• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5891,77% 0,61
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

İşliyen: Çocuklarımızı tehdit eden çok fazla küresel tehditle karşı karşıyayız

12 Eylül 2025, Cuma 10:21
12 Eylül 2025, Cuma 10:21
İşliyen: Çocuklarımızı tehdit eden çok fazla küresel tehditle karşı karşıyayız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çocukların çok rahatlıkla kötülüklerle karşı karşıya kalabildiğine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, bütün çabanın gençleri ve çocukları Peygamber ahlakıyla yetiştirmek olması gerektiğini söyledi.

Her geçen gün medya başta olmak üzere, farklı araçlarla, yol ve yöntemlerle aile yok edilmeye çalışılıyor.

İLKHA muhabirine konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, dikkatlerin yeniden aile birliğine, çocuk eğitimine yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Hem aileyi hem de çocukları tehdit eden çok fazla küresel tehditlerin olduğunun altını çizen İşliyen, bu noktada Peygamber Efendimizin aile hayatının örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Çocukları ve aileyi tehdit eden küresel tehditler

İşliyen, "Bizim de yeniden dikkatimizi aile eğitimine, aile birliğine, çocuk eğitimine yönlendirmemiz gerekiyor. Çünkü hem çocuklarımızı tehdit eden hem de ailelerimizi tehdit eden çok fazla küresel tehditle karşı karşıyayız. Cinsiyetsizleştirme tehlikesi bir taraftan, seküler hayat tarzı, maddenin aşırı önemsemenin getirdiği zorluklar ve problemler bir taraftan. Bir taraftan sevginin ve merhametin yeterli kadar gösterilmemesinden kaynaklanan aile problemleri. Bütün bunların çözüm yolu olarak Hazreti Peygamber aleyhissalatu vesselamın ahlakı, rehberliği, önderliğinin problemlerimizin çözümü konusunda bize en büyük yardımcı olacağı kanaatiyle Efendimiz aleyhissalatu vesselamın ahlakından, problemleri çözme yöntemlerinden, davranışlarından, sünnetinden örnekler aktarmaya çalışıyoruz." dedi.

"Çocuklarımız çok kolay kötülüklerle karşı karşıya kalabiliyorlar"

"Bütün kardeşlerimize, yeniden dikkatimizi ailemize çevirme konusunda bir çağrıda bulunmak istiyorum." diyen İşliyen, "Hakikaten çocuklarımız çok kolay kötülüklerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Allah korusun pek çok noktada çocuklarımızı tehdit eden bağımlılıktan çocuklarımızı esir alabiliyor. Daha çok sevgimizi onlara göstermek, ilgi ve alakamızı göstermek, çocuklarımıza değer vermek, anne babalar olarak bizim en büyük dertlerimizden, çabalarımızdan biri olmalı. İman olmadıkça, güzel ahlak olmadıkça, ibadet bilinci olmadıkça, dünya hayatının bir anlamının olmadığı bilincini çocuklarımıza vermeye gayret etmeliyiz. Yıl boyunca bütün bu çabaların, mütevazi de olsa insanımızın, gençlerimizin, Efendimiz aleyhisselemın ahlakıyla buluşmasına ve ailelerimizin cennete namzet aileler haline gelmesine mütevazi de olsa bir katkı sunmasını cenabı haktan niyaz ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)  

 

AB ülkeleri, Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı aldı

Eskişehir'de feci kaza: 9 yaralı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonunda 85 gözaltı

ABD'de sağanak nedeniyle acil durum ilan edildi

Almanya ile Rusya arasında siber saldırı krizi

Kastamonu’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Ukrayna, ABD ve Avrupa'dan temsilciler tekrar bir araya geldi

Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 3 yaralı

BM Genel Kurulu'nda Gazze tasarısı kabul edildi

Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Kastamonu açıklarında 4.1, Mersin açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

Tayland'da parlamento feshedildi, erken seçim süreci başladı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü

KGB'den devlet başkanlığına uzanan bir siyasi yaşam: Haydar Aliyev

İtalya'da işçiler hükümeti protesto için grevde

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan toplu taşıma zammına tepki

ABD'de doğal gaz hattında patlama: 6 yaralı

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Rusya dondurulmuş varlıklar nedeniyle Euroclear'a dava açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB ülkeleri, Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı aldı

Eskişehir'de feci kaza: 9 yaralı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonunda 85 gözaltı

ABD'de sağanak nedeniyle acil durum ilan edildi

Almanya ile Rusya arasında siber saldırı krizi

Kastamonu’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Ukrayna, ABD ve Avrupa'dan temsilciler tekrar bir araya geldi