Tarih: 17.10.2024 14:06

İşgalciler Batı Şeria'nın farklı bölgelerine baskınlar düzenliyor

Facebook Twitter Linked-in

İşgalci siyonist katiller, Nablus kenti sakinlerinden Kusay En-Neccar’ı alıkoydu. İşgalciler ayrıca Nablus’un batı bölgesindeki Tunus Caddesi’nde 4 genci alıkoyduğu ve darp ettikten sonra Averta kontrol noktasında serbest bıraktığı ifade edildi.

Nablus’un birçok bölgesinde işgalci siyonist katillerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Filistinli direnişçiler El-Ayn Kampı girişinde işgalcileri el yapımı patlayıcıyla hedef aldı ve Rafidya Mahallesi’nde işgalcilere ateşle karşılık verdi.

İşgalci siyonist katillerin Tubas kentinin doğusundaki Teyasir köyüne baskın düzenlediği ve köy girişi ile köy meclisi binasına yaklaşmaya çalışanların üzerine gelişigüzel ateş açtığı belirtildi.

 İşgalci siyonist katiller, yaklaşık bir ay önce özgürlüğüne kavuşan eski esir Mutez Berri’yi Kalkiliya’nın doğusunda yer alan İmatin köyündeki evine baskın düzenleyerek yeniden alıkoydu.

Selfit’te bir çocuk işgalci siyonist katillerin açtığı ateşle yaralanırken, işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin Kızılay Derneği, İşgalci siyonist katillerin, Selfit’e düzenlediği baskın sırasında bacağından kurşunla yaralanan 14 yaşındaki bir çocuğa ilk yardım ekiplerinin müdahalede bulunduğunu ve yaralı çocuğun hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

 İşgalci siyonist katiller, Muhammed Serhan ve Avde Kemal adlı gençleri Ramallah’ın kuzeydoğusunda yer alan Silvad beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek alıkoydu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —