• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

İslami STK'lardan Kudüs ve Mescid-i Aksa için ortak çağrı: Özgür olana dek nefesimiz Kudüs olacaktır

20 Ocak 2025, Pazartesi 12:01
20 Ocak 2025, Pazartesi 12:01
İslami STK
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla ortak bir çağrı yapan İslami sivil toplum kuruluşları, "Özgür olana dek nefesimiz Kudüs olacaktır" diyerek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden yolda birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu, 23-30 Ocak tarihleri arasında kutlanan "Dünya Kudüs Haftası" münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı.

Etkinliklerin merkezinde, Kudüs'ün özgürlüğü ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna yönelik bilinçlendirme çalışmaları olacak.

"Kudüs ve Gazze Ümmetin Emaneti" temasıyla düzenlenecek etkinliklere ilişkin açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, Dünya Kudüs Haftasında, Kudüs davasına hizmet edecek faaliyetleri hayata geçireceklerini söyledi.

"Kudüs davası, en başta bir inanç meselesidir"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, "Mescid-i Aksa ve Kudüs, kutsiyetini bizzat Allah’ın (celle celaluhu) Kur’an ayetlerinden ve Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hadislerinden almaktadır. Kudüs davası, en başta bir inanç meselesidir ve ona bigâne kalmak, kesinlikle iman ve itikadın zafiyetinin göstergesidir. Öte yandan Kudüs, bir insanlık meselesidir. Yüz yıldan uzun bir süredir devam eden özellikle de Aksa Tufanı sonrasında vahşice işlenen katliamlar karşısında sessiz ve ilgisiz kalmak, ancak ve ancak insanlıktan nasibi olmayan insan görünümlü yaratıkların işi olabilir." dedi.

"İslam ordusu, Mescid-i Aksâ'yı özgürlüğüne kavuşturdu"

Recep ayının son haftasında idrak edilen Dünya Kudüs Haftasının, Kudüs'ün manevi önemine atıfta bulunan Şimşek, "Recep aynın son haftası Kudüs’le ilgili çok önemli bazı olayları içinde barındırdığından Kudüs Haftası Recep ayının son haftasında kutlanmaktadır. Her şeyden önce bu haftada İsrâ ve Miraç gecesi bulunmaktadır. Bu gecede Peygamber Efendimiz, Yüce Allah’ın emriyle önce Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gitmiş, sonra da göklere yükselmiştir. Yine Hicri 583 yılının Miraç gününde Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi komutasındaki İslam Ordusu, Hıttin muharebesinde Haçlılara galip gelerek ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’yı özgürlüğüne kavuşturmuştur." diye konuştu.

"Amacımız Kudüs'ün özgürlüğüne katkıda bulunmak"

Dünya Kudüs Haftasının, aynı zamanda, siyonist işgalin son bulması için yapılan bir çağrı niteliği taşıdığına dikkat çeken Şimşek, "Bu yıl da inşallah Dünya Kudüs Haftası’nda (23–30 Ocak tarihleri arasında) üç kardeş kuruluş bünyesinde birçok program düzenlenecek, birçok etkinliğe imza atılacak, Kudüs davasına hizmet edecek faaliyetleri hayata geçireceğiz inşallah. Amacımız Kudüs’ün özgürlüğüne katkıda bulunmak, Kudüs davası konusunda halkımızı bilinçlendirmektir. Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle İslam ümmetinin en büyük düşmanı olan siyonist yahudilerin esaret ve işgali altında bulunan ilk kıblemizin esaretten kurtuluşuna hizmet etmeye vesile olmaktır." ifadelerini kullandı.

"Kudüs özgür olana dek sesimiz Kudüs, nefesimiz Kudüs olacaktır"

Tüm halkı Kudüs davasına sahip çıkmaya ve Mirac gecesinde camilerde Kudüs için dua etmeye davet eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle, Mirac’ın yaşandığı Recep ayının son haftası olarak idrak edilen Dünya Kudüs Haftası kapsamında 'Kudüs ve Gazze Ümmetin Emaneti' teması ile Kudüs davasını dünyaya haykıracağız. Gayemiz bu kutsal davayı sahiplenerek izzete ulaşmak ve ulaştırmaktır. Kudüs özgür olana dek de sesimiz Kudüs, nefesimiz Kudüs olacaktır. İzzet ve değer sahibi olmak isteyen tüm halkımızı da maddi destek ve boykotla safını belli etmeye, Mirac’ın mekânı olan Kudüs ile yücelmeye, 26 Ocak Pazar akşamı idrak edilecek olan Miraç Gecesini camilerde ihya etmeye davet ediyoruz. Özgür bir Kudüs ve Mescid-i Aksa’da buluşmak dileğiyle, Kudüs Haftamız mübarek olsun." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 15 kişinin öldüğü Antalya ve Burdur kazalarıyla ilgili açıklama

TBMM Genel Kurulu trafik cezalarına ilişkin teklifi görüşecek

Denizli’de trafikte tehlikeli motosiklet sürücüsüne ceza

Habib-i Neccar Camii yeniden ibadete açıldı

Antalya Valiliğinden otobüs kazasına ilişkin açıklama

Antalya’daki otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı

Kırklareli Valiliğinden kuvvetli kar yağışı uyarısı

Burdur'da trafik kazası: 7 ölü, 5 yaralı

Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Airfryer zararlı mıdır? Mutfağın popüler aleti tehlikeli olabilir mi?

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde