• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

İskenderun’da ‘Gemlik Kent’ Kuruluyor

GÜNDEM 13.02.2023 11:40:13 0
İskenderun’da ‘Gemlik Kent’ Kuruluyor

İskenderun’da ‘Gemlik Kent’ Kuruluyor

Gemlikli iş insanlarının katkılarıyla İskenderun İbrahim Karaoğlu Caddesi üzerinde bin 500 kişinin barınabileceği, içerisinde altyapı çalışmaları tamamlanmış ve 100 konteyner ev bulunan yeni bir yaşam alanı inşa ediliyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çok sayıda ilde etkili olan deprem, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Depremin yaralarını sarmak için yurt genelinde düzenlenen yardım kampanyalarına destek vermek için Türkiye seferber oldu.
Bir örnek yardım kampanyası da Gemlik’te düzenlendi. Hatay’ın İskenderun ilçesindeki bir bölgeye Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ve Gemlikli iş insanları öncülüğünde her türlü altyapı çalışması hazırlanan, yaklaşık bin 500 kişinin barınması planlanan bir konteyner kent kurmak için çalışmalara başladı. Gemlik kent olarak adlandıracak bu bölge içinde Gemlik Belediyesi tarafından kurulan mobil mutfak depremzedelere her gün üç öğün yemek verecek şekilde hizmet veriyor.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Ticaret Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu, siyasi parti ilçe başkanları ve diğer oda başkanları konteyner kent çalışmalarını incelemek üzere İskenderun’da bulunan alanı ziyaret etti. Gemlik heyetini İskenderun’da Bursa Milletvekili Zafer Işık karşıladı.
Başkan Sertaslan, Depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletirken, “yemek dağıtımına başladığımız aşevi ve bir süredir kurulum çalışmalarını sürdürdüğümüz konteyner kenti incelemek üzere Gemlik heyeti olarak İskenderun’dayız. Yaraları birlikte saracak, bugünleri beraber atlatacağız” dedi.
GTSO Başkanı Hasan Hamaloğlu ise, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, 'Bugün itibariyle 65 konteyner sahaya indirildi. Konteynırlara elektrik ve su hatları bağlandı. Depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Gemlik ekibi olarak tüm gücüyle çalışıyoruz' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',111352,111353']

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ