İşgalcilerin Batı Şeria baskınına karşı direniş devam ediyor

Tarih: 14.12.2024 13:03 Güncelleme: 14.12.2024 13:03
İşgalcilerin Batı Şeria baskınına karşı direniş devam ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İşgal siyonistler, gece ve sabahın erken saatlerinde Batı Şeria kentlerine ve beldelerine baskın düzenlerken, Cenin ve Nablus’ta Filistinli direnişçiler ile işgalciler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal siyonistler, bu sabah El-Halil Üniversitesi’ne ve Beytlahim’in batısındaki Nahhalin beldesine baskın düzenledi.

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı Nablus Tugayı, Nablus’un doğusundaki Balata Kampı’nda işgalcilere ait bir askeri aracı el yapımı patlayıcıyla tahrip ettiğini açıkladı.

Filistinli medya organları el yapımı patlayıcının infilak ettiği anı ve sonrasında tahrip olmuş askeri aracı gösteren video görüntüleri yayınladı.

Nablus Tugayı, Es-Seyletu’l-Harisiyye Müfrezesi’nin de Salim askeri kontrol noktası yakınlarında işgalci siyonistlere kurşun yağdırdığını bildirdi.

Yerel kaynaklar, Cenin yakınlarındaki Salim askeri kontrol noktasında işgalcilerle Filistinli direnişçiler arasında çatışmaların yaşandığını söyledi.

İşgal siyonistler, dün gece Batı Şeria’nın birçok köyüne ve beldesine baskın düzenledi. İşgalin Cenin’in güneybatısındaki Yabed beldesine düzenlediği baskın sırasında Filistinli direnişçiler işgalcileri el yapımı patlayıcıyla vurdu.

İşgal siyonistler, İhab Ebu Şerh adlı genci El-Halil’in eski Belde semtinde darp ederek alıkoyduğu ifade edildi.

İşgal siyonistler, Ramallah’a bağlı Beni Salih köyünde iki genci bir süre alıkoyarak darp etti ve civardaki Ummu Safa köyünde evlerde arama yaptı.

Beytlahim’e bağlı Tegu’ beldesinin batı girişinde işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal siyonistler, Ramallah’ın doğusundaki Burka köyünde 14 yaşındaki Emir Mitan aldı çocuğu evine baskın düzenleyerek alıkoydu ve Rayyan Muflih adlı 14 yaşındaki çocuğu da bir süre alıkoyduktan sonra serbest bıraktı. (İLKHA)

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Yükleniyor