-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İşgalcilerin Tulkarm ve Cenin'de saldırıları 2 aydır devam ediyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgalci siyonistler, Cenin ve kampına yönelik saldırısını 58'inci, Tulkarm kentine ve kampına yönelik saldırılarını 52'nci, Nur Şems kampına yönelik saldırılarını ise 39'uncu gününde sürdürüyor.
Siyonist işgal kuvvetleri, evleri yıkıp yakarak bazı binaları da askeri kışlaya dönüştürerek, Cenin kenti ve kampına yönelik saldırılarını 58. gündür sürdürüyor.
İşgalciler tarafından bu sabah Cenin kampının içinden yoğun ateş ve patlama sesleri duyuldu.
İşgal kuvvetleri, Cenin kampına buldozerler eşliğinde askeri takviye göndermeye devam ederken, kampta buldozerlerle yol genişletme ve yeni yollar açma çalışmaları da sürüyor.
İşgalciler 58 gün boyunca Cenin şehrinden yaklaşık 227 kişiyi esir aldı ve onlarca saha sorgusu yaptı.
Cenin Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, işgal kuvvetleri Cenin kampındaki sokakların tamamını, Cenin kentindeki sokakların ise yaklaşık yüzde 80'ini yıktı, kamptaki 3 bin 200 evin sakinleri ise yerlerinden edildi.
İşgalin Cenin kenti ve kampına yönelik 58 günlük saldırılarında 34 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı ve esir alındı.
Tulkarm ve Nur Şems'e saldırılar sürüyor, binlerce kişi zorunlu göç etti
Siyonist işgalciler, Tulkarm kentine ve kampına yönelik saldırılarını 52'nci, Nur Şems kampına yönelik saldırılarını ise 39'uncu gününde sürdürüyor. İşgalciler bu saldırılarda, boğucu kuşatma ve artan askeri takviyeler altında, baskın ve yıkımları yoğunlaştırarak, sakinleri evlerini zorla terk etmeye zorluyorlar.
Son günlerde Tulkarm mülteci kampında, işgal kuvvetlerinin tehdit ve korkutma politikaları nedeniyle geniş çaplı bir göç hareketi yaşandı. Kampın kenar mahallelerinde bulunan Kakun, Ebu’l-Ful ve Mırbaat Hanun mahallelerinden sonra bugün de Hedayde ve Matar mahalleleri boşaltılmak zorunda kaldı. Böylece, kamptan göç eden Filistinlilerin sayısı 12 bini aştı ve kamp neredeyse tamamen boşaldı.
İşgal kuvvetleri, kampın tüm mahallelerinde yoğun bir şekilde konuşlanmış durumda. Boş kalan evlere baskınlar düzenleyerek bu yerleri askeri karargâhlara ve keskin nişancı noktalarına dönüştürüyorlar. Ayrıca, dükkanlara, kamu kurumlarına ve camilere baskın düzenleyerek içlerindeki eşyaları tahrip ediyor ve yağmalıyorlar.
Nur Şems mülteci kampında da işgal kuvvetlerine ait buldozerler, özellikle Menşiye Mahallesi'nde evleri yıkmaya ve altyapıyı tahrip etmeye devam ediyor. Kamp, tam bir kuşatma altında tutulurken, içeri giriş tamamen yasaklandı. Aynı zamanda, kampa bir yakıt tankeri giriş yaparken görüldü.
İşgalciler, Cebel en-Nasr Mahallesi’ndeki birçok evi ele geçirerek burayı bir askeri üs hâline getirme hazırlığında. Kampın batı kesiminde yaşayan bazı aileler, zorla evlerinden çıkarıldı. Gözlemciler, işgalin bölgeyi tamamen bir askeri kampa dönüştürmeyi planladığını belirtiyor.
Görgü tanıkları, kampta her gün devam eden yıkımların, evleri, sokakları ve altyapıyı tamamen yok ettiğini ve bölge sakinlerini zorla göçe zorladığını ifade ediyor. İşgal kuvvetlerinin bu politikalarının, kampın kimliğini ve coğrafi yapısını değiştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.
Tulkarm şehri ve mülteci kamplarındaki bu saldırılar, devam eden siyonist işgalinin bir parçası olarak artarak sürüyor. Son saldırılar sonucunda 13 Filistinli şehit oldu. Bunlar arasında bir çocuk, hamile bir kadın ve bir başka kadın bulunuyor. Ayrıca, onlarca kişi yaralandı ve esir alındı. Tulkarm ve Nur Şems mülteci kamplarından toplamda 24 binden fazla kişi zorla göç ettirildi.
Bu saldırılar, su, elektrik, kanalizasyon ve iletişim ağları dâhil olmak üzere altyapıda büyük tahribata yol açtı. Yüzlerce ev, iş yeri ve araç tamamen ya da kısmen yıkıldı, yakıldı, yağmalandı veya zarar gördü. İşgalci siyonistler, mülteci kamplarının girişlerini ve dar sokaklarını toprak setlerle kapatarak bölgeyi tamamen kontrol altına almaya çalışıyor. (İLKHA)
Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti
Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı
Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu
İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu
Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Ay: Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır
Ağrı’dan "siyonist yayılmacılık küresel barışı tehdit ediyor" uyarısı
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Yükleniyor






