• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

İslahiye’deki Osmangazi Evleri’nde yüzler gülüyor

26 Mayıs 2023, Cuma 14:50
26 Mayıs 2023, Cuma 14:50
İslahiye’deki Osmangazi Evleri’nde yüzler gülüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İslahiye’deki Osmangazi Evleri’nde yüzler gülüyor

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Bursa’nın Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik konutlarda huzurlu bir yaşam başladı. Aileler, geniş ve eşyalarla döşenmiş sıcak yuvalarına geçmenin mutluluğunu yaşarken, çocuklar da yeni parklarda doyasıya oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 100 haneden oluşan İslahiye Osmangazi Evleri’nde yaşayan afetzede vatandaşları ziyaret ederek, mutluluklarına ortak oldu. İslahiyeli vatandaşlar, depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Dündar’a teşekkür ederek, “Osmangazi Evleri, genişliği, temizliği ve eşyaları başta olmak üzere her anlamda örnek bir mahalle oldu. Odalar çok geniş ve her ihtiyaç düşünülmüş. Bizleri bebeklerimizle çadırdan bu güzel konutlara taşıyan Mustafa Başkanımızdan Allah razı olsun. Yaşadığımız acı günlerin ardından çocuklarımızın mutluluğu hiçbir şeye değişilmez. Hepimiz çok mutluyuz. Rabbim, devletimize zeval vermesin” diyerek duygularını dile getirdi.
İktidar, devlet ve vatandaşın el ele verip depremzede halk için büyük katkılar sağladığını ve en büyük katkının prefabrik evler olduğunu aktaran Resul Doğan, “Deprem zamanında çok acılı ve heyecanlı anlar yaşadık. Bu acılı günlerde çadırlarda devletin şefkatli ellerinde yaşamaya tutunduk. İktidar, devlet ve vatandaş el ele bizlere insani yardımlarını üstün başarılarla yapmış oldu ve bizleri bu döneme kadar en iyi şekilde insanlık yapmaya kalktılar. Şu anda Osmangazi Belediyesinin yapmış olduğu prefabrik evlerden birinde oturuyorum. Osmangazi Belediyesine ve Belediye Başkanımız Mustafa Bey’e ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Prefabrik evlerin gündelik kullanıma uygun ve hijyen açısından elverişli olduğuna değinen Vatandaş, “Osmangazi belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah kendisinden bin kez razı olsun. Ben 5 buçuk aylık bebeğimle beraber konteynerde kalıyordum. Şuan buraya prefabrik eve geldim. Evlerin içerisi çok temiz. Zorlu geçen deprem sürecinde yemek bile yapamıyorduk. En azından şuan çocuklarımıza ve kendimize yemek yapabiliyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Asrın felaketi olan depremden sonra çadırda kalan ve Osmangazi Belediyesinin projesiyle prefabrik eve geçen Fatma Doğan mutluluğunu şu sözlerle aktardı: “Prefabrik evler çok güzel, ben eşim ve kızım Osmangazi Belediye başkanımız olmasaydı çadırda tek başına kalacaktık. Çadırlarda ilerleyen süreçte toplanacak ve çok sıkıntı yaşayacaktık. Belediye başkanımızdan Allah bin kere razı olsun, işi rast gelsin. Vatanımıza ve milletimize çok teşekkür ediyorum”
Vatandaşlardan kahve ikramı
İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, MHP İslahiye İlçe Başkanı Muammer Çıngı ile birlikte Osmangazi Evleri’ndeki vatandaşlara konuk olan Başkan Dündar, konutların yanı sıra okul, mescit, millet kıraathanesi ve polis merkezinin de önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi. Prefabrik konutları tek tek gezerek ihtiyaçları soran Başkan Dündar ve beraberindeki heyete, vatandaşlar konutlarına davet ederek kahve ikramında bulundu. Başkan Dündar, yeni tamamlanan oyun gruplarındaki çocuklarla da yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.
6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından vatandaşların yüzlerindeki tebessümü görmenin kendilerini duygulandırdığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Depremin ilk gününden itibaren Sürekli buradayız. Bölgenin her vilayetine giden arkadaşlarımız oldu. Bölgedeki temizlik, ilaçlama ve aşevi hizmetlerimiz devam ediyor. İslahiye’de tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettiğimiz 100 hanelik prefabrik kent güzel bir hizmet oldu. Buradaki vatandaşlarımızı kalıcı konutlara geçmeden önce geçici konutlarda rahat bir şekilde yaşam sürmelerine yardımcı oluyoruz. Onların memnun olduğu gördüğümüz için bizler de çok mutluyuz” dedi.
“Bu güzel proje, ortak çalışmanın eseri”
Belediyedeki mimar ve mühendislerin çalışması sonucu güzel bir proje ortaya çıktığını anlatan Dündar, “Bir evde ihtiyaç duyulan bütün eşyaların yer aldığı, bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği konutları teslim ettik. Burası tam anlamıyla bir mahalle oldu. Çocuk oyun gruplarının montajları yapıldı. Cami, millet kıraathanesi, polis merkezi gibi alanlar da kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Bu süreçte, bölge halkımızın, belediye başkanımız ile birlikte AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımızın desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Onların talepleri yönünde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Burada güzel bir sonuç elde etmişsek, bu hepimizin ortak çalışmasının bir eseri, hepimizin başarısı. Çocuklarımıza güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Ailelerimiz, bu konutlarda güle güle otursunlar” ifadelerini kullandı.
Depremin ilk gününden itibaren kendilerini yalnız bırakmadığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibine ilçe halkı adına teşekkürlerini ileten İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, “Deprem gününden beri bizi yalnız bırakmayan Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanına ve ekibine şahsım ve ilçem adına sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten ilk günden bu güne kadar hem kurtarma hizmetlerinde, hem de diğer hizmetlerde, aşevlerinde, kalıcı konutlar yapımında büyük destek sağladılar. Bu zor günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Bu süreç içerisinde belediyeciliğin en iyisini gösterdiler. Bu hizmetlerini hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.
Depremden sonra Osmangazi belediyesinin gerek sahada gerekse yardım konusunda yalnız bırakmadığını söyleyen AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, “Osmangazi Belediye Başkanımıza, asrın felaketi denilen bu depremde bizleri yalnız bırakmadığı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Osmangazi Belediye Başkanına yaptıkları projelerle depremzedelerin yanında oldukları için teşekkürlerini ileten MHP İslahiye İlçe Başkanı Muammer Çıngı, 'Osmangazi Belediye başkanımıza ve değerli ekibine, memleketimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Depremden dolayı Başkan Dündar’a konuk olduğu bir konuttaki afetzede vatandaş tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Aileler ve çocuklar ile sohbet ederek taleplerini dinleyen Başkan Dündar, İslahiye ilçesindeki esnaf ile bir araya gelerek Bursa halkının selamını iletti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı

ROKETSAN, Suudi şirketle ortak üretim için anlaşma imzaladı

Mısır'da kabine değişikliğiyle yeni savunma bakanı atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis'le Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdik, Batı Şeria'da son kararları reddediyoruz

İletişim Başkanı Duran’dan Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ilişkin açıklama

Amasya'da 3 işçi gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Bakan Bolat Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek'ten "yemin" paylaşımı

Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır

Batman'da seyir halindeki panelvan alev aldı

Dışişleri Sözcüsünden Bakan Fidan'ın "Irak" hakkındaki ifadelerine açıklama

TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

İzmir’de denize düşen kişi sudan çıkarılarak kurtarıldı

Sel ve su baskınlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

İran İslam İnkılâbı 47 yaşında: Emperyalizme ve siyonizme meydan okuma devam ediyor

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı

Siverek’te 5 ton bozuk ürün imha edildi

Endonezya'da havaalanında silahlı saldırı: 2 pilot öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı