• BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,97% 0,01
  • EURO

    48,78% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5452,27% -2,06
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82

İşgalcilerin ilerleyişi sürüyor: Suriye, 6 askerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı

27 Ağustos 2025, Çarşamba 19:47
27 Ağustos 2025, Çarşamba 19:47
İşgalcilerin ilerleyişi sürüyor: Suriye, 6 askerin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgalin Suriye'ye yönelik ihlallerine ve tekrarlanan saldırılarına son verilmesi için uluslararası bir tavır çağrısında bulundu.

İşgal kuvvetlerin bugün  Suriye’nin güneyindeki Kuneytra kırsalına girdi. Bu, işgal kuvvetlerinin Kuneytra’nın güneyindeki Suveyse beldesine 24 saat önce yaptığı benzer bir ilerlemenin ardından gerçekleşti.

Suriye’nin “el-İhbariyye” kanalı, işgal kuvvetlerinin Kuneytra kırsalında, Batı Samdaniyye belediyesi yakınlarındaki er-Ruvadi bölgesine girdiğini bildirdi.

Öte yandan işgal ordusu, Suriye’nin güneyinde rutin görevini yerine getiren bir tankta “teknik bir arıza” nedeniyle yangın çıktığını savundu.

Siyonist gazetesi Yedioth Ahronoth’un aktardığına göre, yangın herhangi bir yaralanmaya yol açmadan söndürüldü ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu ilerleme, işgal kuvvetlerinin Kuneytra’nın güneyindeki Suveyse beldesine yaptığı benzer bir girişten 24 saat sonra gerçekleşti. Söz konusu olayda bir gencin gözaltına alındığı ve halkın işgal kuvvetlerine direndiği belirtildi.

Dün ise, Şam kırsalındaki Kisve kenti yakınlarında İsrail’e ait insansız hava araçlarının düzenlediği saldırıda 6 Suriye askeri katledildi. Aynı gün Kuneytra’nın kuzeyindeki Tırınce köyünde bir eve düzenlenen işgal bombardımanında da bir Suriyeli genç de şehit oldu.

Suriye, 6 askerin öldüğü saldırıyı kınadı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla işgal kuvvetlerine ait insansız hava araçlarının Şam kırsalındaki El-Kisve kenti yakınlarında Suriye Ordusuna ait bir birliği hedef alarak gerçekleştirdiği ve 6 askerin şehit olduğu saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

Bakanlık, söz konusu saldırının uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler Şartı'nı ciddi şekilde ihlal ettiğini ve Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Bakanlık saldırının, "israil işgalinin bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalamayı amaçlayan tekrarlanan saldırgan politikaları bağlamında" gerçekleştiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, "Suriye Arap Cumhuriyeti, uluslararası hukuk hükümlerine uygun olarak topraklarını ve halkını savunma konusundaki meşru hakkına olan bağlılığını yinelerken, uluslararası toplumu, özellikle Güvenlik Konseyi'ni, bu tekrarlanan saldırılara son verme ve israil işgal makamlarını Suriye'ye, halkına ve ulusal kurumlarına yönelik devam eden ihlallerini durdurmaya zorlama konusunda yasal ve ahlaki sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İşgalciler, 7 aydır Suriye'nin güneyinde ilerliyor

Yaklaşık 7 aydır işgal ordusu, Suriye’nin güneyinde Cebel Şeyh’i ve bazı bölgelerde 15 kilometre genişliğinde bir güvenlik hattını işgal altında tutuyor.

Şam yönetimi, işgalin topraklarına yönelik sürekli ihlallerini defalarca kınayarak, 1974’te iki taraf arasında imzalanan Kuvvetlerin Ayrılması Anlaşması’na bağlılığını bildiriyor.

İşgal ordusu defalarca Suriye topraklarına girdi ve hava saldırıları düzenleyerek sivilleri öldürdü; Suriye ordusuna ait mevzi, araç, silah ve mühimmatları imha etti.

İşgal rejimi, 1967’den bu yana Suriye’ye ait Golan Tepeleri’nin büyük bölümünü işgal altında tutuyor. Ayrıca 2024 yılı sonunda Beşşar Esed rejiminin devrilmesini fırsat bilerek işgal alanını genişletti. (İLKHA)

Madenden tezgâha: 40 yaşında köşkerliğe başladı, şimdi ustalara taş çıkartıyor

Bingöl’de seyir halindeki araç alev aldı

HAMAS: Ben Gvir’in tutuklulara yönelik tehditleri, işgalcinin faşist zihniyetinin göstergesidir

Meta, WhatsApp’ta genel amaçlı yapay zeka sohbet botlarını yasakladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "O'nu Oku O'nu Yaşa" siyer yarışması daveti

Küçük yüreklerden büyük umut

“Narkokapan-Konya” operasyonunda 424 tutuklama

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 40 ölü

Şanlıurfa’da "Dünya Osteoporoz Günü"nde farkındalık çağrısı

"Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Kurulu Yönergesi" yayımlandı

Su böceklerinin gizli mekanizması, arama-kurtarma robotlarına ilham verdi

Brent petrol 64,37 dolara yükseldi

Batman'da fuar sevinci: 400 bin ziyaretçi, 30 milyonluk alışveriş

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuruları başladı

Biyonik Görme Teknolojisi Körlüğe Çözüm Olabilir

İzmir'de asayiş uygulaması: 136 tutuklama

İşgal medyası: israil içten çöküş sürecinde

OpenAI’in matematik becerisi “Bu gerçekten utanç verici” yorumuna sebep oldu

Piyasa değerleri dudak uçuklatan 10 araca el konuldu

EPDK elektrik yönetmeliğinde değişikliğe gitti

Yeni vergi düzenlemesi komisyondan geçti: Kira, tapu ve araçta yeni dönem

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! 23 Ekim 2025 güncel altın fiyatları

ABD'den Rus enerji devlerine yaptırım kararı

Ankara Etimesgut'ta su kesintisi

9 ilde organize suç örgütüne operasyon: 42 gözaltı

Meteoroloji'den 7 İl için sarı kodlu uyarı

DSÖ: Ateşkes sonrasında Gazze'den ilk tıbbi tahliye gerçekleşti

Merkez Bsı faiz kararını bugün açıklayacak

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Batı bölgelerde sağanak ve fırtına bekleniyor

Irak, Suriye ve Lübnan tezkereleri Resmi Gazete’de yayımlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Madenden tezgâha: 40 yaşında köşkerliğe başladı, şimdi ustalara taş çıkartıyor

Bingöl’de seyir halindeki araç alev aldı

HAMAS: Ben Gvir’in tutuklulara yönelik tehditleri, işgalcinin faşist zihniyetinin göstergesidir

Meta, WhatsApp’ta genel amaçlı yapay zeka sohbet botlarını yasakladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan "O'nu Oku O'nu Yaşa" siyer yarışması daveti

Küçük yüreklerden büyük umut

“Narkokapan-Konya” operasyonunda 424 tutuklama