• BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

İşgalcilerin ilerleyişi sürüyor: Suriye, 6 askerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı

27 Ağustos 2025, Çarşamba 07:47
27 Ağustos 2025, Çarşamba 07:47
İşgalcilerin ilerleyişi sürüyor: Suriye, 6 askerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgalin Suriye'ye yönelik ihlallerine ve tekrarlanan saldırılarına son verilmesi için uluslararası bir tavır çağrısında bulundu.

İşgal kuvvetlerin bugün  Suriye’nin güneyindeki Kuneytra kırsalına girdi. Bu, işgal kuvvetlerinin Kuneytra’nın güneyindeki Suveyse beldesine 24 saat önce yaptığı benzer bir ilerlemenin ardından gerçekleşti.

Suriye’nin “el-İhbariyye” kanalı, işgal kuvvetlerinin Kuneytra kırsalında, Batı Samdaniyye belediyesi yakınlarındaki er-Ruvadi bölgesine girdiğini bildirdi.

Öte yandan işgal ordusu, Suriye’nin güneyinde rutin görevini yerine getiren bir tankta “teknik bir arıza” nedeniyle yangın çıktığını savundu.

Siyonist gazetesi Yedioth Ahronoth’un aktardığına göre, yangın herhangi bir yaralanmaya yol açmadan söndürüldü ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu ilerleme, işgal kuvvetlerinin Kuneytra’nın güneyindeki Suveyse beldesine yaptığı benzer bir girişten 24 saat sonra gerçekleşti. Söz konusu olayda bir gencin gözaltına alındığı ve halkın işgal kuvvetlerine direndiği belirtildi.

Dün ise, Şam kırsalındaki Kisve kenti yakınlarında İsrail’e ait insansız hava araçlarının düzenlediği saldırıda 6 Suriye askeri katledildi. Aynı gün Kuneytra’nın kuzeyindeki Tırınce köyünde bir eve düzenlenen işgal bombardımanında da bir Suriyeli genç de şehit oldu.

Suriye, 6 askerin öldüğü saldırıyı kınadı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla işgal kuvvetlerine ait insansız hava araçlarının Şam kırsalındaki El-Kisve kenti yakınlarında Suriye Ordusuna ait bir birliği hedef alarak gerçekleştirdiği ve 6 askerin şehit olduğu saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

Bakanlık, söz konusu saldırının uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler Şartı'nı ciddi şekilde ihlal ettiğini ve Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Bakanlık saldırının, "israil işgalinin bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalamayı amaçlayan tekrarlanan saldırgan politikaları bağlamında" gerçekleştiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, "Suriye Arap Cumhuriyeti, uluslararası hukuk hükümlerine uygun olarak topraklarını ve halkını savunma konusundaki meşru hakkına olan bağlılığını yinelerken, uluslararası toplumu, özellikle Güvenlik Konseyi'ni, bu tekrarlanan saldırılara son verme ve israil işgal makamlarını Suriye'ye, halkına ve ulusal kurumlarına yönelik devam eden ihlallerini durdurmaya zorlama konusunda yasal ve ahlaki sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İşgalciler, 7 aydır Suriye'nin güneyinde ilerliyor

Yaklaşık 7 aydır işgal ordusu, Suriye’nin güneyinde Cebel Şeyh’i ve bazı bölgelerde 15 kilometre genişliğinde bir güvenlik hattını işgal altında tutuyor.

Şam yönetimi, işgalin topraklarına yönelik sürekli ihlallerini defalarca kınayarak, 1974’te iki taraf arasında imzalanan Kuvvetlerin Ayrılması Anlaşması’na bağlılığını bildiriyor.

İşgal ordusu defalarca Suriye topraklarına girdi ve hava saldırıları düzenleyerek sivilleri öldürdü; Suriye ordusuna ait mevzi, araç, silah ve mühimmatları imha etti.

İşgal rejimi, 1967’den bu yana Suriye’ye ait Golan Tepeleri’nin büyük bölümünü işgal altında tutuyor. Ayrıca 2024 yılı sonunda Beşşar Esed rejiminin devrilmesini fırsat bilerek işgal alanını genişletti. (İLKHA)

HÜDA PAR: Silopi'de yüksek kesilen elektrik faturaları halkı mağdur ediyor

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TYP kapsamında işçi alımı yapacak

Afrika genelinde 82 binden fazla kişi kayıp

ABD'de okul saldırısında 3 ölü 17 yaralı

Savunma şirketi ASSAN'a bağlı 10 şirkete kayyım atandı, şirket yetkilileri FETÖ'den gözaltında

İşgalcilerin ilerleyişi sürüyor: Suriye, 6 askerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı

TBMM, Gazze gündemiyle olağanüstü toplanıyor

Depremde hasar gören Gaziantep'teki tarihi yapılar açılacak

Alman Kabinesi gönüllü askerlik yasası tasarısını onayladı

Batmanlı iş adamı 10 yetim aileye umut oldu

Yapay zeka kullanan ilk bilgisayar virüsü keşfedildi

İşgalciler Tulkarm'da 213 gündür saldırılarını sürdürüyor

Kekemelik tedavisi kişiye özel olmalı!

İnternet alışverişinde gümrüksüz vergi iddialarına yalanlama geldi

Karatay Belediyesi’nden eğitime destek

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye modelini ortaya koymak bu komisyonun tarihi başarısı olacak

Danimarka, Grönland'daki gizli "nüfuz operasyonları" nedeniyle ABD elçisini çağırdı

Endonezya'da kızamık salgını: 17 ölü

Cammu Keşmir'de heyelan sonucu ölü sayısı 30'ü geçti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Tüm dijital hizmetlerimizi tek bir mobil uygulamada bir araya getirdik

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 76 şehit, 298 yaralı

Rehberlik Öğretmeni Kılınç: Vakıf üniversiteleri son 4 yılın en fazla boş kontenjanı ile karşı karşıya kaldı

HÜDA PAR Van’da aile paneli düzenleyecek

Siirt’te vatandaşlardan Kızlar Tepesi’nde aydınlatma talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Hakem’in kararı tam anlamıyla haksız, hakkaniyetsiz, adaletsizdir

Siirt'te yolun karşısına geçen iki çocuğa araç çarptı

TCMB Başkanı Karahan’dan enflasyon açıklaması

HÜDA PAR'dan Bağlar kırsalına sağlık ocağı çağrısı

Bursa'da yüzlerce araç denetlendi, 4 kişi gözaltına alındı

Hani’de hafızlık icazet merasimi düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR: Silopi'de yüksek kesilen elektrik faturaları halkı mağdur ediyor

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TYP kapsamında işçi alımı yapacak

Afrika genelinde 82 binden fazla kişi kayıp

ABD'de okul saldırısında 3 ölü 17 yaralı

Savunma şirketi ASSAN'a bağlı 10 şirkete kayyım atandı, şirket yetkilileri FETÖ'den gözaltında

İşgalcilerin ilerleyişi sürüyor: Suriye, 6 askerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı

TBMM, Gazze gündemiyle olağanüstü toplanıyor