• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

İsias Otel dosyasından, belediye görevlilerinin dosyası ayrıldı

21 Kasım 2023, Salı 01:05
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
İsias Otel dosyasından, belediye görevlilerinin dosyası ayrıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İsias Otel dosyasından, belediye görevlilerinin dosyası ayrıldı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel dosyasından yapı ruhsatı düzenleyen belediye görevlileri ile ilgili dosyayı ayırdı.
6 Şubat depremlerinde yıkılan İsias Otel’de 38’i KKTC’den öğrenci, öğretmen, antrenör ve tur rehberlerinden oluşan 71’i müşteri, 1’i otel personeli olmak üzere 72 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada konuttan otele çevrilen İsias Otel ile ilgili belediye görevlilerinin de kusurunun bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verildi. Kamu görevlileriyle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep edilecek.
İddianamede, “Zemin raporu, statik proje ve statik hesap raporu bulunmadan yapı için imzasız ve eksik projelere dayanarak, yapı ruhsatları düzenleyen ve binanın ruhsat ve eklerine, fen ve sağlık kurallarına uygun olarak tamamlanıp tamamlanmadı, Türk Standartları Enstitüsü standartlarda uygun malzeme kullanmadığı hususunda proje kontrollerini sağlamayan belediyeye görevleri hakkında yürütecek soruşturma usulünün farklı olması, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden soruşturma iznini alınması gerektiği ve bu itibarlı işlemlerin yapıldığı tarihte resmi sıfata sahip sorumlu kişilerin hakkındaki evrakların ayrılarak ayrı bir dosya üzerinden soruşturmaya devam edilmesi” ifadeleri yer aldı.
Adıyaman Belediye Başkanlığı tarafından 05.01.1993 tarihinde konut yapı ruhsatı düzenlediği, mimari projede bodrum, zemin+asma, 11 kat olmak üzere 13 kat olarak hazırlandığı fakat bodrum, zemin+asma 7 kat olmak üzere 9 kat olarak yapıldı. 1995 yılında kaba inşaatı tamamlandı. 2001 yılına kadar böyle kaldı. Yapı sahibi, 2001 yılında otel tadilatı yapmak istediği yönünde başvuru yaptı ve aynı yıl içerisinde otel maksatlı ruhsat verildi. Mevcut binaya uygun olarak hazırlanan mimari proje hazırlandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. Dosya çerçevesinde 5’i tutuklu toplam 11 şahsın “Bilinçli tastirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 85/2, 22/3 maddeleri uyarınca alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle 22 yıl 5 aya kadar cezalandırılmaları talep ediliyor.

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor