• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,29% 0,03
  • EURO

    51,25% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6413,60% -3,11
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Ishiba resmen Japonya başbakanı olarak yeniden seçildi

11 Kasım 2024, Pazartesi 13:23
11 Kasım 2024, Pazartesi 13:23
Ishiba resmen Japonya başbakanı olarak yeniden seçildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Shigeru Ishiba, parlamentoda nadir görülen bir ikinci tur oylamasının ardından resmen Japonya başbakanı olarak yeniden seçildi.

Japonya'da Liberal Demokrat Parti'nin lideri olan Ishiba, üç on yıl aradan sonra başbakanı seçmek için yapılan ilk ikinci tur oylamada, dört günlük parlamento oturumunun açılışında ana muhalefet partisi Japonya Anayasal Demokrat Partisi lideri olan rakibi Yoshihiko Noda'yı yendi.

465 üyeli Temsilciler Meclisi'ndeki ilk tur oylamada, adayların hiçbiri başbakan seçilmek için gereken 233 oyluk çoğunluk eşiğine ulaşamadı. Daha sonra, Ishiba 221 oy ve Noda 160'ın üzerinde oy aldıktan sonra, LDP şefi kazanan ilan edildi ve 84 oy geçersiz sayıldı.

Günün erken saatlerinde Ishiba, LDP ve Komeito partisi tarafından kontrol edilen Meclis Üyeleri Meclisi'nde başbakan seçildi. Başbakan, Pazartesi günü yeni bir Kabine oluşturacak.

Kyodo News'e göre Azınlık hükümeti ihtimali, iktidar koalisyonunun, 27 Ekim genel seçimlerinden bu yana güçlenen muhalefet bloğunun taleplerine daha fazla kulak vermesi gerektiği anlamına geliyor.

Meclis oturumu öncesinde iktidar koalisyonu, DPP ile çalışmaya ve politikalarını koordine etmeye istekli olduğunun sinyalini verdi; bu, istikrarlı bir hükümet sağlama yolunda kritik bir adım.

LDP-Komeito koalisyonu ve CDPJ, daha küçük ama etkili muhalefet partisi DPP'nin, vergi ödemeleri için 1,03 milyon yen (6.700 dolar) tutarındaki gelir tavanını yükselterek halkın gelirlerini artırma önerisini değerlendirmeye istekli olduklarını dile getirdiler.

Ishiba, parlamento oylaması öncesinde Tamaki ve Noda ile ayrı ayrı görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tüm taraflara samimi bir yaklaşım sergileyeceğim" dedi.

Ishiba, "Önemli nokta Japonya'nın barışçıl bir ülke olduğundan ve insanların geçim kaynaklarının iyileştiğinden emin olmaktır. Bu konuda DPP ve CDPJ ile aynı fikirdeyiz." diye ekledi.

Muhalefet cephesinin, LDP'nin seçim yenilgisinin bir nedeninin iktidar partisinin siyasi fonları uygunsuz şekilde kullanmasının ardından seçmen güvenini geri kazanamamasından kaynaklandığı göz önüne alındığında, Ishiba'ya köklü siyasi reformlar yapması yönündeki baskıyı artırması bekleniyor.

CDPJ ve DPP, siyasi fonların akışının daha şeffaf hale getirilmesi ve denetimler uygulayacak üçüncü taraf bir panelin kurulması için yasal bir revizyon çağrısında bulunuyor.

Hükümet, düşük gelirlilere nakit yardımı yaparak ve sübvansiyonlar yoluyla enerji fiyatlarını düşürerek artan fiyatların olumsuz etkilerini hafifletmeyi amaçlayan bir ekonomik önlem paketi hazırlamayı planlıyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın

Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi

Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi

İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan Darülacezeye bayram ziyareti

İncirlik'te siren sesleri: MSB'den "Olumsuz bir durum yok" açıklaması geldi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı