• BIST 100

    15418,70%-1,81
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,02% -0,35
  • GRAM ALTIN

    7220,21% -1,11
  • Ç. ALTIN

    11764,73% -1,51

İşgalciler, esirlerin cesetlerini bahane ederek Refah sınır kapısını yardımlara kapattı

14 Ekim 2025, Salı 21:21
14 Ekim 2025, Salı 21:21
İşgalciler, esirlerin cesetlerini bahane ederek Refah sınır kapısını yardımlara kapattı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgalci siyonist rejim, direnişin elindeki bazı cesetlerin henüz alamadıkları bahanesiyle Refah Sınır Kapısını kapatmaya ve yardımları azaltmaya devam etti.

Avrupa Birliği'nin Refah Sınır Kapısı'ndaki gözlem misyonunun, yarın yeniden açılacağını duyurduğu sınır kapısı işgalciler tarafından kapatıldığı belirtildi.

İşgalci rejimin bu engeli, güvenlik birimlerinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın planı uyarınca, HAMAS'ın elindeki siyonist esirlerin cesetleri iade edilene kadar yardımların geçişine izin vermeme veya sınırı açmama yönündeki tavsiyesinin ardından geldi.

İşgalin bu tutumu, Avrupa Birliği'nin pazartesi günü yaptığı, Trump planının ilk aşamasının bir parçası olarak kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne giriş çıkışlara izin veren gözlem misyonunun Refah sınır kapısındaki görevlerini yeniden başlatacağını açıklamasına rağmen geldi.

Siyonist Yayın Kurumu'na (Kan) göre, yeni siyonist esirlerin cenazelerinin teslimi konusunda Kızılhaç ile henüz resmi bir koordinasyon sağlanmadı. İşgal yetkilileri, Pazartesi akşamı dört esirin cenazesini teslim alarak kimliklerini doğruladı.

Bu arada işgal kuvvetleri, Kızılhaç aracılığıyla bugün ellerinde tuttukları 45 Filistinli şehidin naaşını teslim etti. Cenazeler, defin işlemi öncesinde kimlik tespiti için Han Yunus'taki Nasır Tıp Merkezi'ne nakledildi.

İşgal yetkilileri, işgal ordusu tarafından Gazze'de öldürülen 24 siyonist esirin cenazelerinin teslimini hızlandırmak için baskı yapıyor. Siyonist yetkililer ve analistler, siyonist savaş makinesinin Gazze Şeridi'nde yol açtığı yıkımın boyutu göz önüne alındığında, tüm cenazelerin bulunmasının uzun zaman alacağını kabul ediyor. Bu durum, cenazelerin aranmasını koordine edecek uluslararası bir mekanizma kurulması konusunda bir anlaşmaya varılmasını sağladı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, bugün yaptığı açıklamada, işgalin Gazze'ye yönelik savaşında öldürdüğü siyonist tutukluların naaşlarının geri getirilmesinin zaman alacağını belirterek, Gazze'deki enkazın arasında ceset bulmanın zorluğu göz önüne alındığında, konuyu "büyük bir zorluk" olarak nitelendirdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi sözcüsü Christian Cardon, "Bu, yaşayanları serbest bırakmaktan bile daha büyük bir zorluk. Çok büyük bir zorluk," dedi ve bunun günler hatta haftalar sürebileceğini ve asla bulunamama ihtimalinin bulunduğunu ekledi.

Anlaşmaya göre, Gazze Şeridi'nden teslim edilen her işgal cenazesi karşılığında 15 Filistinli şehidin cenazesi teslim edilecek.

İşgal kuvvetleri son iki yıldır, aralarında cezaevlerinde işkence altında infaz edilenlerin de bulunduğu yüzlerce şehidin cenazesini alıkoyuyor ve akıbetlerini gizliyor.

Anlaşma ayrıca, yakıt ve yemek pişirme gazı da dahil olmak üzere günlük 600 kamyon insani yardımın Gazze'ye girişini de öngörüyordu. Bu, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen Perşembe günü ABD gözetiminde Türkiye, Mısır ve Katar'ın katılımıyla Şarm el-Şeyh'te yürütülen dolaylı müzakerelerin ardından duyurduğu ateşkes anlaşmasına dayanıyor.

işgalciler, ABD desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde soykırım gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 67 bin 869 şehit, 170 bin 105 yaralı kaydedildi, 157'si çocuk 463 Filistinlinin ölümüne yol açan bir kıtlık oluştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Vaiz Gökalp: Ramazan'ın son 10 gününü İtikâfla geçirelim

Bursa Ulu Cami’de "Zekât Berekettir" yazılı mahya asıldı

Türkiye’de doğal gaz ulaştırılan yerleşim yeri sayısı 982’ye ulaştı

İnmede erken müdahale hayat kurtarıyor

FETÖ hükümlüsü, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalandı

Okul müdüründen elektrik kesintilerine tepki: Sesimizi duyan var mı?

Petrol 100 doları aştı: G7’de panik Toplantısı

Savaş enerji hatlarına sıçradı: Bölgesel ekonomi alarmda

İzmir'de bir evden 12 kamyon atık çıkarıldı

Rengârenk bayram şekerleri tezgâhlarda yerini aldı

Şanlıurfa’da IHO Ebrar’dan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu

Şanlıurfa’da tekstil fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Malatya'da taksi durağı kurşunlandı: 2 gözaltı

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı

Mardin'de yetim çocuklara bayramlık giyim yardımı

13 yıldır aranan cinayet zanlısı Lice’de yakalandı

Epsteın dosyası: Dünya elitlerinin ahlaksızlığını ortaya çıkaran karanlık ağ

Polisten kaçan motosikletliye 497 bin TL ceza

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 152 gözaltı

ABD'de şiddetli fırtına ve kasırgalar: Ölü sayısı 8'e çıktı

Gazze'de savaşın ağır bilançosu: On binlerce kadın dul kaldı

Bakan Işıkhan: 213 binden fazla işe yerleştirmeye aracılık ettik

Antalya açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı: Ölü ve yaralılar var

3,5 milyar liralık bahis operasyonunda 67 gözaltı

Doğu'da kar nedeniyle 187 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Hasan Tahrani Mukaddem: İran'ın "Füze Babası"

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,83 oldu

Van ve Hakkari’de uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Axios: ABD, israilin İran'daki yakıt depoları saldırısından rahatsız

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Vaiz Gökalp: Ramazan'ın son 10 gününü İtikâfla geçirelim

Bursa Ulu Cami’de "Zekât Berekettir" yazılı mahya asıldı

Türkiye’de doğal gaz ulaştırılan yerleşim yeri sayısı 982’ye ulaştı

İnmede erken müdahale hayat kurtarıyor

FETÖ hükümlüsü, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalandı

Okul müdüründen elektrik kesintilerine tepki: Sesimizi duyan var mı?

Petrol 100 doları aştı: G7’de panik Toplantısı