini Meclis’e taşıdı

Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Gaziantep'te gümrük kaçağı yüzlerce klima ele geçirildi

Zulümden kaçıp Türkiye'ye sığındı ama geri gönderme merkezinde vefat etti

HÜDA PAR’dan Khasan Umarov açıklaması: Göz göre göre ölüme yürüdü!

YKS öncesi öğrencilere moral desteği

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: Binlerce hap ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Nijerya, Asya pazarlarına benzin ihracatına başladı

Çukurova’da orman yangını: Yerleşim alanlarına yaklaştı

Malatya'da yol güvenliği için taş duvar çalışması yapıyor

Merkez Bsı faizi sabit tuttu

Malatya'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Siyonist Katz'dan Hamanei'ye suikast tehdidi

Tulkerem'de binlerce aile yerinden edildi

Hamanei, Sepah'a yeni Kara Kuvvetleri Komutanı atadı

Türkiye genelinde mayıs ayında 130 bin 25 konut satıldı

Almanya'dan işgalci siyonistlere silah ihracatı devam ediyor

Yaz Kur'an kursları 30 Haziran'da başlıyor

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 706'ya ulaştı

WIHU Başkanı Dr. Kasım Sezen: Gazze, İslam âleminin bir bayrağıdır

Yükleniyor