• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

İsias Otel davasının ikinci duruşması başladı

26 Nisan 2024, Cuma 11:10
26 Nisan 2024, Cuma 11:10
İsias Otel davasının ikinci duruşması başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İsias Otel davasının ikinci duruşması başladı

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması Adıyaman Adliyesi’nde başladı.
6 Şubat depremlerinde 39’u KKTC’li voleybol sporcusu, öğretmen ve antrenör olmak üzere toplam 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde sabah saatlerinde başladı. 3’ü tutuklu toplam 11 sanığın yargılandığı davaya KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman, otel enkazında hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda kişi katıldı.
Sabahın erken saatlerinde ellerinde kaybettikleri yakınlarının pankartlarıyla Adıyaman Adliyesine gelen aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Burada aileler adına açıklamalarda bulunan, otel enkazında hayatını kaybeden Nazımcan Hartlap’ın annesi Hilal Düzgünce, “6 Şubat depreminin üzerinden 14 ay geçti. Bugün ortak davamız olan İsias Otel davasının ikinci duruşması yapılacak. Bizler İsias Otel’de 72 canımızı kaybettik. Rehberlerin ve şampiyon meleklerin anneleri, kardeşleri ve en yakınları buradayız. 14 aydır acımızı yaşayamıyor, faillerin yargı önünde hesap vermesi için mücadele ediyoruz. Tüm faillerin hak ettikleri şekilde ceza almaları ve aldıklarını görene kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Daha sonra konuşan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Ne olursa olsun bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Katiller hesap verene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentimiz, İsias cinayetinin faillerinin bizden aldıkları her canın bedelini ödemesidir” şeklinde konuştu.
Bu davanın peşini hiçbir şekilde bırakmayacaklarını vurgulayan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, 'Bu depremde bizlerde çocuklarımızı kaybettik. Yavrularımızı kaybettik. Ve o günden bu güne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti adaleti güveniyoruz. Birinci duruşma bundan bir müddet önce başladı ve sonuçlandı. Bugün ikinci duruşma için biz KKTC olarak bütün kesimlerimizle buradayız. Hükumet olarak buradayız, bakan arkadaşlarımızla buradayız, muhalefet başkanıyla, milletvekilleriyle ve yavrularımızın anneleriyle, yakınlarıyla, halkımızla Adıyaman’a geldik. Çünkü bu çocuklar artık KKTC’nin davasıdır. Onların acıları hepimizin acılarıdır. Biz çocuklarımızı unutmadık unutturmayacağız. Ve adalet sonuçlanana kadar biz bu işin devlet olarak takipçisi olacağız. Ülke olarak, devlet olarak Adıyaman’dayız. Ve iananıyorum ki en iyi neticeyi de bugün değilse bile en yakın zamanda adalet tecelli edecek, suçlular ise gerekli cezayı alacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi

5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'daki orman yangınları yerleşim yerine yaklaştı

Pakistan'da sel felaketi: 194 can kaybı

Gazze'de can kaybı 61 bin 827’ye yükseldi

Konya’da çıkan yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi

Anamur'da bir ilk: Hafızlık icazet merasimi

Kocaeli'de orman yangını

HAMAS ve Filistinli gruplardan “büyük israil” planına karşı çağrı

Suriye'de orman yangınları sürüyor

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı