-
BIST 100
17880,52%-0,04
-
DOLAR
47,88% 0,11
-
EURO
55,41% 0,26
-
GRAM ALTIN
6735,61% 0,67
-
Ç. ALTIN
10738,89% 0,14
"İslam'la Diriliş, Gençlikle Yükseliş" temalı gençlik buluşması Batman'da coşkuyla gerçekleştirildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman'da Davet ve Gençlik Merkezi tarafından "İslam'la Diriliş, Gençlikle Yükseliş" temasıyla düzenlenen gençlik buluşması, spor, sanat ve manevi atmosferi aynı çatı altında buluşturdu.
Davet ve Gençlik Merkezi tarafından Batman'da düzenlenen "Gençlik Buluşması", yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Süleyman Nazif Parkı'nda (Emekli TOKİ Yolu Üstü) düzenlenen program, farklı yaş gruplarından çok sayıda genci aynı manevi atmosferde buluşturdu.
Gün boyu süren etkinliklerde katılımcılar hem sportif faaliyetlerle keyifli vakit geçirdi hem de kültürel ve manevi programlarla bir araya gelerek kardeşlik duygularını pekiştirdi.
Program kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi şöleni ve tiyatro gösterisinin yanı sıra voleybol, ayak voleybolu, masa tenisi, langırt, ok atma, dart, minyatür kale topu ve halat çekme yarışmaları düzenlendi.
Gençlerin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte, manevi değerlerle sosyal hayatın bir arada yaşanabileceği mesajı verildi. Katılımcılar gün boyunca hem eğlenme hem de yeni dostluklar kurma fırsatı buldu.
Programda konuşan eğitimci Mehmet Emin Sütçü, günümüz gençliğinin modern dünyanın dayattığı tüketim kültürü, popüler akımlar ve anlık hazlar arasında kimlik bunalımı yaşadığına dikkat çekti.
Gençlerin iman, ahlak ve medeniyet değerleri etrafında sağlam bir duruş sergilemelerinin önemine vurgu yapan Sütçü, gerçek başarının ve mutluluğun geçici heveslerde değil, kulluk bilinciyle yaşanan bir hayat anlayışında bulunduğunu ifade etti.
Gençlerin çağın imkânlarını tanıyan ancak kendi inanç ve değerlerinden taviz vermeyen bir şahsiyet geliştirmeleri gerektiğini belirten Sütçü, bu anlayışın geleceğe yön verecek nesillerin inşasında belirleyici rol oynayacağını söyledi.

Mehmet Emin Sütçü
Konuşmasında gençlerin değerinin sahip oldukları maddi imkânlarla ya da sosyal medyadaki görünürlükleriyle ölçülemeyeceğini dile getiren Sütçü, asıl kıymetin iman, ahlak, samimiyet ve insanlığa sunulan fayda ile ortaya çıktığını vurguladı.
Gençlere birlik ve kardeşliklerini korumaları çağrısında bulunan Sütçü, helal dairesinde yaşanan bir gençliğin hem bireysel huzurun hem de toplumsal dirilişin en önemli teminatlarından biri olduğunu ifade etti.
"Çağın içinde olun, ama çağın kölesi olmayın"
Konuşmasına modern dünyanın gençler üzerinde oluşturduğu baskılara değinerek başlayan Sütçü, popüler kültürün, tüketim alışkanlıklarının ve sosyal medya odaklı yaşam anlayışının birçok genci kendi öz değerlerinden uzaklaştırdığını söyledi.
Programa katılan gençlerin ise bu anlayışın dışında kalarak, manevi değerlerini koruyan örnek bir duruş sergilediklerini ifade eden Sütçü, gençlerin çağın imkânlarını kullanırken onun esiri olmamaları gerektiğini belirtti.

"Gerçek değer iman, ahlak ve şahsiyettir"
Gençlerin değerinin kullandıkları telefon modeli ya da sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısıyla ölçülemeyeceğini dile getiren Sütçü, asıl kıymetin iman, ahlak, samimiyet ve insanlığa sunulan fayda ile ortaya çıktığını söyledi.
Kalbini, kimliğini ve inancını koruyan gençlerin toplumun en önemli gücü olduğunu belirten Sütçü, gençlere kendi medeniyet köklerinden beslenmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Bu gençlik yarının umududur"
Üstat Necip Fazıl'ın "Kim var?" hitabına da değinen Sütçü, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçınmayan, çağını tanıyan ancak değerlerinden taviz vermeyen bir gençliğin toplumun geleceğini inşa edeceğini ifade etti.
Bugün bir araya gelen gençlerin ortaya koyduğu birlik ve kardeşlik tablosunun umut verici olduğunu söyleyen Sütçü, bu neslin unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden ayağa kaldıracak güçte olduğunu kaydetti.

"Helal dairesinde de mutlu olunabilir"
Modern dünyanın gençlere mutluluğun ancak sınırları aşarak elde edilebileceği düşüncesini dayattığını belirten Sütçü, bunun doğru olmadığını ifade etti.
Bir Müslüman gencin kalbini, gözünü ve zihnini haramdan koruyarak da mutlu olabileceğini vurgulayan Sütçü, gerçek huzurun ve kalıcı mutluluğun helal dairesinde yaşanan bir hayattan geçtiğini söyledi.
Programa katılan gençlerin sadece eğlenmek için değil, aynı zamanda örnek bir duruş sergilemek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Sütçü, onların samimi birlikteliklerinin akranlarına da önemli bir mesaj verdiğini dile getirdi.
Gençlerin temiz ve ölçülü bir hayat anlayışıyla hem kendi geleceklerine hem de toplumun geleceğine katkı sunacaklarını ifade eden Sütçü, konuşmasını, "Duruşunuz daim, neşeniz helal, kardeşliğiniz ebedi olsun." duasıyla tamamladı.
Manevi atmosfer ile sosyal ve sportif faaliyetleri aynı programda buluşturan Gençlik Buluşması, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.
Organizasyon boyunca gençler hem çeşitli yarışmalarda yeteneklerini sergileme imkânı buldu hem de kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştiren anlamlı bir gün yaşadı. (İLKHA)
Adalet Bakanı Gürlek: 2026'da 245 şahsın Türkiye'ye iadesi sağlandı
ÖğretmenİZ dergisi kasım ayında iki özel sayıyla okurlarla buluşacak
Lise yerleştirmelerinde komisyon başvuruları 17 Ağustos'ta başlıyor
Romanya'da Cernavoda Nükleer Santrali kapandı
Mahalle sakinleri: Kötü koku hayatımızı yaşanmaz hale getirdi
Kur'an kursu öğrencileri: Allah'ın kelamını öğrenmek büyük bir şereftir
Kızıltepe İslami STK'lar: Gazze’de katliam devam ederken Filistin Konvoyu’nun önündeki engel kaldırılmalı
İzmirli aktar lavantanın kullanım alanlarını anlattı: Yağına ve esansına dikkat
HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş’tan Kaymakamlığa kapsamlı rapor
On binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı
Vietnam'da Afrika'dan kaçırıldığı belirtilen 1,2 ton fildişi ele geçirildi
Van'dan Filistin Konvoyu’na destek: Konvoyun yoluna devam etmesine izin verin
Bakan Göktaş: Taciz iddialarında hiçbir makam hukukun dışında koruma alanı oluşturamaz
NZP Gold hakkında sahte altın iddianamesi
Umut Kervanı Bursa'da yüzlerce aileye gıda ve nakdi yardımında bulundu
Van Umut Kervanı yaz okulu doğa gezisiyle sona erdi
Giresun’da sağanak sonrası iki vatandaşı arama çalışmaları sürüyor
Letonya hava sahasında İHA alarmı
KDC'de Ebola alarmı büyüyor: Salgın altıncı eyalete yayıldı
Kırmızı bültenle aranan Serkan Kurtuluş Türkiye’ye iade edildi
Diyarbakır İslami STK'lar: Filistin Konvoyu'nun yoluna devam etmesine izin verin
ABD ve Türkiye, Trump'a yönelik suikast iddiasını doğrulamadı
Bozcaada’da kaybolan Uğur Savaş’ı arama çalışmaları üçüncü gününde
Ryanair uçağında motor parçası kabin camını parçaladı: 1 yolcu ağır yaralandı
Sudan'da diyalog hazırlığı: Burhan'dan muhaliflere af ve ulusal komite mesajı
Arjantin'de yakalanan suç örgütü elebaşı Türkiye'ye getiriliyor
Romanya'da Ukrayna sınırı yakınlarına İHA düştü
Niğde'de sahte altın operasyonu
Japonya'da rekor yağış: 5 ölü, 1 kayıp
Almanya'da helikopter kazası: Pilot hayatını kaybetti
Yükleniyor







