9659,48%0,49
37,93% -0,11
41,07% -0,16
3809,01% 1,10
6070,97% 0,00
Gazze’de ateşkes ve esir takası görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. İşgal Başbakanlık Ofisi, arabulucu ülkelerden gelen ateşkes teklifine karşı bir teklif sunduğunu ve bu sürecin ABD ile tam koordinasyon içinde yürütüldüğünü duyurdu.
İşgalci siyonistlerin sunduğu karşı teklifin detayları paylaşılmadı ancak HAMAS'ın arabulucular tarafından iletilen teklifi kabul ettiği öğrenildi. İşgal medyasına göre, HAMAS beş işgalci esirin serbest bırakılması karşılığında ateşkes ve uzun vadeli müzakerelere başlanmasını kabul etti.
HAMAS'ın onayladığı plana göre, ateşkes Ramazan Bayramı'nın ilk gününden başlayıp, 19 Nisan’da sona erecek. Ancak işgalci siyonistler, müzakerelerin bayram öncesine yetişmesinin zor olduğunu ifade etti. (İLKHA)