Tarih: 01.08.2024 10:29

İsmail Haniye Suikastine Tepki: Batman’da İsrail Protestoları

Facebook Twitter Linked-in

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin, İsrail’in faili olduğu ve uluslararası hukukun açık ihlali niteliğindeki hain bir suikaste kurban gitmesi sonrası Batman’da İsrail’i protesto gösterileri düzenlendi.

Protesto gösterileri sırasında, bazı protestocuların özel işletmelere saldırdığı ve iş yerlerine zarar verdiğine dair görüntüler kamuoyuna yansıdı. Bu olaylar, ifade ve barışçıl toplanma özgürlüğünü savunmakla tanınan Batman Barosu’nun tepkisini çekti.

Batman Barosu, kurulduğu günden bu yana temel hakları kısıtlayan karar ve işlemlere karşı açıklama yapma ve dava açma yoluna gitmiştir. Bu kapsamda, İsmail Haniye’ye yönelik suikasti protesto etmek temel bir insan hakkı olarak kabul edilmektedir. Ancak, bu hakkın iş yerlerine saldırıya dönüşmesi kabul edilemez bir durumdur.

Batman Barosu yaptığı açıklamada, iş yerlerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Barışçıl toplanma özgürlüğünün kullanılması sırasında şiddet içeren olayların meydana gelmemesi için yurttaşları sağduyuya davet eden Baro, yetkililerden de benzer saldırıların yaşanmaması için gerekli önlemleri almalarını beklediklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —