-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,02% -0,14
-
GRAM ALTIN
6327,67% -1,40
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
İşgalciler Gazze'de 3 askerinin öldüğünü kabul etti: Katil Netanyahu'dan "zor akşam" açıklaması
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gazze'nin kuzeyinde Filistin direnişinin düzenlediği pusuda 3 işgalci asker öldü, 1 subay ağır yaralandı. Netanyahu "Bu akşam zor bir akşam" derken, muhalefet hükümeti askeri başarısızlıkla suçladı.
Siyonist rejim ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde direniş güçlerinin kurduğu pusuda 3 askerinin öldüğünü ve 1 subayının ağır yaralandığını itiraf etti. İşgal ordusuna bağlı 401. Zırhlı Tümeni'ne mensup askerlerin, Cibaliye'de içinde bulundukları Merkava tipi tankta meydana gelen şiddetli patlama sonucu öldükleri belirtildi.
Siyonist rejimin yayın organlarına göre, yangın sonrası tankta bulunan askerlerin çıkarılması uzun sürdü. Saldırının sebebine ilişkin net bir bilgi verilmezken, direniş gruplarının farklı bölgelerde aynı anda dört ayrı operasyon düzenlediği bilgisi paylaşıldı. Bu operasyonların Han Yunus, Cibaliye, Şucaiyye ve Tuffah mahallelerinde gerçekleştiği ifade edildi.
Bu son kayıplarla birlikte siyonist ordunun, Mart 2025'te saldırıların yeniden yoğunlaşmasından bu yana verdiği resmi asker kaybı sayısı 43'e ulaştı. Ekim 2023'te başlatılan Gazze saldırısından bu yana öldürülen işgalci asker sayısı ise 893 olarak kayıtlara geçti.
İşgal ordusunun kayıpları karşısında açıklama yapan Başbakan Binyamin Netanyahu, "Bu akşam zor bir akşam. Tüm israil halkı, Zırhlı Tugay'dan bu savaşçıların yasını tutuyor" dedi. Netanyahu, eşiyle birlikte ölen askerlerin ailelerine taziye dileklerini ilettiğini söyledi.
Ancak içerideki tepkiler de büyüyor. Muhalefet lideri Yair Golan, Netanyahu'yu askerlerin ölümünden sorumlu tutarak, "Bunlar sonu gelmeyen bir siyasi savaşın kurbanları" dedi. Golan, Netanyahu'nun iktidarda kalmak uğruna askerleri feda ettiğini belirtti.
israil Kanal 12 ise, "Gerçekliğimiz karanlık. Bir yandan asker cenazeleri gelirken, diğer yandan hükümet, dindar Yahudileri askerlikten muaf tutacak yasayı geçirmek için pazarlık yapıyor" ifadelerini kullandı. israil Kamu Yayın Kurumu da Netanyahu'yu "çift yüzlü siyaset yürütmekle" suçladı.
Öte yandan siyonist rejim ordusu, Gazze'den fırlatılan iki roketin hava savunma sistemi tarafından engellendiğini açıkladı. Ancak en az bir roketin Gazze çevresindeki Beyeri işgal birimine düştüğü bildirildi.
HAMAS'a bağlı El Kassam Tugayları ise 6 Temmuz'da, Gazze çevresindeki Nir'im ve Ayn Haşloşa işgal birimlerini "Recum" tipi 114 mm'lik roketlerle hedef aldıklarını duyurmuştu. (İLKHA)
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







