-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İşgalciler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafı engelledi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist işgalciler, Kudüs'te Bab es-Sahire bölgesinde namaz kılan Filistinlilere saldırdı. Mescid-i Aksa'nın günlerdir kapalı tutulması nedeniyle teravih namazı da engellendi.
Siyonist rejim, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Bab es-Sahire bölgesinde akşam saatlerinde namaz kılan Filistinlilere saldırdı. Mescid-i Aksa'nın kapalı tutulması nedeniyle camiye giremeyen Filistinliler, namazlarını mescidin kapıları önünde eda etmeye çalışırken işgalcilerin saldırısıyla karşılaştı.
Kudüslüler, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki olarak yatsı ve teravih namazlarını Bab es-Sahire çevresinde kılmayı sürdürdü. Ancak işgalciler, bölgeyi kuşatarak cemaatin namaz kılmasına engel oldu ve alandan ayrılmalarını istedi.
Yerel kaynaklara göre işgalciler, bölgeden ayrılmayı reddeden Filistinlilere fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sırasında en az bir Filistinli darbedildi.
Bab es-Sahire, Kudüs'ün eski şehir bölgesinin kapılarından biri olarak biliniyor ve son günlerde Mescid-i Aksa'ya girişleri engellenen Filistinlilerin toplandığı başlıca noktalardan biri haline geldi.
Siyonist rejim, Mescid-i Aksa'yı 17 gündür ibadete kapalı tutarken, eski şehir çevresinde yoğun askeri önlemler uyguluyor. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kurulan kontrol noktalarıyla yalnızca belirli kişilerin girişine izin veriliyor.
Kudüs Valiliği, siyonist grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif çağrılarında tehlikeli bir artış yaşandığı uyarısında bulunarak, mescidin kapalı tutulmasının dini ve tarihi statüyü değiştirme amacı taşıdığını vurguladı.
Filistin Dışişleri Bakanlığı ise Mescid-i Aksa'nın kapatılmasının, Filistinlilerin ibadet hakkına yönelik ağır bir ihlal olduğunu belirtti.
Öte yandan, Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafın engellenmesi, 1967'deki işgalden bu yana benzeri görülmemiş bir uygulama olarak kayda geçti. (İLKHA)
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı
Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı
HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine
İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı
Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi
Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Yükleniyor







