GÜNDEM 13.02.2023 16:25:32 0

Isparta’da 5 bin 593 depremzede misafir ediliyor

Isparta’da 5 bin 593 depremzede misafir ediliyor
Haberi Sesli Oku

Isparta’da 5 bin 593 depremzede misafir ediliyor

Isparta Valisi Aydın Baruş, şehirde depremzede vatandaşları ağırlamaya devam ettiklerini belirterek, bugün itibarıyla 5 bin 593 afetzedenin misafir edildiğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Afet bölgesindeki vatandaşlar farklı şehirlerde misafir edilmeye devam ediliyor. Isparta’da, KYK yurtları, misafirhaneler, oteller ve özel konutlarda misafir edilen depremzede vatandaşların sayısı bugün itibariyle 5 bin 593 kişiye ulaştı. Misafir edilen vatandaşların tüm ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor. İsteyen depremzede vatandaşlar şehrin farklı noktalarında oluşturulan alanlarda ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyor.
Isparta Valisi Aydın Baruş, afet bölgesindeki illerden Isparta’da barınmak üzere müracaat eden 5 bin 593 kişiyi misafir ettiklerini belirterek, sayının her geçen saat arttığını söyledi. Baruş, “Afetzede kardeşlerimizi burada sıcak bir yuvada barındırmak için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Vatandaşlarımız kardeşlerimizi ailelerinin yanında, otellerde, apartlarda ve boş evlerde barındırmak için hakikaten büyük bir çaba sarf ediyor. Millet olmanın gereğini yerine getiriyor. Biz büyük bir milletiz, bu yaşadığımız acıları elbet atlatacağız. Ispartalı vatandaşlarımızdan, misafirlerimizin burada kaldıkları müddetçe onların her türlü ihtiyacını karşılamak üzere bugüne kadar yaptıkları gibi yardımlarını devam ettirmelerini istiyoruz” dedi.
[gallery ids=',113095,113096,113097']

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı

Çileğin faydaları saymakla bitmiyor!

Dışişleri Bakanlığından Rümeysa Öztürk açıklaması

İstanbul Valisi Gül'den CHP'nin yapmak istediği gösteriye ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Fidan Cezayir'e gidiyor

Servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Tır, tur otobüsüne çarptı: 13 yaralı

Ülke genelinde sağanak yağış ve toz taşınımı bekleniyor

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Yükleniyor