• BIST 100

    10851,83%-0,82
  • DOLAR

    41,92% -0,04
  • EURO

    48,87% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5431,82% -2,03
  • Ç. ALTIN

    9188,44% -2,65

İşgalin ihlali sonrası Filistinli baba, esir oğluna kavuşmayı beklerken vefat etti

24 Şubat 2025, Pazartesi 15:18
24 Şubat 2025, Pazartesi 15:18
İşgalin ihlali sonrası Filistinli baba, esir oğluna kavuşmayı beklerken vefat etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal kuvvetlerinin oğlu Yaser’i serbest bırakma taahhüdüne uymaması, 76 yaşındaki Mahmud el-Cebur'a ağır bir sağlık krizi geçirterek hayatına mal oldu.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kenti, bu sabah 76 yaşındaki Mahmud el-Cebur'u son yolculuğuna uğurladı.

İşgal kuvvetlerin oğlu Yaser’i serbest bırakma taahhüdüne uymaması, ona ağır bir sağlık krizi geçirterek hayatına mal oldu.

Oğlu, Gazze Şeridi’ne yönelik "ateşkes anlaşmasının" yedinci aşamasında Cumartesi günü serbest bırakılması gereken esirler arasındaydı.

Han Yunus’un güneydoğusundaki Cura el-Lut bölgesinde, engelli annesi Mudhiyye, eşiyle birlikte ağır bir bekleyiş içinde saatleri sayıyordu.

WAFA muhabirine konuşan Mudhiyye, eşi Mahmud’un, oğlunun özgürlük anını sabırsızlıkla beklediğini, haber bültenlerini endişeyle takip ettiğini anlattı. Yaser'in serbest kalması için geceyi soğukta umutla beklediklerini, ancak gece yarısı beklentilerin boşa çıktığını belirtti.

Oğlunun bekleyişi içinde kalk krizi geçirdi

Gözyaşları içinde konuşan anne şunları söyledi:

"Eşim Ebu Nabil (Mahmud), Yaser'i görmek için sabırsızlanıyordu. Soğukta oturup haberleri dinledik, spikerlerin sözleri arasında bir umut aradık ama gece yarısı umutlarımız tükendi. Eşim sabaha kadar uyumadı, oğlu için haber bekledi. Sabah olduğunda ise gözlerimin önünde kalp krizi geçirerek yere yığıldı."

İşgalci siyonistler, 40 yaşındaki Yaser el-Cebur'u Han Yunus’a yönelik saldırılar sırasında esir almıştı. Haftalar boyunca akıbeti bilinmeyen Yaser'in işgal hapishanelerinde olduğu ancak sonradan teyit edilebilmişti. Adının serbest bırakılacaklar listesinde yer alması aile için bir umut ışığı olmuştu, ancak tahliyesinin ertelenmesi her şeyi altüst etti.

Eşi Şeza el-Cebur, aylarca kocasından haber alamadan savaşın ortasında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi ve ekledi:

"Bu anı uzun zamandır bekliyorduk. Onu sonunda kucaklayacağımızı sandık ama mutluluğumuz yarım kaldı. İşgal kuvvetleri sözünü tutmadı, serbest bırakmadı. Onu karşılamaya hazırlanırken, kendimizi kayınpederimi toprağa vermeye hazırlanırken bulduk."

Yaser’in kardeşi Nabil el-Cebur, kardeşinin serbest bırakılma sevincini yaşamak isterken babasını kaybetmenin acısıyla sarsıldı. Gözyaşları içinde şu sözleri dile getirdi:

"Ne hissedeceğimizi bilmiyoruz; sevinmeli miyiz, ağlamalı mıyız? Yaser’in özgürlüğüne kavuşmasını bekliyorduk, onun eve dönmesini umut ediyorduk. Ama şimdi babamızı kaybettik. Kardeşime hapishanede babamızın ölüm haberinin ulaşmasını ve onun için bu acının iki katına çıkmasını istemiyorum. Annem de zaten engelli… Kocasını kaybetti ve sinirleri tükenmiş halde oğlunun serbest kalmasını bekliyor."

Taziyeye gelenlerden kuzeni Hazım el-Cebur, ailesini teselli etmeye çalışsa da acının kelimelerle anlatılamayacağını söyledi:

"Bu sadece bir aile trajedisi değil, aynı zamanda yüzlerce tutuklunun serbest bırakılmasını bekleyen ailelerin ortak trajedisinin bir parçası. israilin taahhütlerini yerine getirmesi için acilen uluslararası müdahale talep ediyoruz. Aksi halde, halamı da kaybedebiliriz."

İşgal makamları, ateşkes anlaşması kapsamında serbest bırakılacak yedinci grup tutukluların tahliyesini süresiz olarak ertelemişti. Filistinli Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Kulübü'ne göre, bu grupta 402 tutuklu bulunuyordu.

Cumartesi sabahından itibaren, soğuk havaya rağmen Ramallah, Kudüs ve Gazze’de yüzlerce Filistinli, serbest bırakılacak sevdiklerini karşılamak için beklemekteydi. Ancak tahliyelerin ertelenmesi, umutlarını yıktı.

Şu an işgal zindanlarında 10 binden fazla Filistinli esir bulunuyor. Bu rakam, Gazze'de işgal ordusunun kamplarında alıkonulanları kapsamıyor. Ekim 2023'ten bu yana, işgalin saldırıları sonucunda zindanlarında 58 Filistinli şehit oldu. (İLKHA)

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti

Adana’da yemek saati değişti: Gece yemek kültürü hızla yayılmakta

Adana'da iki araç çarpıştı: İkisi ağır 3 yaralı

Malatya'da ortaokul öğrencilerinden Gazze yararına kermes

Kamerun'da seçimler sonrası muhalefet zaferini ilan etti, sokaklar karıştı: 4 ölü

Öğrencilere afet ve yangın farkındalığı eğitimi verildi

Lavrov: Rusya–Kuzey Kore ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, Alparslan’ın ve Selahaddin'in çocuklarının yeni bir dönemin kapısını açmalarıdır

Gaziantep'te 13 kilo skunk ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

İranlı hackerlar, siyonistlerin gelişmiş savunma projelerini hackledi

Karacadağ'dan sofralara uzanan lezzet: Qerejdax Pirinci

Gaziantep Forum II, STK özel oturumu ile tamamlandı

Washington’daki çıkmaz büyüyor: Trump, gıda yardımlarını askıya aldı

Kırma yeşil zeytine yoğun ilgi: Hem doğal hem ekonomik

Gaziantep'te polis ekiplerinden silah ve uyuşturucu operasyonu

Ebu Zeyd: Beyaz Saray'ın Gazze planı, şer'i siyasetin amaçları ile uluslararası hegemonyanın tuzakları arasında

Adana'da binlerce sürücüye ceza kesildi

Battalgazi'de kış öncesi asfalt çalışması

Yazar Aydın: Kitap, bilgiye giden köprüdür

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının inşasına başlandı: Ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak

Gaziantep'te izinsiz avlanan şahsa idari işlem uygulandı

Malatya'da kulaçlar Gazze için atıldı

Vali Köşger: Hedefimiz; Adana’nın her sokağında olumlu tabloyu daha da güçlendirmektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti