İşgalciler, Gazze'deki Kemal Advan Hastanesi'ndeki sağlık personelini ve bazı hastaları esir aldı

Tarih: 26.10.2024 12:28 Güncelleme: 26.10.2024 12:28
İşgalciler, Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İşgalci siyonist rejim, Gazze Şeridi'nde üst üste 386'ncı gün onlarca hava saldırısı ve top atışları düzenleyip soykırım suçu işlemeye devam ederken, özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivillere yönelik katliamlar gerçekleştiriyor.

İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını ve katliamlarını sürdürüyor ve özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik saldırganlığını yoğunlaştırıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, işgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde tüm sağlık personelini, hastanedeki çok sayıda yaralı ve hastayı esir aldı ve kadınları hastanenin içindeki odalardan birinde su ve yiyecek olmadan alıkoydu.

Bakanlık, tüm uluslararası ve BM kurumlarına ve ilgili makamlara, hastane içinde çalışan hastaları ve sağlık personelini korumak için acilen müdahale etme çağrısında bulundu.

Aynı şekilde işgalciler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Kemal Adwan Hastanesi çevresindeki yerinden edilmiş insanlara yönelik barınakları ateşe verdi.

Gazze'nin kuzeyindeki El Meyadin TV muhabiri, işgal ordusunun "kuzey Gazze Şeridi'ndeki tüm sığınakları boşalttığını" bildirdi ve "daha fazla gıda, ilaç veya yiyecek olmadığı için felaket durumunun daha da kötüleştiğini" vurguladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı dün gece de Kemal Advan Hastanesi'ndeki mevcut durumun endişe verici derecede kötüleştiğini duyurmuştu. Bakanlık, hastanede hasta, yaralı, sağlık personeli ve refakatçilerle birlikte toplam kişi sayısının 600 kişi olduğunu belirtmişti. Hastanenin jeneratörlerinin durdurulması ve oksijen istasyonunun hedef alınması sonrasında yoğun bakım ünitesindeki iki çocuğun şehit olduğu açıklanmıştı. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor