İşgalciler, Gazze'deki gazetecileri hedef alma tehdidinde bulundu

Tarih: 24.10.2024 16:36 Güncelleme: 24.10.2024 16:36
İşgalciler, Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İşgal ordusu, El Cezire muhabirlerinin, başta Enes El Şerif olmak üzere, HAMAS ve İslami Cihad Hareketi'ne üye olduğunu iddia eden belgeler yayımladı. HAMAS da duruma tepki gösteren bir açıklama yaptı.

İşgal ordusu sözcüsü, gazetecilerin yakında hedef alınacağı yönünde tehditlerde bulundu.

Gazeteciler ise bu tehditlere meydan okuyarak, Gazze halkının yaşadığı sıkıntıları ve her gün maruz kaldıkları katliamları aktarmaya devam edeceklerini belirttiler.

Gazeteciler, Gazze'deki günlük katliamları haber yapmaya devam ediyor, Enes El Şerif, özellikle kuzey Gazze'deki Cebaliye Mülteci Kampı'ndan savaşın başından beri trajik görüntüleri aktarmasıyla öne çıkıyor.

Enes El Şerif'in yanı sıra bu gazeteciler arasında Hüsam Şubat, Eşref El-Siraç, Ala Selame, İsmail Ebu Amr ve Talal El-Aruki yer alıyor.

Bu arada HAMAS, işgal ordusunun gazetecileri hedef alma tehdidini kınayan açıklamalarda bulunarak uluslararası kurumları önlem almaya çağırdı.

HAMAS açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Siyonist işgal ordusunun, El Cezire kanalındaki bazı gazetecilerin direniş gruplarına mensup olduğu yönündeki yalan iddiaları, bu gazetecilerin Kuzey Gazze’deki zorunlu göç ve korkunç katliamları mesleki sorumlulukları gereği haber yaparken ortaya atılmış bir iftiradır.

Bu, onları hedef almak için yapılan açık bir kışkırtmadır ve işgalin yaklaşık 177 gazetecinin hayatına mal olan faşist politikalarının bir parçasıdır. Amaç, gazetecileri korkutmak, görevlerini yapmalarını engellemek ve işlenen vahşeti, soykırımı ve açık ihlalleri örtbas etmektir.

İşgalin bu yalan iddiaları, El Cezire gazetecilerini hedef alma niyetini önceden ilan etmektedir. Daha önce de aynı şekilde, kanaldan, birçok yerel ve uluslararası medya kuruluşundan gazeteciler sistematik katliam ve öldürme politikasının hedefi olmuştur.

Uluslararası toplumu, basın ve insan hakları kuruluşlarını, Filistin’de görev yapan gazetecilere karşı işgalin uygulamalarını, ihlallerini kınamaya ve onları işgalin vahşeti ve tüm uluslararası norm ve sözleşmeleri aşan suçlarına karşı korumak için acil önlemler almaya davet ediyoruz." (İLKHA)

Ensarullah, işgal havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldı

ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

42 yıl önce kaçırılan İranlı diplomatlar hakkında Devrim Muhafızları Ordusu'ndan israile sert uyarı

İletişim Başkanlığı: 761 yangın kontrol altına alındı

Malatya'da traktör devrildi: 2 ölü

Kumbarasındaki harçlıkları Gazze için bağışladı

Malatya’da korkutan arazi yangını

Antalya’da kafesten kaçan arslan bir kişiyi ağır yaraladıktan sonra öldürüldü

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 418'e yükseldi

Filistin Direniş Grupları: Ebu Şebab ve çetesi, tüm gruplar tarafından kanı helal görülmüştür!

Antalya'da aslan firar etti:1 ağır yaralı

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP yöneticilerine tepki

Klima çarpması farklı belirtilerle kendini gösterebiliyor!

İşgal, saldırılarını sürdürüyor; çok sayıda şehit ve yaralı var

Hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu?

Teksas'taki sellerde ölü sayısı 50'yi aştı, onlarca kişi kayıp

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar geliyor

Siyonist işgal rejimi, ateşkes görüşmeleri için Doha’ya heyet gönderiyor

Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd: Gazze halkı, alabileceği en ağır yara eşiğini çoktan geçti

Dünya Gıda Programı'ndan Gazze çağrısı

Kas yırtığı belirtilerine dikkat!

Türkiye’nin çikolatalı ihracatı yüzde 61 arttı

Batman'da akraba kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

2025-2026 av sezonu düzenlemeleri Resmî Gazete'de yayımlandı

İstanbul'da kayan vinç 23 araca çarptı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, orman yangınlarının sönmesi için dua etti

Bursa'daki orman yangınında 20 dönüm zarar gördü

Konya'da zincirleme kaza: 7 yaralandı

Doğu bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı

Yükleniyor